مسلم باقری در گفتگو با خبرنگار مهر با گرامیداشت ۲۷ آذر روز شهادت دکتر محمد مفتح که به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه در تقویم به ثبت رسیده است، گفت: در گذشته و در زمان ابوعلی سینا همیشه شاهد رشد بودیم که وی و دیگر دانشمندان علاوه بر سطوح مختلف علمی در بحث دین نیز خبره بودند.
وی با بیان اینکه از وقتی حوزه و دانشگاه را از همدیگر جدا کردیم اتفاق خوبی نیفتاد، ادامه داد: در همه علوم پارادایمهایی وجود دارد که علم بر اثر آن تربیت میشود و در نقاط مربوط به دین شاید دچار ضعف شویم و اینجاست که نقش حوزه در دانشگاه پررنگ میشود.
باقری افزود: این در حالی است که اگر حوزه و دانشگاه ارتباط تنگاتنگ سابق را داشته باشند، قطعاً میتوانند در تولید علوم بومی که مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی است، تأثیر بگذارند.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه در دانشگاه بارها خدمت مدیران حوزوی بودهایم و جلساتی داشتهایم و همایشها و کنفرانسهایی را در حوزههای مختلف برگزار کردهایم، گفت: این اتفاقها به این معناست که حوزه و دانشگاه از هم جدا نیستند، چنانچه سالانه اساتید بسیاری از حوزه به دانشگاه برای تدریس دروس مختلف از جمله درس روانشناسی به دانشگاه دعوت میشوند، اما بحث من فراتر از جلسات و کنفرانسها یا تبادل استاد و دانشجو است که در حال حاضر هم وجود دارد.
وی با اشاره به آشناییاش با دروس حوزه از جمله اصول و منطق ادامه داد: بنده خودم با دروس اولیه حوزه آشنا هستم اما به نظر من این ۲ نهاد علمی نباید از هم جدا باشند و باید به همان درآمیختگی سابق برگردیم؛ چرا که در فرهنگ ایرانی اسلامی این دو از هم جدا نیستند.
باقری با تاکید بر لزوم ارتباط بیشتر بین این ۲ نهاد تصریح کرد: این اتفاق بالاتر از سطح دانشگاه شیراز است و باید در سطح کلان کشور به آن توجه شود؛ چراکه در بسیاری از مباحث مربوط به رشته علوم انسانی قطعاً اساتید حوزه بهتر میتوانند بر اساس دانش و بینشی که در علوم ما وجود دارد اثرگذاری بالایی داشته باشند که غیر قابل انکار است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید