به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر باقری با بیان اینکه ۲ سد بلوبین و مراش در استان در حال احداث است و سد بلوبین در شهرستان ایجرود حدود ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: حجم آب تنظیمی آن حدود ۱۸ میلیون مترمکعب است و ۳.۵ میلیون مترمکعب برای آب شرب، ۶.۴ میلیون مترمکعب برای محیط زیست، ۶.۱ میلیون مترمکعب برای صنعت و ۱.۶۴ درصد برای حقآبههای پایین دست پیشبینی شده است و آماده آبگیری می باشد.
باقری خاطرنشان کرد: اگر پروژه سد بلوبین تکمیل شود دو شهر حلب و زرینآباد میتوانند برای آب شرب از آن استفاده کنند و ۹۲ روستای این دو شهر نیز تحت پوشش شبکه قرار میگیرند.
وی یادآور شد: سد مراش با ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی در شهر دندی احداث میشود که حدود ۴۰ میلیون مترمکعب حجم مخزن آن بوده و ۲۶ میلیون مترمکعب آب تنظیمی خواهد داشت و ۲.۵ میلیون مترمکعب از آن به مصارف صنعتی اختصاص مییابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با تاکید براین موضوع که سد مشمپا دارای ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و با دستور مستقیم رییس جمهور مقرر شده است که هرچه سریعتر عملیات اجرایی آن آغاز شود، اظهارداشت: عملیات اجرایی سد مشمپا که از مهمترین طرحهای در دست اجرای شرکت آب منطقهای زنجان است با اتمام مرحله ارزیابی زیست محیطی آنکه طی جلسات متعدد و برگزاری پنل های تخصصی صورت گرفت، در کوتاهترین زمان ممکن از سر گرفته میشود و امیدواریم پس از مرحله آبگیری با بهره برداری از آن دغدغه کمبود آب شرب در استان رفع شود.
باقری افزود: خط انتقال آب از سد ایالو به شهر دندی و روستاهای اطراف به طول حدود ۱۳ کیلومترآماده بهره برداری است.
وی یادآور شد: آبرسانی از سد ایالو به شهر دندی شامل خط انتقال آب از جنس لوله فولادی با قطر ۷۰۰ میلیمتر و لوله پلی اتیلن به طول ۲.۳ کیلومتر بوده و تصفیه خانه آن با ظرفیت ۶۰ لیتر بر ثانیه احداث شده است.
باقری خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی بدنه و تاسیسات جانبی این سد همزمان با سد مراش در اسفند سال ۱۳۹۰ آغاز شده و در حال حاضر با پیشرفت ۹۷ درصدی در حال انجام و هم اکنون آماده بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با اشاره به اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان زنجان عنوان داشت: از ابتدای سالجاری تا کنون تعداد ۷۱۳ حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شده که این اقدام موجب حفظ و حراست حدود ۱۸ میلیون مترمکعب آب در سفره های آب زیرزمینی شده است.
وی اضافه کرد: همچنین با نصب ۳۱۴ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز ضمن جلوگیری از اضافه برداشت زمینه صرفه جویی حدود ۴ میلیون مترمکعب آب نیز فراهم شده است.
باقری ادامه داد: همچنین با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در طول سالجاری ۱۹۵ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز توقیف و روانه پارکینگ شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با اشاره به اقدامات و عملکرد این شرکت در حوزه مهندسی رودخانه، گفت: آزاد سازی و رفع تصرفات بستر و حریم رودخانه به میزان حدود ۱۵۹ هکتار و لایروبی حدود ۳۵ کیلومتر از مسیر رودخانه های استان با هدف عبور ایمن سیلاب های فصلی از جمله اقدامات این دفتر در سالجاری بوده است.
باقری با اشاره به این موضوع که پروژه های تغذیه مصنوعی در آستانه فصل بهار در استان بهترین فرصت جهت جمع آوری و ذخیره بارشها و آبهای سطحی از طریق این حوضچه ها خواهد بود، افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون آبگیری طرحهای تغذیه مصنوعی با حجم حدود ۲۱ میلیون متر مکعب در زنجان انجام شده است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید