0

ضرورت راه اندازی صندوق صیانت از منابع طبیعی

ضرورت راه اندازی صندوق صیانت از منابع طبیعی
بازدید 86

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی قربانی پیش از ظهر شنبه در دومین همایش منابع طبیعی و مسؤولیت اجتماعی که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به وضعیت کنونی منابع طبیعی کشور گفت: همه ما در کنار یکدیگر ابتدا می‌توانیم نظام مسائل را به درستی تشخیص دهیم و سپس به دنبال حل آنها باشیم.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه باید برای تعامل انسان با طبیعت برنامه ریزی و سیاستگذاری کرده و این خدمات را ایجاد و به موازنه حرکت کنیم، بر ضرورت مردمی شدن حکمرانی در عرصه منابع طبیعی تاکید و اظهار کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به تنهایی نمی‌تواند مسائل منابع طبیعی کشور را حل کند و باید از بخشی نگری پرهیز و به سمت سیاست‌های فرابخشی حرکت کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به فاصله طرح و برنامه هفتم توسعه با میزان اعتبارات اختصاص یافته، باید به دنبال ایجاد کانال‌های مالی جدید و اتصال آنها به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور باشیم.
لزوم توانمندسازی بهره برداران مراتع
قربانی با اشاره به تدوین طرح ملی احیا و حفاظت از پوشش گیاهی مراتع تصریح کرد: اجرای این طرح به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما اعتبارات بخش دولتی اجازه اجرای این طرح مهم و کلیدی را توسط دفتر امور مراتع کشور نمی‌دهد. مردمی سازی حکمرانی در سازمان منابع طبیعی با این اندیشه و باور باید نهادینه شود و فاصله بین انسان و طبیعت کاهش یابد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران تحقق این امر را نیازمند فرایند توان افزایی و توانمندسازی بهره برداران مراتع و لازمه آن را توجه به فرصت‌های کسب و کار، تدوین زنجیره‌های ارزش و کارآفرینی در سازمان منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: این سازمان باید سیاست خدمات رسانی را ترویج دهد و در کنار آن، ساختاری در سازمان شکل گیرد و نقشه کسب و کارهای طبیعت محور تهیه شود.
وی با تاکید بر ضرورت تهیه پیوست مشارکت مردم برای طرح‌های منابع طبیعی عنوان کرد: باید مشارکت جامعه محلی را به رسمیت بشناسیم و طرح‌ها با مشارکت آنها دنبال شود. بخشی نگری امروز یک آفت است و مسائل منابع طبیعی در درون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قابل حل نیست، این موضوعات چند وجهی هستند و ذی نفعان دیگری در شکل گیری و ارائه راه حل برای آنها دخیل هستند.
قربانی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم از تهدیدها فرصت بسازیم، مطرح کرد: با توجه به اینکه ما در مسائل منابع طبیعی دچار تضاد منافع هستیم، دانشگاه‌ها وظیفه دارند تسهیلگری و کنشگری کنند و تضاد منافع را در بین بازیگران کاهش دهند. سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و سایر دست اندرکاران نمی‌توانند این نقش را ایفا کنند زیرا ذی نفعان و بازیگران این موضوع هستند.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه باید تصویر مشترکی از مسائل منابع طبیعی در ذهن همه شکل گیرد، بیان کرد: در این صورت ما به درک جمعی می رسیم و سپس توافق جمعی در مورد موضوعات شکل می‌گیرد. امروز نیاز داریم که صندوق صیانت از منابع طبیعی راه اندازی شود زیرا مسائل منابع طبیعی عدم قطعیت بالا دارد و نیازمند تأمین اعتبارات به موقع و بهنگام هستیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *