0

امام حسن مجتبی (ع) الگوی تمام عیار صبر و بخشندگی است

امام حسن مجتبی (ع) الگوی تمام عیار صبر و بخشندگی است
بازدید 84

اسماعیل دستگذار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک میلاد سراسر نور حضرت امام حسن مجتبی (ع)، اظهار کرد: پیشوای دوم جهان تشیع از منظر اخلاق و بزرگواری به رسول اکرم (ص) بسیار شبیه و در زمان خودش عابدترین و بی‌ اعتناترین مردم به زیور دنیا و در کمالات انسانی یادگار پدر و نمونه کامل جد بزرگوار خود بود.
وی افزود: امام حسن مجتبی (ع) همانند دیگر معصومین (ع) دارای ویژگی و خصوصیات زیادی همچون اخلاق نیکو، مهربانی، اخلاص، عبادت، ساده زیستی، نظم و برنامه ریزی، استقامت، درایت، سخاوت، شجاعت و صبر و تحمل در برابر مشکلات بوده است.
مدیر کانون فرهنگی و هنری آستان مقدس امامزاده حضرت سید ابراهیم خراسانی (ع) شهر لاهرود بیان کرد: امام حسن (ع) نه تنها از نظر علم، تقوی، زهد و عبادت، مقامی برگزیده و ممتاز داشت، بلکه از لحاظ بذل و بخشش و دستگیری از بیچارگان و درماندگان نیز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود، بطوری که معروف به کریم اهل بیت شد.
دستگذار ادامه داد: وجود گرامی آن حضرت آرام بخش دل‌های دردمند، پناهگاه مستمندان و تهیدستان و نقطه امید درماندگان بود. هیچ فقیری از در خانه آن حضرت دست خالی برنمی‌گشت هیچ آزرده دلی شرح پریشانی خود را نزد آن بزرگوار بازگو نمی‌کرد، جز آنکه مرهمی بر دل آزرده او نهاده می‌شد.
وی تصریح کرد: آن حضرت به گواه تاریخ فردی سخت شجاع و با شهامت و دارای امتیازات اخلاقی و فضائل انسانی فراوان بود، در سرشت و طینت ایشان برترین نشانه‌های انسانیت وجود داشت، وی شخصیتی بزرگوار، بردبار، باوقار، متین، سخاوتمند و مورد ستایش مردم بود.
دستگذار ادامه داد: امام حسن (ع) کانون علم و حکمت و سرچشمه نیکی و فضیلت بود که در راه پیشرفت اسلام از هیچ گونه جانبازی دریغ نمی‌ورزید و همواره آماده مجاهدت در راه خدا بود و تمامی توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار می‌برد و اموال فراوانی در راه خدا بخشایش می‌کرد.
وی خاطرنشان کرد: مورخان و دانشمندان در شرح زندگانی پرافتخار آن حضرت، بخشش بی سابقه و انفاق بسیار بزرگ و بی نظیر ثبت کرده ‏اند که در تاریخچه زندگانی هیچ کدام از بزرگان به چشم نمی‌خورد و نشانه دیگری از عظمت نفس و بی اعتنایی آن حضرت به مظاهر فریبنده دنیا است.
مدیر کانون فرهنگی و هنری آستان مقدس امامزاده حضرت سید ابراهیم خراسانی (ع) شهر لاهرود گفت: همت بلند و طبع عالی حضرت مجتبی (ع) اجازه نمی‌داد کسی از در خانه او ناامید برگردد و گاه که کمک مستقیم مقدور حضرت نبود، به طور غیر مستقیم در رفع نیازمندی‌های افراد کوشش می‌کرد و با تدابیر خاصی گره از مشکلات گرفتاران می‌گشود.
دستگذار تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های بارز شخصیتی امام حسن (ع)، حلم و صبوری بوده است که نبودش در جامعه امروزه به شدت احساس می‌شود. بسیاری از طلاق‌ها و اختلاف بین خانواده‌ها ریشه در نداشتن صبر و بردباری دارد، بسیاری از دعواها و قتل‌ها ریشه در نبود خصلت صبر در میان مردم است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های شخصیتی امام حسن (ع) مهربانی بوده است، مهربانی یکی دیگر از گمشده جامعه و خانواده امروزی است، اگر مهربانی در جامعه فرا گیرد شود بسیاری از گرفتاری و مشکلات و تلخی‌ها از بین می‌رود.
مدیر کانون فرهنگی و هنری امامزاده سید ابراهیم (ع) لاهرود در بخش دیگری از سخنان خود به مناظرات کوبنده امام حسن (ع) با بنی امیه اشاره کرد و گفت: آن امام بزرگوار هرگز در بیان حق و دفاع از حریم اسلام نرمش نشان نمی‌داد، ایشان علناً از اعمال ضد اسلامی معاویه انتقاد می‌کرد و سوابق زشت و ننگین معاویه و دودمان بنی امیه را بی پروا فاش می‌کرد، مناظرات و احتجاج های مهیج و کوبنده آن حضرت با معاویه و مزدوران و طرفداران او شاهد این معنا است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *