0

کاهش سرعت در محدوده تردد یوزها/ فنس‌کشی نیازمند عزم ملی است

کاهش سرعت در محدوده تردد یوزها/ فنس‌کشی نیازمند عزم ملی است
بازدید 84

بهرامعلی ظاهری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به تمهیدات لازم برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در میاندشت میامی بیان کرد: بر اساس مطالعه‌ای که محیط زیست انجام داده و به مثابه سند تحت عنوان نقاط حادثه خیز مرتبط با یوزپلنگ آسیایی عنوان شده بود، فنس کشی محور میاندشت در برنامه اجرایی قرار گرفت و در نهایت این مطالعات به عنوان یک سند بالادستی برای اجرا، مصوب شده است.
وی با بیان اینکه محور دو بانده میاندشت سبب شده بود که سرعت تردد خودروها هم در این مسیر افزایش یابد که این هم امکان تصادفات جاده‌ای را برای انسان‌ها و هم یوزها بالا برده بود، بیان کرد: دستگاه‌های مسئول مانند وزارت راه و شهرسازی و پلیس راه، حمل و نقل و پایانه‌ها و … پای کار بودند تا بتوانیم ایمن سازی کریدور تردد یوز را داشته باشیم.
حفظ یوزها
مدیرکل محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه هر کدام از این دستگاه‌ها وظایف خاص خودشان را در قبال کریدور میاندشت و حفاظت از یوزپلنگ آسیایی انجام دادند، ابراز کرد: اصلی‌ترین وظیفه به وزارت راه باز می‌گردد اما شاهد ورود بخش خصوصی و یک شرکت هواپیمایی نیز به پروژه فنس کشی محور هستیم تا بتوانیم ایمن سازی را در اسرع وقت صورت دهیم تا خطر تلفات جاده‌ای یوزها کاسته شود.
ظاهری بیان کرد: کمیته‌ای متشکل از دستگاه‌های ذی صلاح به همراه رئیس کل دادگستری استان سمنان ایجاد شده و وظایفی پیرو سند بالا دستی که در ابتدا اشاره شد، مطرح ساخت و طبق آن وزارت راه و شهرسازی هم تعهداتی را متقبل شده است.
وی با بیان اینکه فنس کشی و ایمن سازی کریدور عبور یوز بر عهده وزارت راه است، تاکید کرد: جاده میاندشت در واقع قیمت بالا دستی و پایین دستی زیستگاه عباس آباد میاندشت را قطع کرده بود در نتیجه نیاز است که ایمن سازی آن در قالب یک کار ملی صورت گیرد.
نصب دوربین کنترل سرعت
مدیرکل محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه در همین راستا مسئولان ملی نیز به میدان ورود کردند، گفت: در نهایت وزارت راه و شهرسازی موظف شد علاوه بر تابلوهای هشدار بر روی جاده و کنار جاده؛ نصب دوربین کنترل سرعت و ایجاد روشنایی و ایمن سازی فنس کشی و کریدور عبور به لحاظ زیرگذر یا روگذر مناسب را نیز داشته باشد.
ظاهری بیان کرد: در خصوص روشنایی و نصب علائم اقدامات خوبی صورت گرفته و حتی نصب دوربین‌ها هم اتفاق افتاده است تا جایی که کنترل سرعت توسط دوربین‌ها انجام می‌شود همچنین در محدوده تردد یوزپلنگ محدودیت سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت در روز توسط پلیس راه اعمال می‌شود.
وی با بیان اینکه مقرر شده بود که ۱۰ کیلومتر از مسیر تردد یوزها همچنین دارای روشنایی شود که نیمی از این مسیر هم دارای روشنایی شده است، ابراز کرد: نیاز است که سرعت بیشتری برای آشکار سازی و روشنایی شاهد باشیم تا سایر تعهدات هم رقم بخورد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان سمنان گفت: برای فنس کشی محور اما هنوز اتفاق خاصی از سوی وزارت راه رخ نداده و همانطور که بیان شد بخش خصوصی نیز به کمک آمده است البته محیط زیست دست روی دست نگذاشته و علاوه بر اینکه حفاظت زیستگاهی خودش را در دستور کار داشته، تلاش کرده که تأمین منابع آبی، لایروبی چشمه‌ها و قنوات و ایجاد طعمه برای زیستگاه‌ها و جلوگیری از تخلفات شکار و صید را صورت داده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *