به گزارش خبرگزاری مهر، حبیبه هراتی در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: در معابر شهر تبریز پنج هزار و ۳۸۳ باکس زباله وجود دارد به طوری که خریداری و نگهداشت آنها علاوه بر ایجاد نازیبایی بصری در برخی موارد، هزینههای هنگفتی برای مدیریت شهری ایجاد میکند.
وی با تشریح کم و کیف طرح حذف باکسهای زباله با بیان اینکه از اردیبهشت ماه بخش اول طرح در شهرکهای زعفرانیه و رشدیه اجرایی میشود، گفت: این طرح در مرحله اول به صورت منطقهای در مناطق ۲ و ۵ شهرداری از اول اردیبهشت و از ساعت ۹ شب شروع میشود.
هراتی خاطرنشان کرد: تفکیک از مبدا، جمع آوری آنلاین پسماندهای خشک و خشکاله توسط اپلیکیشن بهروب، حفظ محیط زیست، مبارزه با پدیده اجتماعی زباله گردی و حذف نازیباییهای بصری و زیست محیطی از جمله مزایای این طرح است و در ۶ ماهه نخست سال جاری این طرح در تمام مناطق دهگانه تبریز اجرا خواهد شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز گفت: تغییر ساعت جمع آوری زبالههای شهری از روزانه به شبانه در کنار جمع آوری تدریجی باکسهای زباله در سطح معابر یکی از رویکردهای شهرداری تبریز و اولویت اصلی سازمان مدیریت پسماند در سال جدید است.
وی با بیان اینکه تبریزیها به طور متوسط روزانه یکهزار تن زباله تولید میکنند و شهرداری تبریز برای مدیریت و دفن پسماندها تدابیر ویژه در قالب احداث لندفیل ها اتخاذ کرده است، گفت: توسعه آموزشهای شهروندی در حوزه پسماند نقش بسزایی در کاهش حجم زباله و تفکیک از مبدا دارد.
هراتی با اشاره به اینکه شهرداری تبریز در سال گذشته برای نخستین بار سامانه «بهروب» را با هدف کاهش دفن زباله و تفکیک از مبدا راه اندازی کرده است، گفت: توسعه زیرساختهای شهر هوشمند گامی اساسی برای ارتقای رتبه تبریز در شاخصهای توسعه پایدار است و فرهنگ سازی استفاده حداکثری شهروندان تبریز از سامانه «بهروب» میتواند در تفکیک از مبدا زباله کمک کار و تسهیل کننده باشد.
وی با بیان اینکه حجم تولید زباله در شهرها و کلانشهرهای کشور فاصله معناداری با استانداردهای جهانی دارد، گفت: کاهش تولید پسماند یکی از ملزومات شهرها برای ارتقای رتبه از حیث توسعه پایدار شهرهاست.
هراتی با اشاره به اینکه سرانه روزانه تولید پسماند در مقیاس جهانی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است اما هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۶ برابر وزن خود زباله تولید میکند، افزود: تولید این حجم از پسماند شهری علاوه بر تحمیل هزینههای سرسام آور موانع و چالشهای بسیاری همچون آسیبهای زیست محیطی متعدد برای شهرها به وجود میآورد.
وی اظهار کرد: شهرداری تبریز امسال در کنار تداوم بی وقفه اجرای پروژههای زیست محیطی همچون لندفیل های دفن پسماند، عزم راسخی در حوزه پسماند و کاهش حجم زبالهها از طریق توسعه آموزشهای همگانی دارد به طوری که سامانه بهروب و تغییر نوبت جمع آوری زبالهها از درب منازل از جمله طرحهای امسال است که موفقیتشان در گرو حمایت همه جانبه رسانههای محلی و نیازمند مشارکت حداکثری شهروندان است.
هراتی با بیان اینکه کاهش تولید زباله و کاستن از مخاطرات زیست محیطی قدمی مؤثر برای بهبود وضعیت کلانشهر تبریز از حیث توسعه پایدار است، گفت: نیل به توسعه پایدار و همه جانبه شهر جز با هماهنگی ارگانهای خدمت رسان در تأمین زیرساختهای مورد نیاز و مشارکت و همراهی شهروندان امکان تحقق ندارد.
0
معابر شهر تبریز پنج هزار و ۳۸۳ باکس زباله دارد

بازدید 138
نظرات خود را با ما در میان بگذارید
- دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.