به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز به منظور توانمندسازی مهارتی دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی در راستای برآوردن نیاز کشور به منابع انسانی کارآمد و دارای تجارب فنی، مهارتی و حرفهای و در خصوص «برنامه اشتغال فراگیر» تفاهمنامه همکاری بین ادارهکل آموزش فنی و حرفهای و دانشگاه صنعتی همدان منعقد شد.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان در این جلسه با اشاره به اینکه مجموعه فنی و حرفهای استان یکی از مجموعههای پر توان در حوزه مباحث مهارتی و منشأ خیر و برکت زیادی در استان است، گفت: باید به یقین برسیم که فارغالتحصیلان دانشگاه نیاز دارند به مباحث مهارتی در کنار علم روز مسلط باشند.
دکتر امیر مؤمنی ادامه داد: امروز در دنیا هیچ کاری بدون استفاده از دانش و تجربه توأمان انجام نمیشود، بنابراین ترکیب علم، تجربه، مهارت و خلاقیت برای موفقیت در هر فعالیتی واجب است و ما نیز باید در این مسیر حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: دانشگاه صنعتی همدان به عنوان تنها دانشگاه صنعتی استان، متولی اصلی راهبری رشتههای فنی و مهندسی در سطح استان همدان است، این دانشگاه همچنین تربیت کننده مهندسان توانایی است که میخواهند چرخهای صنعت استان و منطقه را به چرخش درآورند.
مؤمنی با بیان اینکه دانشگاه باید ارتباطش را با مجموعههای مهارتی تقویت کند، افزود: انتظار داریم دانش و علمی که در دانشگاه صنعتی همدان تولید میشود در کنار تجربه و مهارتی که که توسط اداره کل فنی و حرفهای استان آموزش داده میشود و تلفیق بین علم، دانش، تجربه و مهارت منجر به تربیت مهندسانی منتج شود که اثرگذاری آنها در صنعت استان و کشور ملموستر از قبل باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان در ادامه به شعار سال اشاره کرد و گفت: شعار امسال اگرچه جهش تولید با مشارکت آحاد مردم است امام همچنان بر بستر دانش استوار است و همگی باید برای تحقق آن تلاش کنیم و از طرفی باید توجه داشته باشیم مسئله پرداختن به دانش، تجربه و مهارت جز لاینفک تحقق شعار امسال است.
مؤمنی ادامه داد: وقتی از بحث مشارکت مردم برای تحقق اهداف اقتصادی و جهش تولید سخن میگوئیم باید به این مهم توجه کنیم که امروز نفوذ دانشگاهها و دانشگاهیان در بین مردم و آحاد جامعه بسیار زیاد است و تعداد چشمگیر دانشجویان و دانشآموختگان نسبت به قبل از انقلاب و سالهای گذشته نشان از افزایش سطح دانش جامعه و حضور دانشگاهیان در همه بخشهای اجتماع دارد.
وی تصریح کرد: وقتی حضور دانشگاهیان در سطح جامعه بیشتر میشود نقش و محوریت آنها نیز افزایش مییابد و این مرجعیت، مسئولیت آفرین است.
مؤمنی با بیان اینکه دانشگاهیان باید با ترغیب آحاد جامعه و بهره مندی از ظرفیت مرجعیت اجتماعی خود پرچمدار تحقق شعار سال باشند گفت: علاوه بر این باید توجه کنیم که قانون جهش تولید دانش بنیان یک قانون مهم و اجرایی است که باید به آن عمل کرده و از ظرفیتهای آن بهره ببریم.
وی افزود: ما در راستای تحقق شعار سال به عنوان متولیان دانشگاهی باید در مسئله اشتغال و فارغالتحصیلان دانشگاهی در صنایع پیشگام باشیم و تلاش کنیم فارغالتحصیلانی پرورش دهیم که با کسب علم و مهارت لازم در صنعت اثرگذار باشند و یا اینکه خود، کارآفرین شوند.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان در ادامه بیان کرد: با وجود اینکه شعار سال اشاره مستقیمی به حوزههای علمی و مهارتی کشور ندارد اما همچنان مسئولیت اصلی بر دوش دانشگاهها و مجموعههای مهارتی است.
مؤمنی با اشاره به اینکه دانشگاه تکلیف دارد دانشجویان را به مسئله مهارت مسلط کند، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تفاهمنامههایی که در این راستا منعقد میشود را عملیاتی کنیم و این نیاز کشور در شرایط کنونی است، از طرفی دانش دانشگاه صنعتی همدان در کنار تجربه گرانسنگ اداره فنی و حرفهای استان میتواند ثمرات و برکات زیادی را برای استان و کشور به ارمغان آورد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان نیز در ادامه بیان کرد: اداره فنی و حرفهای استان با ۵۶ بنگاه اقتصادی و صنایع بزرگ همدان ارتباط دارد و این همکاریها در راستای تعامل بهینه برای هر دو طرف است.
وهب مختاران اضافه کرد: مرکز مشاوره کسب و کار در فنی و حرفهای استان راهاندازی شده و پیشنهاد میکنیم اساتید دانشگاه صنعتی همدان نیز در این مرکز حضور داشته باشند و به مراجعه کنندگان مشاوره دهند.
وی در پایان گفت: فنی و حرفهای استان همدان آماده همکاری با دانشگاه صنعتی در زمینههای هوش مصنوعی، پهباد و خودروی برقی است و آمادگی دارد در راستای تأمین نیروی انسانی خبره و تربیت نیروی ماهر در زمینه تولید خودروی برقی از فارغالتحصیلان این دانشگاه استفاده کند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید