به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی بعدازظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان، به وضعیت کتابخانههای عمومی کشور اظهار کرد: شبکه کتابخانه کشور شامل سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه مشارکتی و خصوصی و ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه عمومی است.
وی با اشاره به جایگاه ایران در داشتن کنابخانه عمومی بیان کرد: در دنیا جزو ۲۰ کشور اول هستیم که کتابخانه دارد و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.
وی افزود: شبکه به دلیل ایجاد دسترسی و خدمات به منظور ارائه خدمت به مردم فعالیت داریم و تنوع فعالیت در عرصه کتابخانهها را برای عموم مردم شاهدیم.
رمضانی خاطرنشان کرد: در کشور دستگاهها برای افزایش خدمات و توسعه فعالیت کرده کار میکنند اما کمتر دستگاهی داریم که به سمت گسترش و تنوع خدمات پیش رفته باشد که کتابخانه های عمومی به همت دولت سیزدهم در این راستا قدم برداشته است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور اعلام کرد: اداره کتابخانه عمومی در دنیا حکومتی اداره میشود اما در ایران در این دولت تاکید شده که برای استفاده از ظرفیت مردمی کار شود و ما این مسیر را شروع کردهایم و مردم با حضور خود نقشی در اداره کتابخانههای عمومی دارند.
تکمیل پروژههای نیمه تمام کتابخانههای عمومی در کشور
وی تصریح کرد: سیاست دولت اتمام پروژههای نیمه تمام است و بسیاری از پروژهها که سالها متوقف شدند در این دولت تکمیل و به بهرهبرداری رسیدهاند و کتابخانههای عمومی نیز بهدنبال تکمیل پروژههای نیمه تمام است.
وی گفت: براساس دستور رئیس جمهور، توسعه کتابخانههای سیار نیز در دستور کار است که در مناطق حاشیه شهر و روستاها مدنظر است.
وی با بیان اینکه اکنون بیشاز ۵۰ کتابخانه سیار داریم، اضافه کرد: باید ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار تجهیز و راهاندازی میشوند.
رمضانی به برنامههای در دست اقدام این نهاد در سطح کشور پرداخت و یادآور شد: پیشنهاد دادهایم تا مدارس به کتابخانه عمومی متصل شوند و زنگ کتابخوانی در مدارس را داشته باشیم که مقدمات انعقاد تفاهمنامه پیش رفته است.
برگزاری ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانههای عمومی کشور
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور اضافه کرد: ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانههای کشور شکل گرفته و ۴ هزار و ۷۰۰ ساعت در محافل قرآنی کتابخانههای کشور نیز فعالیت صورت گرفته است.
وی از اهتمام نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان در حوزه فرهنگ تقدیر کرد و ادامه داد: ۱۰ شهر کردستان فاقد کتابخانه است و باید در صورت تخصیص فضای مناسب کتابخانه راهاندازی و تجهیز خواهیم کرد.
رمضانی عنوان کرد: ۱۰ میلیون نفر عضو کتابخانههای عمومی کشور هستند و سه میلیون نفر در این کتابخانهها با امانت بردن کتاب و یا شرکت در فعالیتهای فرهنگی کتابخانهها فعالیت داشتهاند.
وی اذعان کرد: سند ملی خواندن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رساندیم که اگر ابلاغ شود در سطح کلان برای کتابخوانتر کردن مردم مواردی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه کتاب کودک و نوجوان پرفروشترین کتابهای کشور هستند، افزود: سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب منتشر شد که اتفاق فرهنگی بزرگی محسوب میشود.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید