خبرگزاری مهر – گروه استانها: امروز شنبه جلسه شوراهای اسلامی شهرهای لرستان و همچنین شهرداران لرستان به ریاست «ابوطالب شفقت» استاندار لرستان در محل سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد.
دستگاههای خدمترسان حرف شوراها را حجت نمیدانند
حجت اله احمدی رئیس شورای شهر خرمآباد در این جلسه در سخنانی با بیان اینکه همدلی مسئولان استان خیلی از کارها را پیش میبرد، اظهار داشت: تا کنون این همدلی مطلوب بوده، معاونت عمرانی استانداری با مجموعه شهرداری همکاری خوبی داشته و الان هم با حضور استاندار جدید، امیدواریم این مسیر ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر با مشکلات مردم آشنا هستند، در خط اول خدمترسانی شهری قرار دارند، گاهاً دستگاههای خدمترسان حرف شوراها را حجت نمیدانند و نسبت به آن سرباز میزنند.
رئیس شورای اسلامی شهر خرمآباد با بیان اینکه اگر شورای شهر، دستگاههای اجرایی و استانداری با یکدیگر تعامل داشته باشند، قطعاً دیگر شاهد این گونه مشکلات نخواهیم بود، گفت: در این راستا از سوی استاندار، نامهای به دستگاههای اجرایی ارسال شود و نسبت به این تعامل و همکاری تأکید شود.
ارزشافزودهای که بهاندازه صفر است!
احمدی در ادامه تأکید کرد: همچنین ارزشافزودهای که به شهرداریهای لرستان پرداخت میشود، در مقایسه با کلانشهرها و شهرهای صنعتی، در حقیقت صفر است.
وی با تأکید بر اینکه با این میزان پرداخت ارزشافزوده، هیچ کاری نمیتوان انجام داد، عنوان کرد: در این راستا درخواست ما این است که استاندار با مسئولان ملی رایزنی کنند و این قانون تغییر و سرانه جمعیت در پرداخت ارزشافزوده در نظر گرفته شود.
رئیس شورای شهر خرمآباد در ادامه با بیان اینکه در شهر خرمآباد چند مورد تقاطع آغاز و یک مورد از آنها افتتاح شده است، تصریح کرد: هدف این است که چند پل و تقاطع دیگر در راستای رفع گرههای ترافیکی در شهر خرمآباد احداث شود و در این راستا درخواست ما حمایت معاونت عمرانی استانداری و استانداری برای احداث این پروژهها است.
سهم مهم شهرداریها در موفقیت دولت
یحیی عیدی بیرانوند شهردار بروجرد نیز در این جلسه با بیان اینکه قطعاً استاندار جدید از مسائل و مشکلات شهرهای لرستان مطلع هستند، اظهار داشت: شهر بروجرد، دومین شهر بروجرد به لحاظ جمعیتی بهحساب میآید، شهری است که از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان شهر علما و فرزانگان نامگذاری شده است.
وی با تأکید بر اینکه بروجرد، یک شهر صنعتی بهحساب میآید و خوشبختانه بهعنوان شهر ملی «ورشو» نیز معرفی شده است، بیان داشت: ظرفیتهای خیلی خوبی در شهر بروجرد برای توسعه وجود دارد.
شهردار بروجرد در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه خوشبختانه شهرداری و شورای شهر بروجرد خود را سرباز ولایت و رئیسجمهور میدانند، گفت: شهرداریها اگر مورد حمایت قرار گیرند، موانع بر سر راه فعالیت آنها رفع شود، میتوانند در موفقیت دولت خیلی سهیم باشند.
افزایش بودجه شهرداری بروجرد
عیدی بیرانوند با اشاره به اینکه در صورت حمایت از شهرداریها، میتوانند رضایتمندی عموم را جلب را کنند، افزود: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ که شهرداری را تحویل گرفتیم، با ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه و ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی همراه بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ بودجه شهرداری را به ۵۰۰ میلیارد تومان رساندیم، ۱۰۰ درصد این بودجه نیز تحقق پیدا کرد.
شهردار بروجرد با تأکید بر اینکه بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۲ به هزار میلیارد تومان رسید و ۱۰۰ درصد آن هم محقق شد، گفت: در سال ۱۴۰۳، بودجه دو هزار و ۱۰۰ میلیاردی را برای شهرداری بروجرد در نظر گرفتهایم.
عیدی بیرانوند با تأکید بر اینکه حاصل این افزایش بودجه آبرومندی برای شورا، شهرداری و مردم و معادل ۱۵ سال کار عمرانی در حوزه آسفالت شد، گفت: میانگین آسفالت در بروجرد بین ۵۰ تا ۶۰ هزار مترمربع در سال بوده، طی دو سال یک میلیارد و ۸۰۰ هزار مترمربع آسفالت را انجام دادیم.
«خود تحریمی» ادارات لرستان
وی با تأکید بر اینکه اگر شهرداریها موردتوجه قرار گیرند، میتوانند رضایتمندی خیلی عالی را در شهرها ایجاد کنند، افزود: نمود موفقیت دولت در چهره شهرها مشخص است.
شهردار بروجرد، ادامه داد: شرایط سرمایهگذاری بخش خصوصی را در استان داریم، اما باید کارگروهی با عضویت همه دستگاههای اجرایی برای تحقق این امر بهصورت عملی شکل بگیرد تا وقتی سرمایهگذاری میخواهد کار سرمایهگذاری را انجام دهد این کارگروه شرایط فعالیت را برای او تسهیل کند.
عیدی بیرانوند در ادامه با تأکید بر اینکه ما در استان یک «خود تحریمیهایی» را داریم، این امر اجازه استفاده از ظرفیت عالی را به ما نمیدهد، گفت: باید از ظرفیتهای قانونی که از سوی قانونگذار اخذ کرده، مانند ترک تشریفات، استفاده از ظرفیت ماده ۲۹ قانون مناقصات دولتی، ارائه فهرست نقلوانتقالات از سوی ثبتاسناد به شهرداری و … استفاده کنیم.
وی همچنین به فعالیت برخی صنوف آلاینده در شهرها اشاره کرد و بر لزوم اختصاص زمین در خارج از شهر برای استقرار این صنوف، گفت: چهره شهرهای ما بهواسطه فعالیت این صنوف مخدوش شده و میطلبد حمایت شود که به خارج از شهر منتقل شوند.
«پاهایی» که باید به مجموعه مدیریتی لرستان اضافه شود
شهردار بروجرد همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت قرارگاه خاتم برای عملیاتیشدن طرحها و پروژههای عمران شهری با اعتبار زیر هزار میلیارد تومان تأکید کرد و گفت: سازمان همیاری و شهرداریها بهعنوان رابطه در این زمینه ورود پیدا کند تا زمینه سرمایهگذاری قرارگاه خاتم در این زمینه فراهم شود.
عیدی بیرانوند در ادامه با بیان اینکه اصفهانیها میگویند «نامه پادار» ارسال کنید، در استان ما این «پا» وجود ندارد، گفت: امیدواریم با خطمشی استاندار جدی بتوانیم این «پاها» را به مجموعه مدیریتی استان اضافه کنیم.
اعضای شوراها هنوز کارت شناسایی ندارند
عزیزالله میر براتی رئیس شورای شهر مؤمن آباد نیز در این جلسه با بیان اینکه نبود نیروی تخصصی، ارزشافزوده پایین، عدم تدوین طرح جامع و … از مشکلات شهرهای کوچک است، اظهار داشت: سلیقهای عملکردن کمیتههای انطباق یکی دیگر از مشکلات شهرهای کوچک است و این در حالی است که باید این شهرها ویژه دیده شوند.
وی عدم صدور کارت شناسایی برای شوراها باگذشت حدود سه سال از فعالیت دولت را یکی دیگر مشکلات شوراها عنوان کرد.
وقتی شهردار «مردمآزارترین» مدیر میشود
حاجیوند شهردار دورود نیز در این جلسه با اشاره به یک ضربالمثل با زبان لری با عنوان «برش تیغ کدخدا به برق سکه او است» اظهار داشت: کدخدایی برش دارد که جیبش پر باشد، انتظار داریم در خصوص ارزشافزوده همکاری لازم را از شهرداریها داشته باشید.
وی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات شهرداریها با تأمین اجتماعی است، عنوان کرد: اگر بیمهها بهموقع از سوی شهرداریها پرداخت نشود، جز مطالبات تأمین اجتماعی از شهرداریها قرار میگیرد.
شهردار دورود با تأکید بر اینکه به این مطالبات سود و تأخیر هم اضافه میشود، افزود: در این راستا میطلبد که این بدهی شهرداریها به تأمین اجتماعی موردتوجه برای رفع قرار گیرد.
حاجیوند با بیان اینکه با وجود پرداخت بیمه، سود و … اما از خدمات تأمین اجتماعی برخوردار نمیشویم، گفت: ما موظف به خدمت هستیم، همه در این مسیر حرکت میکنیم، اما از بین همه مدیران شهری شاید در نگاه مردم، «مردمآزارترین» مدیر شهردار باشد، به دلیل اینکه شهردار بهصورت مستقیم از مردم پول میگیرد، از طرفی شهردار از ادارات طلب دارد، اما متأسفانه ادارات هیچگونه ادای دینی نسبت به بدهیهای خود به شهرداریها ندارند و ما بیشترین فشار را مجبوریم به مردم بیاوریم و باعث نارضایتی جامعه شود.
وی تأکید کرد: ادارات در این راستا میطلبد که نسبت به پرداخت بدهیهای خود به شهرداریها اقدام جدی کنند.
از پیمانکاران بومی استفاده کنید
ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در این جلسه، اظهار داشت: شوراها پل ارتباطی دولت و مردم هستند و میتوانند زمینه مشارکت مردم را در حکمرانی با دعوت و تشویق آنها به وجود آورند.
وی اظهار کرد: هر جا از حضور و مشارکت مردم در امور اقتصادی، عمرانی و تولیدی غفلت شد به شکست منتهی شد.
استاندار لرستان با اشاره به این موضوع که شهرداران و شهرداریها مسئول ایجاد نشاط اجتماعی فردی و عمومی هستند، گفت: تمامی اقدامات شهرداریها از جمله ایجاد فضای سبز، ایجاد نماهای شهری، کاهش ترافیک و تنظیف زمینهساز نشاط فردی و اجتماعی هستند.
شفقت، عنوان کرد: در شهرهای کوچک باید شرایطی فراهم شود که باعث تشویق مردم برای مهاجرت به آنها شوند.
وی همچنین در خصوص نقش شهرداریها در گردش اقتصادی داخل استان، گفت: باتوجهبه ازدیاد پروژههای خرد در شهرداریها جهت گردش مالی در داخل استان برای اجرای آنها از پیمانکاران بومی استفاده شود.
استاندار لرستان، عنوان کرد: شوراها محل مطالعات نظری و عملی شهرداران هستند.
شفقت در مورد حادثهخیز بودن استان به لحاظ سیل، تصریح کرد: آبخیزداری و آبخوانداری در مناطق سرچشمه ایجاد سیل باید توسط دستگاههای مربوطه انجام شده و در شهرهایی مانند خرمآباد و پلدختر که رودخانهها از میان شهر عبور میکنند باید تعاملات لازم با دستگاههای ذیربط انجام شوند.
وی با اشاره به نقش مهم نمایندگان شهرهای کوچک در مجلس شورای اسلامی به جهت تدوین قوانین محرومیتزدایی در این شهرها، گفت: نمایندگان شهرهای کوچک در مجلس میتوانند با تشکیل فراکسیونهای لازم قوانینی را در جهت ایجاد زیرساختها و محرومیتزدایی از این شهرها تدوین کنند.
0
شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند

بازدید 114
نظرات خود را با ما در میان بگذارید
- دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.