یونس احمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از رایجترین بیماریهای طیور در واحدهای پرورش طیور گوشتی استان ایلام به آنفلوانزای غیر فوق حاد، برونشیت عفونی، نیوکاسل که از عوامل اصلی سندرم یا کمپلکس تنفسی هستند میتوان اشاره کرد
وی افزود: این بیماریها اگر واکسیناسیون و شرایط امنیت زیستی و شرایط قرنطینه به خوبی اعمال نشود، میتوانند خسارت زیادی را به صنعت طیور وارد کنند.
وی گفت: در مقایسه انجام شده در مورد رخداد کانونهای بیماری واگیردار خصوصاً سه بیماری مذکور خوشبختانه نسبت به سال ۱۴۰۱ وقوع کانون بیماری مجموعاً ۵۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: جوجه ریزی صورت گرفته در واحدهای گوشتی استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۱۴ درصد افزایش یافته و به مرز ۲۰ میلیون قطعه رسید و به رغم اینکه جوجه ریزی بیشتر شده ولی باز ما شاهد کاهش کانونهای بیماری بودهایم.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام در رابطه با اقدامات انجام شده که باعث کاهش کانون بیماری طیور شده است، عنوان کرد: تشخیص به موقع بیماری و اطلاع رسانی به مرغداران، آموزشهای بهرهبرداران، اجرای طرح واکسیناسیون رایگان در طیور روستایی در سه فاز و هم چنین توجه و اهتمام مرغداران از جمله اقدامات و عواملی بودند که باعث کاهش کانون بیماری در استان شده است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید