احمد سبحانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به بارشهای قابل توجه در بیشتر شهرستانهای استان بوشهر و فراهم شدن شرایط لازم برای فعالیت بعضی از عوامل خسارت زای زنده و غیرزنده در محصولات زراعی، باغی و گلخانهای، نیاز است کشاورزان پس از بارش باران نکات مهمی را رعایت کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: بارش باران به همراه وزش تندباد در گندمهای برداشت نشده باعث خوابیدن گندم و بروز مشکلاتی در برداشت این محصول میشود.
وی گفت: گندمهای رسیده ممکن است در اثر جذب رطوبت دوباره شروع به جوانه زنی در خوشه کنند که دانههای این قبیل مزارع برای مصرف بذری در سال زراعی آینده چندان مناسب نخواهند بود.
وی ادامه داد: کشاورزان تا زمانی که گندم رطوبت دارد برداشت را انجام ندهند چون دانهها از خوشه به راحتی جدا نشده و باعث کاهش عملکرد برداشت میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: در مزارع گوجه فرنگی فضای باز و مزارع جالیزی به دلیل فعال شدن عوامل ایجاد کننده بیماریهای قارچی و باکتریایی، بیماریهای لکه برگی و بوته میری تشدید خواهد شد، بنابراین پس از برطرف شدن شرایط بارندگی بلافاصله با استفاده از قارچ کشها و باکتری کشهای محافظتی نسبت به محلول پاشی مزارع خود اقدام کنند.
وی اضافه کرد: در گلخانههای تولید سبزی و صیفی به دلیل بالا رفتن رطوبت نسبی بعد از بارش باران، برای جلوگیری از فعالیت عوامل بیماری زای قارچی و باکتریایی نسبت به روشن کردن تهویهها و در صورت نیاز استفاده از ترکیبات محافظتی اقدام کنند.
وی گفت: کشاورزان و باغداران در باغهای مرکبات که بیماری شانکر باکتریایی وجود دارد بلافاصله پس از اتمام بارشها نسبت به مصرف ترکیبات مسی برای جلوگیری از شیوع و گسترش این بیماری اقدام کنند.
سبحانی بیان کرد: شرکتهای تأمین کننده بذر در استان به دلیل بالا رفتن رطوبت موجود در انبارها بعد از بارندگی تا حد امکان نسبت به هوادهی گندمهای موجود در انبارها از طریق جابجایی گندم و روشن کردن تهویهها به منظور جلوگیری از فعالیت قارچهای ساپروفیت و کپک زدگی بذرها اقدام کنند.
وی بیان کرد: در کانونهای فعالیت زنجرک خرما ردیابی این آفت با دقت انجام شود تا در صورت رسیدن جمعیت به آستانه خسارت اقتصادی اقدامات کنترلی با استفاده از حشره کشهای مناسب انجام شود.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید