0

ورود ۶۰ درصد پرونده‌های دادگستری به دادگاه‌های صلح

ورود ۶۰ درصد پرونده‌های دادگستری به دادگاه‌های صلح
بازدید 63

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی ظهر یکشنبه در همایش استانی صبر رضوی (صلح، بخشایش، رضایت) ضمن تقدیر از تلاش اعضای شوراهای حل اختلاف، صلح یاران و مصلحین، اظهار داشت: ملاک خوبی‌های اخلاقی در مباحث فلسفه اخلاق حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در این زمینه باید توجه داشت که انسان‌ها در اخلاقی شدن خیلی با هم متفاوت هستند و برخی کسی را آزار نمی‌دهند و تعدی حقوقی مادی، عِرضی و آبروئی به دیگران ندارند و این خیلی مهم است.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور تصریح کرد: اما افرادی هم هستند که از این حد عبور می‌کنند و ضمن تحقق این رتبه، به مقام ایثار و احسان وارد می‌شوند که از خود می‌گذرند و نمونه این افراد در بین شهدا فراوان است.
صادقی سپس تاکید کرد: افرادی که به دادگستری مراجعه می‌کنند در صدد هستند که به حق خود و عدالت برسند، بنابراین کسانی که در عرصه صلح و سازش تلاش می‌کنند، قصدشان این است که آنها را از حداقل انتظارشان از عدالت بالاتر آورید و آنها را به مقام احسان و گذشت وارد کنید چراکه در حقیقت مسیر شهداست.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره مهمترین برنامه‌های قوه قضائیه در سال جدید گفت: امسال یک تحول بزرگ در شوراهای حل اختلاف داریم و قانون جدید شوراهای حل اختلاف امسال اجرایی می‌شود.
صادقی یادآور شد: در قانون جدید شوراهای حل اختلاف پیش بینی شده است که در کنار شوراهای حل اختلاف، دادگاه‌های صلح تشکیل شود.
وی افزود: مقرر است که در همه استان‌ها این دادگاه‌های صلح تشکیل شوند و در کنار شوراها مشغول به کار باشند و همزمان مسئله صلح و سازش را پیش ببرند.
صادقی بیان کرد: امیدواریم که با استقرار خوب این دادگاه‌ها در کنار شوراهای حل اختلاف دست به دست هم داده و با کمک خیرین و واسطه‌های خیر بیشتر از گذشته پرونده‌ها به سازش ختم شود.
معاون قوه قضائیه تصریح کرد: در این قانون صلاحیت‌های زیادی بیش از گذشته برای دادگاه‌های صلح پیش بینی شده است و قرار است حجم زیادی از پرونده‌ها به این دادگاه‌ها ارجاع شود.
صادقی اظهارداشت: پیش بینی می‌شود حدود ۶۰ درصد پرونده‌های ورودی دادگستری به دادگاه‌های صلح برود و البته در کنار آنها شوراهای حل اختلاف وجود دارند و در راستای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها تلاش می‌کنند.
وی در ادامه ضمن تاکید بر این مطلب که در قانون جدید شوراهای حل اختلاف ۱۰ هزار نفر، با اولویت اعضای شوراهای حل اختلاف و افرادی که سال‌ها در این حوزه تلاش کرده‌اند، به استخدام قوه قضائیه در خواهند آمد.
معاون قوه قضائیه گفت: در آئین نامه ۶ قانون جدید شوراهای حل اختلاف که اولویت‌ها را تعیین کرده؛ امتیازات خوبی را برای همکاران شورای حل اختلاف پیش بینی کرده‌ایم که ان شاءالله بتوانند در یک رقابت جوانمردانه با بقیه مشارکت کنند و از این امتیازات هم بهره مند شوند.
وی به نامگذاری ساختمان شوراهای حل اختلاف رفسنجان به نام شهید “علی محمدی پور” از شهدای شاخص این شهرستان، اشاره و تصریح کرد: این اقدام بسیار مبارک است که البته تنها نباید به نامگذاری اکتفا کرد بلکه باید به سیره این شهید گرانقدر، شرافت انسانی و مقام احسان نیز توجه کرد تا بدانیم این انسان در مقام تربیت انسانی در چه اوجی قرار دارد و چگونه از ملائک بالاتر رفته است.
صادقی یادآور شد: برخی از شهدای ما مانند شهید محمدی پور به حدی از ایثار رسیده‌اند که در وصیت نامه خود خطاب به کسی که جان او را گرفته، می‌گوید در قیامت به دنبال تو می‌گردم که تو را شفاعت کنم و در مسیر صلح و احسان به مردم باید به این نقطه دست یابیم.
وی همچنین درباره پیگیری مسائل و مشکلات شوراهای حل اختلاف، مصلحین و داوران شهرستان رفسنجان نیز قول مساعد داد و گفت: مسائلی که بتوانیم در تهران برطرف کنیم را بررسی کرده و اقدام خواهیم کرد.
معاون قوه قضائیه ضمن بیان این مطلب که در هر استان باید کانون داوران حرفه‌ای شکل گیرد، گفت: در استان کرمان تعدادی از داوران حرفه‌ای معرفی شده‌اند و باید با تصویب اسناسنامه مربوطه، این کانون نیز راه اندازی شود.
صادقی ادامه داد: داورانی که پیش از این اقداماتی را انجام می داده‌اند؛ شاید در برخی موارد حرفه‌ای نبوده‌اند و گاهی برخی اشتباهات آنها به داوری ضربه زده و موجب امتناع قضات از ارجاع به داوری شده است.
وی افزود: با ساماندهی اقدامات این حوزه، تلاش شده است که کار به صورت حرفه‌ای دنبال شود و در این زمینه از قضات بازنشسته، وکلای حرفه‌ای، اساتید دانشگاه و … استفاده کرده‌ایم و سطح داوری حرفه‌ای را ارتقا بخشیده‌ایم و در ادامه به رؤسای دادگستری‌ها ابلاغ شده که ارجاع به داوران حرفه‌ای را آغاز کنند.
معاون قوه قضائیه گفت: ۹۰ درصد کار داوران حرفه‌ای مبتنی بر شناخت اختلافات و تلاش حرفه‌ای برای رفع خصومت‌ها و پیشگیری از تشکیل پرونده‌های قضائی است و ۱۰ درصد مربوط به ارجاعات قضات هستند.
صادقی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: الحمدالله چند سالی است ستاد ملی صبر در مرکز راه اندازی شده و در همه استان‌ها ستادهای استانی صبر را داریم که در کنار شوراهای حل اختلاف از ظرفیت‌های مردمی آنها استفاده می‌شود و تاکنون در حوزه مصالحه بین مردم مفید و مؤثر واقع شده‌اند.
وی از توفیقات شوراهای حل اختلاف و ستاد صبر استان کرمان نیز تقدیر کرد و گفت: برای سومین بار است که در همایش‌های استانی صبر استان کرمان شرکت می‌کنم.
معاون قوه قضائیه یادآور شد: استان کرمان یکی از استان‌های موفق در این زمینه به شمار می‌رود و بحمدالله به همت مردم و خیران تعداد زیادی زندانی آزاد کرده‌اند.
صادقی تصریح کرد: به همت همین مردم و خیرین تعداد زیادی از مجازات اعدام نجات یافتند و اخذ رضایت شده است؛ البته در پرونده‌هایی که افراد شرور نبوده‌اند و افرادی بوده‌اند که تصادفاً اتفاقی افتاده و منجر به قتل شده است.
وی اظهار داشت: پویش‌های زیادی نیز داشتیم و در هر یک از این پویش‌ها تعدادی از کسانی که حکم قصاص داشتند نجات یافتند مثلاً در پویش به عشق امام رئوف (ع) می بخشم که سال گذشته انجام شد ۴۲۲ نفر از قصاص نجات یافتند.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور تاکید کرد: این آمار عالی است و مردم به عشق اهل بیت می آیند، همراهی و کمک می‌کنند و در مقابل کسانی هم که خانواده‌های صاحب حق هستند هم گذشت می‌کنند و این خیلی ارزش دارد.
یادآوری می‌شود: این آئین با حضور اعضای شوراهای حل اختلاف و اعضای هیأت‌های صلح، صلح یاران و طلایه داران صلح در شهرستان رفسنجان برگزار شد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *