به گزارش خبرگزاری مهر، این نمایشگاه که از روز دوشنبه دایر شده شامل بخشهای مختلف صنایع چوب از جمله معرق، منبت و انواع ساز، گلیم و جاجیم، صنایع چوب و انواع بافتنیهای سنتی و قدیمی از جمله کفش «کالهشمامهبندی» و جولایی است که علاوه بر وجود آثار، هنرمندان هم در حال انجام کار هنری هستند.
مسئول بخش صنایع دستی جشنواره آسمان در این زمینه گفت: این جشنواره که شامل بخش مختلف است با هدف معرفی این صنایع به مهمانان و بازدید کنندگان جشنواره دایر شده است.
هلاله سید امینی افزود: در این نمایشگاه برخی از صنایع دستی از جمله جولایی و کفش «کالهشمامهبندی» که تا حدودی منسوخ شده است، با کمک هنرمندان این رشتهها احیا شده و دوباره هنرمندان فعالیت خود را در این زمینه شروع کردند.
وی اظهار کرد: این نمایشگاه که شامل هشت غرفه است با استقبال خوب شرکت کنندگان روبرو بوده و به یکی از شلوغ ترین نمایشگاههای صنایع دستی در مهاباد تبدیل شده است.
امینی گفت: کاله سنتی شمامه از قدیمی ترین پاپوش سنتی ایران که به خصوص مهاباد بافته میشد و اسم و ترکیب رنگ پاپوش کاله شمامه از میوه کوچک خوشبو که از رنگهای قهوهای، قرمز به اسم دستبو برگرفته و جنس چاروق از پوست حیوانات است.
وی افزود: در گذشته به دلیل اینکه این پاپوش از چرم طبیعی حیوانات بود تنها در فصل زمستان استفاده میشد و در تابستان و بهار هم کفشهای سفید (کلالش) مورد استفاده قرار میگرفت.
برگزاری نخستین دوره جشنواره فیلم، فیلمنامه و عکس «آسمان» از سوی شورای اسلامی شهر و شهرداری مهاباد و مؤسسه «لاوان فیلم مکریان» و با همکاری سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انیمیشن و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی پشتیبانی میشود.
جشنواره «آسمان» با محوریت زیست بوم زاگرس پذیرای آثار هنرمندان استانهای پهنه زاگرس شد و نخستین دوره این جشنواره به شکل منطقهای و با حضور آثار هنرمندان ۱۱ استان واقع در جوار فلات زاگرس در محدوده جغرافیایی غرب و شمال غرب ایران، از جمله استانهای چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان در شهر مهاباد در حال برگزاری است.
طبق اعلام متولیان، برگزاری این جشنواره با رویکرد هنری و گردشگری و با هدف معرفی ظرفیتهای بومی و محلی، در سه بخش «فیلم، فیلمنامه و عکس» طی روزهای ۱۸ تا ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ همزمان با روز ملی سینما به صورت روباز خواهد شد.
در بخش فیلمنامه در مجموع ۲۸۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که هیئت داوران ۴۶ اثر را برای حضور در بخش مسابقه انتخاب و در بخش فیلم نیز ۳۰۰ اثر از ۱۱ استان کشور ارسال شده که هیأت داوران ۶۰ فیلم کوتاه در چهار حوزه داستانی، مستند، انیمیشن و تجربی را برگزیده اند.
در بخش عکس نیز ۸۰۰ اثر از ۱۶۶ عکاس به دبیرخانه ارسال شد که هیأت داوران ۶۷ اثر از ۴۲ عکاس را برای بخش مسابقه جشنواره انتخاب کردند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید