به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سالانه در کشور ۱۲۰ هزار تن سیر تولید میشود که ۶۰ هزار تن از آن مربوط به استان همدان است.
حمیدرضا حاجیبابایی با اشاره به اینکه ۸۹ درصد از سیر همدان خاصیت دارویی دارد، افزود: به زودی شاهد کلنگ زنی شهرک سیر در این منطقه که خاستگاه تولید سیر در همدان است خواهیم بود.
وی ادامه داد: پس از راهاندازی شهرک سیر انواع و اقسام داروها از این منطقه تولید خواهد شد و اشتغالزایی و سرمایه گذاری بالایی را در پی خواهد داشت.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای برای تأسیسات فاضلاب شهر همدان و بخش مرکزی و روستاهای بخش مرکزی پیش بینی شده و کریدور فاضلاب این منطقه فعال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه منطقه توریستی ابرو، چشین و سد اکباتان نیز به تأسیسات فاضلاب مجهز میشوند، گفت: ۷۰ میلیارد تومان بودجه برای بهسازی روستاهای بخش مرکزی همدان اختصاص داده شده است.
حاجیبابایی با بیان اینکه پیشنهاد میشود جشنواره گردشگری در کنار سد اکباتان به زودی برگزار شود، اظهار کرد: ۸۰ میلیارد بودجه برای سه مسیر تکمیل راه امام زاده محسن، چشین، ابرو و سد اکباتان پیش بینی شده است.
همدان رتبه اول تولید سیر را در کشور دارد
در ادامه رئیس جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد :۱۰۰ کشور در دنیا سیر تولید میکنند و ایران رتبه ۲۵ دنیا و همدان رتبه اول را در کشور دارد که سالانه ۴ هزار هکتار سیر در استان کشت میشود.
رضا بهراملو با بیان اینکه ۵۰ تا ۶۰ تن سیر در استان تولید میشود، اضافه کرد: کیفیت سیر همدان شهره جهانی دارد و خاصیت دارویی آن نیز زبانزد است.
وی با اشاره به اینکه سعی میشود در الگوی کشت همدان سیر را جایگزین محصولات پر مصرف کنیم، گفت: سردخانههای سیر استان در سالهای قبل مشکل داشت که مشکلات حل شد و تا حد زیادی از خام فروشی و فروش با عجله کم شد و حال باید فرآوری و ارزآوری شود.
بهراملو تصریح کرد: در استان ۹۰ واحد ترشی و شوری وجود دارد که ۸ هزار تن محصول را فرآوری میکند اما نسبت به تولید کم است و با راه اندازی شهرک سیر این مشکل مرتفع میگردد.
وی با بیان اینکه راهاندازی شهرک سیر با ۷۰ واحد فرآوری بسیاری از مشکلات را رفع میکند و ارزآوری بالایی خواهد داشت، ادامه داد: برگزاری اینگونه جشنوارهها در شناساندن محصولات بومی بسیار مهم و مفید است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید