به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر دریایی شامگاه سه شنبه در جمع فیلم سازان استان کردستان بیان کرد: سینما یک رسانه نافذ و تعیین کننده است، و در کشورهای دیگر هم برای بستر سازی و عملیاتی کردن راهبرد و برنامههای کلان و ملی از ابزار رسانه سینما استفاده میکنند.
وی گفت: سینما دارای بهره خوبی است و نگاه و نقشهها را میتوان از طریق آن به جامعه هدف رساند.
مدیرکل ارشاد اسلامی عنوان کرد: سرمایه گذاری هنگفت در بالیوود و هالیوود تنها به دلیل سوددهی نیست بلکه انتقال نگاه راهبردی و گرایشی و تفکرات سیاسی و اجتماعی هدف اصلی آنها است.
دریایی بیان کرد: سینما یک عنصر فرهنگی است و برای فهم آن به طور کلی و فهم یک کشور دیگر به طور خاص نمیتوان از عناصر و ویژگی فرهنگی غفلت کرد.
وی اذعان کرد: برای فهم بهتر چیستیهای سینمایی ایران عنصر فرهنگی را باید در نظر گرفت و از تأثیر گذاری آن در فرهنگ عمومی کشور بهره برد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان خاطرنشان کرد: همین سینما یکی از شاخصههای تقویت وحدت ملی است و باعث تقویت و تعمیم و تبیین باورها میشود. شد
دریایی افزود: ملأ مصطفی بیسارانی که هفته قبل مراسم آنرا برگزار کردیم لازم است معرفی شود، ایشان قبل از نیما پیشگام شعر نو بودند و قالب و عرض قافیه را به هم ریخته و دیوان ایشان هم مشخص است و در این دیوان که مربوط به قرن ۱۳ است، بیان میکند بیشتر مشکلات بشر به دلیل دوری از معنویت است.
وی تصریح کرد: دوری از خداباوری و فاصله گرفتن مسبب مشکلات امروز جامعه است و سینما تأثیر زیادی در باورها دارد و جامعه ما نیاز به تقویت و تبیین معنویت و خداباوری دارد تا جامعه را سالم و سلامت کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان خاطرنشان کرد: رسالت سینماگران جوان این است که این باورها را در قالب آثار خود عرضه کنند و مخاطب را جذب کنند تا سلامت در جامعه اتفاق بیفتد.
دریایی گفت: سینما رسانه قوی و جذاب برای آحاد مردم است، و میتوان در بحث تعمیق و تببین باورها تأثیرگذار باشد، در حقیقت سینما یک روایتگر مسلط است برای بیان حقایق و روایت آنها.
وی یادآور شد: سینمای متعهد پای قصه و غصههای مردم میآید و سینمایی که تبیینگر فتوحات است، امید و باور و اعتقاد را در دل مردم بیشتر میکند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان عنوان کرد: سینمای بالیوود با وحشت آغاز و در انتها با عشق و امید به پایان میرسد ولی امروز سینمای ما خاکستری است و با شادی شروع و با غم و وحشت به پایان میرسد.
دریایی افزود: پیشنهاد من به سینماگران این است که هنرمندان در کردستان سه مسأله اصلی و مادر که شناسایی شده که بسیاری از مسائل و مشکلات استان را میتواند حل کند، یکی تربیت، خانواده و بحث اقتصادی است را در تولیدات خود جدی بگیرند.
وی گفت: مجموعههای فرهنگی در این مورد بعضاً غفلت میکنند و این ادارات به تسلسل مبتلا شدیم که با کمک هم باید به نقطه خوبی آنرا برسانیم و مشکلات را حل کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ادامه داد: مثلاً در مسائل فضای مجازی نیاز به توان بالای تربیتی است، طلاق در خانواده، ناهنجاریهای موجود و همه موارد دیگر که تأثیرگذاری سینماگران در آن مطرح است.
دریایی عنوان کرد: در کردستان بزرگان زیادی وجود دارد که باید برای معرفی آنها همین سینماگران اقدام کنند تا معرفی شود و مایهی تربیت نسلها شود.
وی اظهار کرد: یک مستند در مورد حلبچه ساخته شد که به اندازه چند کتاب تأثیرگذاری داشت، و هفته قبل اکران شد و بسیار مؤثر بر روح و روان و دانش افزا بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر چند تئاتر در مورد داعش دیدم که واقعاً اثرگذار و تأثیر بر روح و روان داشت، درسته که داعش از بین رفته اما داعشهای دیگر هستند که بسیار خطرناکتر هستند.
دریایی بیان کرد: داعش امروز در غزه بیش از ۴۰ هزار نفر را شهید کرده و مظلومیت این مردم را چه کسی باید به گوش جهان برساند و این دیگر یک بحث سیاسی نیست بلکه مساله انسانی است و سهم ما ساخت فیلم تأثیرگذار در این مورد است.
وی گفت: میزان جشنوارههای برگزاری زیاد است اما عدالت فرهنگی در مورد فیلم سازی هم این است که باید چند کار در این حوزه انجام شود، در قروه و دهگلان مواردی داشتیم و در دیواندره با افتتاح سالن سینما مواردی خواهیم داشت و از ۲۰ اثر مستند قرار است حمایت شود، و در مریوان مواردی را اجرا کنیم.
دریایی عنوان کرد: در سال گذشته در عرصه سینما دو بار خیز برداشتیم برای برگزاری جشنواره ژیار که با اعتبار مناسب هم بوده که هربار لغو شده این بار امیدواریم این جشنواره با فرصتهای خوب و قابل قبول انجام شود و برنامههای انجمن و دورههای مختلف را برگزار خواهیم کرد و نباید در بحث سینما غفلت کنیم و نگاه ما در اداره ارشاد مختصر به یک هنر نیست بلکه عدالت محور به همه عرصهها است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید