استان: لرستان
حوزه انتخابیه: سلسله و دلفان
شعار انتخاباتی: توسعه اقتصادی، مبارزه با فقر و بیکاری و ثروت آفرینی برای تمامی اقشار، برند سازی حوزه انتخابیه در زمینههای کشاورزی دامپروری گردشگری و صادرات عسل
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مجید باباعلی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
– مشاور اقتصادی و راهبر ارشد عملیات خط یک متروی تهران،
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
پرهیز از رفتارهای افراطی، حفظ تعادل و سنجیده عمل کردن در مسائل مهم، پرهیز از باند گرایی.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
در این زمینه مجلس شورای اسلامی میتواند از نظرهای گروههای مدنی و کمک سایر نهادها نیز برای ارزیابی تأثیر قانون بهره ببرد.
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟
بالطبع با تجمل گرایی درک مردم فقیر سخت خواهد شد و در برخی موارد غیر ممکن خواهد شد، نمیتواند حامی حقوق این افراد باشد و ممکن است در راستای منافع سرمایه داری به وضع قانون بپردازد، شفافیت مالی و دارایی قبل و بعد از نمایندگی
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
مطمنا وقتی بین قوه قانونگذاری و قوه اجرایی همکاری و هماهنگی باشد باعث اجرایی شدن قوانین و بهبود شرایط خواهد شد، برطرف کردن ناترازی ها در همه زمینهها مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری خواهد بود.
*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند، اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
فاصله بین دولت و مردم باعث یاس و ناامیدی مردم از دولت و فاصله گرفتن از انتخابات و زمینه برای دخالت و تفکر بیگانه در ذهن مردم فراهم خواهد شد که آسیب جدی به تمامی ارکان وارد خواهد ساخت و در بعضی موارد موجب نافرمانی اجتماعی خواهد شد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
حفظ این جایگاه بسیار سخت است اما تعادل باعث ارتقا خواهد شد، با همفکر و همکاری با نخبگان، مشورت همکاری با افراد دلسوز و آشنا به فرهنگ منطقه، ارتباط با اقشار بانفوذ که توانایی برقراری ارتباط منحصر به فرد با عوام و همه اقشار دارند.
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسئولیت دارد، برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخش زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
مطالعه و کمک گرفتن از افراد خبره، مشورت سازنده، کارگروهی و تیم ورک بودن، پرهیز از خودخواهی و غرور.
سوالات استانی:
* قرار گیری لرستان در جمع استانهای اول تا سوم بیکاری کشور، لزوم کاهش نرخ بیکاری ایجاب میکند، لرستان برای کاهش نرخ بیکاری، دارای چه بسترها و زمینههایی است؟
لرستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیک و همچنین طبیعت بکر و زیبا همراه با آبشارهای فراوان و … میتواند با تقویت گردشگری بخشی از این بیکاری را پوشش داد، همچنین میتوان با صنعتی کردن کشاورزی دامپروری و کارگاههای زود بازده کوچک با توجه به نیروی کار فراوان و بهبود زیر ساختها، بیکاری را در این استان ریشه کن کرد.
اینجانب با تکیه بر دانش اقتصادی و همچنین راهکارها علمی و عملی برای حل مشکلات بیکاری که دریچه اصلی تمام مشکلات بعدی از جمله اعتیاد، طلاق، انواع بزهکاریهای اجتماعی است و مهمترین فاکتور و مسئله حوزه انتخابیه دلفان و سلسله است پا به عرصه گذاشته و با یاری خداوند متعال و همکاری مردم با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیک استان لرستان و همچنین شهرستان میتوانیم دلفان و سلسله را به قطب کشاورزی، دامپروری و گردشگری در غرب کشور تبدیل کنیم.
گسترش شاهراههای اصلی به دلیل پر اهمیت بودن مسئله جاده و ارتباطات، ایجاد بستر مناسب رفاهی از جمله برق آب و گاز و اینترنت حتی در روستاهای دور افتاده و کم جمعیت، ارائه تسهیلات مناسب و ایجاد رفاه برای روستاییان، تا علاوه بر مهاجرت معکوس به روستا مسبب آبادانی پیشرفت شهرستانها شود، برند سازی محصولات کشاورزی دامی به صورت صنعتی و پیشرفته برای گسترش برند دلفان و سلسله، ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینان و سرمایه گذاران و ثروت آفرینی برای تمامی اقشار، برنامه جامع و کاربردی برای خانه دار شدن تمامی مستاجرین، ایجاد مجموعه تفریحی ورزشی و ایجاد نشاط و سلامتی، استعدادیابی و حمایت در همه زمینه مخصوصاً رشتههای ورزشی، با تکیه بر علم اقتصاد، برای تمام معضلات راهکار علمی و عملی و کارشناسی مهیا شده فقط همت مردم برای تحقق این امر لازم است.
* برای توسعه زیرساختهای آب، راه، برق، گاز، مدرسه و… در برخی روستاهای لرستان به ویژه شهرستان دلفان، چه تدابیر پایداری باید اتخاذ شود؟
حمایت از بخش خصوصی و ایجاد بستری برای سرمایه گذاری که سود دهی بالاتر از تورم را نصیب سرمایه گذار کند.
* استان لرستان با بیش از دو هزار پروژه، یکی از رکورد داران در زمینه پروژههای نیمه تمام است، عمده ترین دلیل تلمبار شدن این پروژهها چیست و چه باید کرد؟
عدم برنامه ریزی صحیح و عدم کارشناسی دقیق، برآورد زمان هزینه و حتی کارآمدی پروژه، عدم هماهنگی بین نهادها و فقط به دنبال کلنگ زنی و ثبت رکورد، عدم توجه ویژه و اولویت قراردادن پروژههای مهمتر دلیل این امر است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید