استان: گیلان
حوزه انتخابیه: رودسر و املش
شعار انتخاباتی: (حکومت اسلامی آن حکومتی است که مردم را به فکر کردن دعوت کند و هدایت ذهنهای آنها را به عهده گیرد)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
محمدباقر شعبان پور امام یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
– دانشجوی دکتری تاریخ اسلام عضو پژوهشکده معارف انقلاب اسلامی عضو اولین دوره حکمرانی و قانون گذاری زیر نظر مرکز پژوهشهای مجلس
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
یک: عدم اطلاعات کافی دو: میل به قدرت طلبی سوم: عدم برنامه کافی چهارم: عدم دانایی در کار جمعی (چون مجلس یک کار جمعی است و باید در کنار هم حل مشکل کرد) برخیها به شدت خودخواه بوده
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
امروز در همین بخش هم دچار مشکل میباشد، در نظارت در رابطه با عملکرد مسئولین اجرایی باعث شده خود نماینده مستقیماً ورود کند و امروز یک مشکل اساسی و بزرگ شده است. از این پتانسیل باید برای مبارزه با فساد سیستماتیک استفاده کرد و اگر چنین شد باید آن را قویتر و قدرتمند تر کرد.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
باعث شکاف بین مردم و مسئولین شده، به قول حضرت امام باید تزکیه نفس کرد، کسانی که خود را نشناخته باشند و به مسئولیت برسند باید فاتحه آن را خواند. شناخت کامل از حکومت اسلامی و وظایف یک مسئول در این مدل از حکومت
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
این سه قوا باید مانند اعضای یک پیکر عمل کنند، اینها امروز درگیر قدرت طلبی خود میباشند و این باعث شده که چوب لایه چرخ هم بگذارند تا اینکه کمک حال هم باشند. بزرگترین تجلی گاه مبارزه با فساد است، یعنی قانون درست از طرف مجلس، اجرای درست قانون توسط دولت و برخورد جدی با مفاسد توسط قوه قضائیه
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
باعث ایجاد شکاف و فاصله بین مردم و مسئولین خواهد شد، قدرت اصلی نظام که مردم آن میباشند کم شده و قطعاً طبعات بین المللی بسیار زیادی خواهد داشت
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
مهمترین آن راحت الوصول بودن نماینده میباشد. یعنی چه خودش چه به واسطه نمایندگان امین و صادق خود با مردم در ارتباط باشد. مردم باید مسئول را در کنار خودش حس کند.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
خود قانون گذاری یک شیوع مناسب و خوب میباشد اما برای اینکه تأثیر نماینده در همه کشور دیده شود باید دامنه اختیارات نماینده در میدان عمل گسترش پیدا کند.
سوالات استانی:
*برای برند سازی از محصولات استراتژیک گیلان از جمله برنج و زیتون چه برنامهای دارید؟
استفاده از منفعتهای جانبی آن، مانند اینکه از شلتوک که پوست برنج است میتواند در تصفیه آب استفاده کرد. امروز خام فروشی بزرگترین آفت برای هر کشوری میباشد
*با توجه به استقرار دبیرخانه اتحادیه «اوراسیا» در گیلان، برای توسعه صادرات استان چه قدمهای باید برداشته شود؟ به نظر شما برای توسعه صادرات دریا محور چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
امروز دریا بزرگترین قدرت برای دور زدن تحریمها میباشد، کشورهای آسیای میانه را میتوان به همین شکل از قدرت اقتصادیشان استفاده کرد، چون یکی از برنامههای اوراسیا همین تجارت دریایی میباشد، در مواردی دیگر هم میتوان از ظرفیت آنها استفاده کرد.
* برای حفظ اکوسیستم طبیعی گیلان از جمله تالاب انزلی و دچار نشدن این تالاب به سرنوشت دریاچه ارومیه چه باید کرد؟
امروز بزرگترین معضل تالاب ورود فاضلاب میباشد، برخی موارد ورود گیاهان مهاجر و مخرب در آن میباشد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید