به گزارش خبرگزاری مهر، محسن اردکانی صبح دوشنبه طی سخنانی گفت: استان تهران با مصرف سالانه ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب، ۲۳ درصد از کل مصرف آب شرب کشور را به خود اختصاص داده که نشاندهنده سهم بالای این استان در مصرف آب شرب است.
وی افزود: در چهار سال اخیر، تهران با خشکسالیهای شدیدی مواجه بوده و سطح ذخایر آبی بهطور پیوسته کاهش یافته است بهگونهای که در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکردند بخشی از شهروندان این کلانشهر با قطعی و یا نوبتبندی آب مواجه شوند.
مدیرعامل آبفای استان تهران اظهار داشت: افزونبر این، رشد ۳۱ درصدی مشترکان شرکت آبفای استان تهران در ۱۰ سال گذشته با وجود کمبود منابع آبی و ازدیاد مصرف چالشدیگری را برای تعادلبخشی بین تأمین و مصرف آب ایجاد کرده که لازم است برای پایداری آب تهران و مقابله با چالشهای آبی تدبیر شود.
وی راهاندازی قرارگاههای مدیریت تنش آبی در کنار قرارگاههای مالی و رسانه جهت تمرکز بر تأمین منابع مالی و اجرای راهکارهای مدیریت منابع و مصارف را بخشی از این تدابیر در ۱۸ ماه گذشته برشمرد و گفت: در کنار این، استفاده از سامانههای تلهمتری و اسکادا برای بهینهسازی شبکه توزیع و اعمال سیاستهایی برای ایجاد تراز در منابع و مصارف ازجمله راهکارهایی بوده که برای تعادلبخشی در شبکه توزیع آب اجرا شده است.
بهگفته وی، مجموعه اقدامهای یادشده به کاهش برداشت ۶۲ میلیون مترمکعبی از آبهای سطحی با وجود رشد ۲.۵ درصدی بازار و کاهش حدود ۲۰ میلیون مترمکعبی در بخش مدیریت مصرف منجر شده است.
اردکانی اضافه کرد: گذر از تنش آبی و خشکسالیهای اخیر در شرایطی اتفاق افتاده است که در تابستان امسال و در روز ۱۹ مردادماه مصرف آب شهروندان به چهار میلیون مترمکعب در شبانهروز و مصرف لحظهای به ۶۰ هزار لیتر در ثانیه رسید که رکوردهای جدیدی در مصرف آب محسوب میشوند.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران یکی از دستاوردهای مهم این شرکت در سال جاری را به بهرهبرداری رساندن بیش از ۱۷ هزار میلیارد پروژه در بخشهای آب و فاضلاب نام برد که فروردینماه امسال با حضور رئیسجمهوری شهید آیتالله رئیسی صورت گرفت.
شرکت آب و فاضلاب استان تهران در آئین پایانی بیست و ششمین جشنواره شهید رجایی به عنوان برترین دستگاه اجرایی استان در محور مدیریت بحران معرفی شد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید