0

منطقه بافت‌های تاریخی اصفهان قابلیت ارتفاع پذیری ندارد

منطقه بافت‌های تاریخی اصفهان قابلیت ارتفاع پذیری ندارد
بازدید 30

به گزارش خبرنگار مهر، رسول میرباقری صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع بلندمرتبه سازی ضمن تأکید بر اینکه این موضوع حساسی در شهر اصفهان است و باید هم منافع مردم و سرمایه‌گذاران و هم مباحث ایمنی در نظر گرفته شود، اظهار کرد: بر اساس ضوابط طرح تفصیلی شهر اصفهان مقدار سرانه و بعد خانوار بر اساس مصوبات شورای عالی شهرسازی معماری به دست می‌آید و ارتفاع هر پلاک و ملک بر اساس ظرفیت پلاک به دست می‌آید. ما در شهر اصفهان دفترچه ضابطه طرح تفصیلی داریم و در آن دفترچه ارتفاع‌پذیری طبق عرض گذر و مساحت پلاک در نظر گرفته و مشخص شده تا هر ملک بر اساس کد منطقه ارتفاع‌پذیری داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه کد ارتفاع منطقه براساس نظر مشاوران شهرسازی، بازدید میدانی، ظرفیت منطقه، عرض‌گذر و خدماتی که باید در آن منطقه پیش‌بینی شود و میزان جمعیت‌پذیری مشخص می‌شود، افزود: حداکثر کد ارتفاعی که ما در اصفهان داریم شش طبقه است. خیلی به‌ندرت در بعضی پهنه‌های شهر مشاور طرح تفصیلی یا طرح بازنگری پیش‌بینی شده است. در شهر اصفهان بلندمرتبه‌سازی نداریم و اگر بخواهیم نسبت به شهر تبریز و تهران مقایسه کنیم که در عرض گذر هشت متری ارتفاع ده طبقه ساخته شده، اصلاً در شهر اصفهان ارتفاع‌پذیری و بلندمرتبه‌سازی نداریم. این یک حسن است که بسیاری از کارشناسان شهرسازی تأکید دارند که شهر اصفهان شهر آرامی ازنظر ارتفاع‌پذیری است.

دقیق‌سازی ارتفاعات در شهر اصفهان در دستور کار است

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر با تأکید بر اینکه در موضوعی تحت عنوان دقیق سازی ارتفاعات در شهر اصفهان مطرح شده، بیان کرد: برخی از پهنه‌ها بنا به دلایلی مازاد بر کد منطقه شکل گرفته است. به‌طور مثال پهنه‌ای است که کد منطقه سه‌طبقه است؛ اما به دلایل عرض گذر و یا بزرگ بودن پلاک مجوز چهار طبقه صادر شده است؛ در طرح بازنگری طرح تفصیلی در سال ۹۱ موضوع دقیق‌سازی ارتفاعات ابلاغ و این موضوع دیده شد. در بعضی مناطق مانند ۷ و ۱۲ مبحث دقیق‌سازی ارتفاعات انجام شده و بعد از ارسال به کمیسیون ماده پنج و تصویب ابلاغ شد اما هنوز بعضی از مناطق دستخوش دقیق‌سازی ارتفاعات است و این موضوع باعث بلاتکلیفی ارباب‌رجوع شده است.

وی با اشاره به اینکه برخی سرمایه‌گذاران به لحاظ اقتصادی به دنبال حداکثر ارتفاع هستند گفت: حرکت به این سمت و ارتفاع‌پذیری با توجه به پیش‌بینی نشدن سرانه خدمات آموزشی، بهداشتی و فضای سبز موردنیاز باعث ناعدالتی و بی ‌ترازی در بحث ترافیک، آلودگی و تراکم جمعیت در یک محدوده خواهد شد.

میرباقری معتقد است شهر اصفهان خط آسمان خیلی متعادل و نرمی دارد. در بعضی پهنه‌ها یکدستی ساختمان‌ها به‌خوبی دیده می‌شود و ساختمان‌های بلند و کوتاهی را نمی‌بینیم و این نشان می‌دهد مهندسان و مشاوران در سال‌های گذشته در خصوص اجرای طرح تفصیلی به این موضوع دقت داشته‌اند که ارتفاع‌پذیری خیلی زیادی در شهر اصفهان رخ ندهد و حتی از محدودیت ارتفاع‌سازی در بعضی مناطق شهر اصفهان به‌لحاظ موقعیت فرهنگی و میراثی شهر اصفهان گفت و ادامه داد: ما در شهری زندگی می‌کنیم که دارای محورهای تاریخی و فرهنگی است و دانه‌های ارزشمندی در شهر پراکنده هستند که ازنظر میراثی و گردشگری پراهمیت هستند و این خودش محدودیتی برای ارتفاع‌پذیری در شهر اصفهان ایجاد می‌کند و به دلیل مباحث فرهنگی و تاریخی، ما نمی‌توانیم به سمت عمودسازی برویم و توسعه ارتفاع نخواهیم داشت.

توجه به عرض کم گذر بحث حساسی است و نمی‌شود باز برخورد کرد

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر درخصوص ارتفاع‌پذیری و مباحث ایمنی شهر و نگرانی سازمان آتش‌نشانی به دلیل رعایت نکردن عرض گذر استاندارد در بعضی مناطق گفت: هر ساختمانی که می‌خواهد پروانه بگیرد، باید الزاماً یک سری استانداردها را بر اساس مباحث نوزده‌گانه مقررات ملی ساختمان رعایت کند و قبل از اجرای نقشه‌ها، تأسیسات برق و مکانیک در نظام‌مهندسی مسائل بررسی خواهد شد و بر اساس آن تنظیم می‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *