استان: زنجان
حوزه انتخابیه: زنجان و طارم
شعار انتخاباتی: (آینده از آن ماست)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
سمانه علوی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر روزمه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
– نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی زنجان و طارم
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم توانمندی نمایندگان فعلی در درک مشکلات مبتلا به جامعه، بخصوص مشکلات اقتصادی و توجه آنها به مسائل حاشیهای و شخصی
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
ضابطهگذاری رد و قبول مدیران ارشد قوه مجریه و تصویب قانون شایسته، سالاری همراهی بیشتر با قوه قضائیه
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندگان وکیل مردمی هستند که به امید برآورده شدن مطالبات و رفع مشکلات جامعه به آنان رأی دادهاند، هرگونه تجمل گرایی حرکت در مسیر منافع شخصی است و نه منافع مردم. انتخاب آگاهانه مردم در زمان گزینش کاندیداها و طرح شفاف سازی درخصوص جلوگیری از این آسیب کارگشاست.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
میتواند موجب پیشرفت و توسعه هرچه بیشتر کشور گردد و مهمترین تجلی آن رفع مشکلات مناطق مختلف کشور و دغدغههای امروز مردم است.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
عدم مسئولیت پذیری سبب ایجاد فساد و تجمع منابع قدرت و ثروت میگردد و نمایندگان چون مسئولیتی در قبال جامعه احساس نمیکنند به دنبال منافع شخصی خود رفته و این امر موجب بی اعتمادی مردم به قوه مقننه خواهد شد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
نماینده باید در دسترس عموم مردم باشد و خود را محدود به گروهی برگزیده از جامعه ننماید. ایجاد کانالهای ارتباطی سهل الوصول و برگزاری جلسات چهره به چهره در این مسیر مؤثر است.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
از آنجا که بر اساس اصل ۸۴ قانون اساسی، یک نماینده نماینده یک ملت است باید در قانونگذاری و بیان مطالبات، مصالح عامه مردم و دغدغههای کلان کشور را در اولویت کاری خود قرار دهد.
سوالات استانی:
* با وجود ۳۲۸ پروانه بهره برداری، ذخیره قطعی معادن به میزان ۶۱۰ میلیون تن و وجود ۳۵ نوع ماده معدنی، برنامه شما برای بهره برداری از ظرفیت معادن در استان زنجان چیست؟
زنجان در حال حاضر رتبه ۵ دنیا را به لحاظ دارا بودن معادن سرب و روی دارا میباشد اما استخراج چشمگیری ندارد و باید بر زنجیره ارزش صنعت سرب و روی طنجان مطالعات کارشناسی انجام شود و امسال ۲۹۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش معادن زنجان انجام شده که رقم امیدوارکننده ایست و میتوان با جذب سرمایه گذاری در استان این رقم را تا ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش داد.
* با توجه به سکونت بیش از ۶۰ هزار زنجانی در مناطق حاشیهای، تدبیر شما برای حل معضل حاشیه نشینی در زنجان چیست؟
حاشیه نشینی جلوه عینی نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی است که در پس ضعف دستگاههای نظارتی قارچ گونه دز حال رشد است. علت اصلی آن را میتوان افزایش اجاره بها و قیمت مسکن دانست. باید طرحی جامع برای ساماندهی حاشیه نشینی در زنجان در نظر گرفته شود و در عین حال بکارگیری سیاستهای تشویقی نظیر ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی، نشستن پای حرفهای این قشر آسیب پذیر و برخورد با متخلفین حوزه مسکن که موجب شکل گیری حباب قیمتی در این بازار هستند میتواند مثمرثمر واقع شود.
*برنامه شما برای توسعه زیرساختهای ۲۰ شهرک صنعتی در استان زنجان چیست؟
ایجاد زیرساختهای موردنیاز بخش صنعت در شهرکها و فراهم نمودن زمین برای فعالان حوزه صنعت و بازپس گیری زمینهایی که در این شهرکها به جای فعالیت تولیدی به عنوان انبار مورد استفاده قرار گرفتهاند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید