استان: گیلان
حوزه انتخابیه: رشت
شعار انتخاباتی: (انتخاب صحیح امروزتان برابراست با آرامش فردایتان)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
علیرضا شکوهی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
– فوق لیسانس فناوری اطلاعات از دانشگاه گیلان با بیش از ۱۵ سابقه مدیریت در شهرستانهای مختلف
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم شفافیت نمایندگان چه مالی و چه در رأی دادن و اینکه نمایندگان فراموش نکنند که نماینده مردم هستند و وظیفه شأن گرفتن تصمیماتی است که مردم از آن نفع ببرند نه اشخاص خاص و یا گروهای خاص
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
بدون توجه به عقبه افراد خاطی با آنان برخورد لازم را داشته باشد و در این باره از چیزی نهراسند از مشاوران خبره و جوان بهره گیرند
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
اگر نمایندگان مردم تجمل گرا شوند از مردم فاصله پیدا میکنند و دیگر درد آنها را نمیفهمند و دیگر نماینده مردم نخواهند بود. برای جلوگیری از این کار داشتن شفافیت مالی برای خود و وابستگان درجه اول آنان قبل از نمایندگی و در طی دوران نمایندگی
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
جهت پیشرفت کشور صد در صد همکاری قوا لازم و الزامی است و بزرگترین تجلی گاه این همکاری پیشرفت کشور در عرصههای اقتصادی و علمی و نظامی است. البته این همراهی نباید به صورتی باشد که حالت تسلیم شدن مقابل قوای دیگر را تداعی کند
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
باعث دلسردی و یاس مردم میشود و امکان دارد مردم در در کارهای که باید مشارکت کنند به دلیل این دلسردی موضع گیری کرده و همراهی لازم را نکنند. و این برای کشور بسیار بد است. یک نماینده همیشه باید آگاه باشد اگر کاری که باعث دلسردی مردم شود انجام دهد به انقلاب و کشور خیانت کرده است.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
باید توانایی آینده نگری را داشته باشد همیشه واقع بینانه به مسائل و مشکلات مردم نگاه کند. و از جزنگریی اجتناب نماید. برای این کار باید آگاهی خود را نسبت به مسائل کشور و منطقه خودش افزایش داده و کاملاً بروز باشد.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
همیشه منافع ملی را برتر از منافع منطقهای و یا بخشی بداند. و فقط به فکر منافع حوزه خودش نباشد.
سوالات استانی:
*برای برند سازی از محصولات استراتژیک گیلان از جمله برنج و زیتون چه برنامهای دارید؟
*با توجه به استقرار دبیرخانه اتحادیه «اوراسیا» در گیلان، برای توسعه صادرات استان چه قدمهای باید برداشته شود؟ به نظر شما برای توسعه صادرات دریا محور چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
با همفکری با صادر کنندگان قوانین دست وپاگیر از جلوی پایشان برداشته شود و دولت مکلف شود استانداردهای کشوری مقصد را به صادر کنندگان اعلام وآنان را ملزم به رعایت آن کنند تا محصولات عودت نخورد. معافیت مالیاتی صادر کنندگان و حذف قوانین دست و پا گیر گمرکی
* برای حفظ اکوسیستم طبیعی گیلان از جمله تالاب انزلی و دچار نشدن این تالاب به سرنوشت دریاچه ارومیه چه باید کرد؟
در سطح کلان یک مدیریت واحد آب تشکیل شود تا این مدیریت در مورد سدها و آبها سطح کشور نظر بدهد. که مثلاً آیا این سدهایی که در حال ساخت هستند مشکلات اکوسیستمی به وجود نمیآورند و آیا اتصال دریاچه خزر به دریای عمان راهگشا و مؤثر بوده و به نفع منطقه هست یا نه؟
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید