استان: گیلان
حوزه انتخابیه: آستانه اشرفیه
شعار انتخاباتی: (از جنس مردم، برای مردم)
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
موسی روزبه یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
– موسی روزبه از دهستان چهارده و از قشر کشاورز، روستازاده و طبقه محروم جامعه و متولد ۱۳۵۹ و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی است.
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم شفافیت آرا
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
در بخش نظارت بر قوانین و مصوبات نقش بیشتری ایفا کند
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
باید یکسری ابزار و یکسری مزایا و حقوق و امتیازات از نمایندگان سلب و نمایندگان نیز به صورت افراد عادی دریافت حقوق نمایند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
بایستی این همکاری گسترده باشد. ولی اصل تفکیک قوا نیز باید رعایت شود. اتحاد، همدلی و وفاق ملی مهمترین تحلیل این مطلب هست.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مردم ولی نعمت هستند لذا فراموشی مردم یعنی مجلس بی تدبیر و بی تفکر و این گونه مجلس بی پایه و اساس است.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
جلوگیری از وعدههای پوشالی، و نماینده باید از قشر محروم و مستضعف جامعه انتخاب گردد.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
قانون برای همه
سوالات استانی:
*برای برند سازی از محصولات استراتژیک گیلان از جمله برنج و زیتون چه برنامهای دارید؟
به نظر بنده حقیر برنج و زیتون برند هستند ولی در راستای افزایش و ماندگاری کشاورزان در این بخش باید اقدامات خاصی از جمله دلگرمی کشاورزان به عمل آید.
*با توجه به استقرار دبیرخانه اتحادیه «اوراسیا» در گیلان، برای توسعه صادرات استان چه قدمهای باید برداشته شود؟ به نظر شما برای توسعه صادرات دریا محور چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
بحث صادرات محصولات داخلی و تولیدی گیلان در اولویت قرار گیرد.
* برای حفظ اکوسیستم طبیعی گیلان از جمله تالاب انزلی و دچار نشدن این تالاب به سرنوشت دریاچه ارومیه چه باید کرد؟
جلوگیری از تغییر کاربری در اراضی مربوط به تالاب، حفظ اکوسیستم به صورت یک رویه، پاکسازی تالاب، جلوگیری از خشک شدن و…
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید