به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری سه شنبه شب در نشست شورای توسعه قرآنی استان بوشهر گفت: فرهنگ قرآنی به معنای توانایی معادله کردن زندگی با آموزههای قرآنی است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: با وجود محدودیتهای بودجهای، موفقیتهای چشمگیری حاصل شده است.
وی موضوعات اصلی این جلسه را روز قرآنی و تنظیم سند فعالیتهای قرآنی برای ۲۰ سال آینده عنوان کرد و ابراز داشت: این یکی از ابتکارات استان بوشهر به شمار میآید که در سالهای ۹۳ و ۹۴ روزی را به عنوان “روز قرآن” مطرح کردند. هدف این روز، قدردانی از برجستگان فعالیتهای قرآنی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: استان بوشهر به عنوان اولین پایتخت قرآنی شناخته شده و در حال حاضر، نه تنها روز قرآن به خوبی برگزار شده است، بلکه سندی نیز برای این فعالیتها تنظیم شده است. نهادها و دستگاههای مختلف نیز در انجام این کارها تلاشهای چشمگیری داشتهاند.
آیت الله صفایی بوشهری خواستار جدیت بیشتر نهادها و دستگاهها نسبت به مساله قرآن شد و تصریح کرد: لازم است قرآن را به عنوان پایه و اساس زندگی خود قرار دهیم. اهل بیت (علیهم السلام) نیز تأکید میکنند که کلام ما را با قرآن بسنجید و اگر مخالف است، آن را کنار بگذارید، قرآن کریم میفرماید که آن کتاب پیامبر جامعه را از ظلم و فساد نجات میدهد، جامعهای متمدن و با فرهنگ سالم باید بر اساس ایمان به قرآن شکل بگیرد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افزود: متأسفانه، روزهای قرآنی ما به شکل مطلوبی برگزار نشده است، و پژوهشگاه شورای سیاستگذاری به یک شورای اجرایی تبدیل شده تا روند برگزاری این روزها را تسهیل کند، تعیین اهداف و شرایط برگزاری این روز، نیازمند برنامهریزی مشخص است، روز قرآنی، آغازگر فعالیتهای سالانه ما خواهد بود و این روز باید به عنوان نقطه شروعی در نظر گرفته شود.
آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: در نهایت، باید وضعیت قرآن در استان را برای برنامهریزی بهینه مشخص کنیم و فعالیتهای شورای اجرایی را به تصویب برسانیم.
وی خواستار تشکیل شورای سیاستگذاری و انتخاب گروهی از افراد برای این کار شد و افزود: اعضای شورای اجرایی باید در حوزههای مختلف کار فکری کنند. در سند فعالیتهای قرآنی، مواردی ذکر شده است که نیازمند بومیسازی هستند. این یک وحی منزل نیست که فقط بگوییم «بسمالله» و به آنها عمل کنیم.
امام جمعه بوشهر خاطرنشان کرد: شورای سیاستگذاری دانشگاه حق تشخیص دارد و هیچ مانعی برای اعمال نظر وجود ندارد. مطابق ضوابط موجود، مشخص خواهد شد که چه کسانی باید به گروه اضافه یا از آن حذف شوند. حوزه اجرایی نیز با فرمانده مشخصی در هر حوزه فعالیت خواهد کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برای روز قرآنی، شورای سیاستگذاری وظایف خود را پیگیری خواهد کرد و هیئت اجرایی نیز کار اجرای آن را به عهده خواهد گرفت گفت: دبیرخانه نیز باید بهطور واضح مشخص شود تا هیچ گونه دچار ابهام نشویم.
وی خواستار برنامه ریزی لازم برای برگزاری مناسب فعالیتها شد و گفت: برای سالهای گذشته، یک دفترچهای از گزارش کارها و موفقیتها تهیه شود که شامل هدایایی که داده شده، آثار و برکاتی که حاصل شده و سایر موارد پیگیری شود. همچنین پیشنهاد میشود که از بودجه پژوهشهای قرآنی برای انجام این کارها استفاده شود. این کار تا ۱۶ اسفند سال جاری مهیا شود.
امام جمعه بوشهر خواستار برگزاری جلسهای برای تصویب برنامه روز قرآن در هفته آینده شد و اظهار داشت: لازم است تا تصمیمگیری درباره مسئولیت متکفل برنامهریزی برای این روز انجام گیرد، خواه این مسئولیت بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی، ارشاد، اوقاف یا دیگر نهادها باشد.
آیت الله صفایی بوشهری با اشاره به چشم انداز قرآنی استان بوشهر گفت: سند نوشته شده هماکنون مورد توجه قرار دارد و اولین سند چشمانداز قرآنی است که در ایران به تصویب رسیده است. این سند برای مدت ۲۰ ساله برنامهریزی شده است و در صورت نیاز به بهسازی و ارتقا، دوباره مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نماینده ولیفقیه در استان بوشهر پیشنهاد تشکیل تیم کارشناسی و مشاوره از فعالان با تجربه قرآنی جهت بررسی سند قرآنی استان را مطرح کرد و گفت: این نظرات میتواند شامل پیشنهاداتی برای بهبود و اصلاح سند باشد.
وی با یادآوری چند نکته اساسی گفت: توجه به نقش جوانان و نوجوانان بسیار مهم است، تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اهمیت فعالیتهای قرآنی برای جوانان و نوجوانان است. آموزش و پرورش باید بهعنوان یک نهاد اصلی در این زمینه نقش فعالی ایفا کند.
وی گفت: تلاشهای این نهاد باید منجر به صرفهجویی در منابع و زمان شود تا بتوانیم به اهداف مورد نظر برسیم.
آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: تحقق فرهنگ قرآنی مورد توجه قرار گیرد، باید با جدیت بیشتری به تحقق فرهنگ قرآنی در جامعه پرداخته شود. این به معنای آموزش و گسترش فعالیتهای قرآنی در سطح وسیعتر و با رویکردهای نوین است.
وی گفت: شما باید بهعنوان مسئول گسترش فعالیتهای قرآنی و نهادینه کردن قرآن در استان، اقدامات مؤثری را انجام دهید و در این راستا ارزیابیهای دقیقی از عملکردها صورت گیرد.
امام جمعه بوشهر با تاکید بر دیده شدن فعالیتها و چالشها خاطرنشان کرد: در این راستا، مواردی نظیر کمبود بودجه، زمان و منابع انسانی باید دستهبندی و تحلیل شوند. باید دانست که چه موانعی در مسیر تحقق اهداف قرار دارد و برای آنها راهحلهایی پیشنهاد شود.
آیت الله صفایی بوشهری با تاکید بر ایجاد پاتوقهای قرآنی گفت: تشکیل جلسات و برنامههای قرآنی در مساجد بهعنوان مراکز شاخص قرآنی بسیار مهم است.
وی گفت: ایجاد پاتوقهای قرآنی و برگزاری جلسات منظم میتواند به جذب بیشتر جوانان کمک کند و علاقهمندی آنها به قرآن را افزایش دهد. در این راستا، لازم است که تمام فعالیتها مستند شود و گزارشی منظم به مسئولین ارائه گردد تا همگان از پیشرفتها و چالشها آگاه شوند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید