استان: یزد
حوزه انتخابیه: یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک
شعار انتخاباتی: یک بار دیگر به نفع انقلاب تکرار میکنیم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
علی حاجی جعفری یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
حجت الاسلام دکتر علی حاجی جعفری فرزند شهر دارالعلم و دارالعباده یزد دانش آموخته سطح ۴ حوزه علمیه قم، کارشناسی ارشد فلسفه اخلاق و دکتری فلسفه حقوق مدرس حوزه، دانشگاه، جامعة الزهراء و جامعة المصطفی العالمیة
سوالات کشوری:
*مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم نگاه تمدنی و ارائه قانون در قالب گفتمان تمدنی
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
پرهیز از حاشیه، تحقق واقعی شفافیت آرا، فراجناحی بودن و پرهیز از مصلحت اندیشیهای بیدلیل چند راهکار مجرب برای این منظور است.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟
کسی که اسیر تجملات و رفاه طلبی شود در واقع اسیر دنیا شده و حب الدنیا رأس کل خطیئة و نهایتاً از درد مظلومان و مستضعفان بی اطلاع بوده و در وقت رأی برای تصویب یک قانون مطامع و منافع خود را بر منافع خواست مردم مقدم میدارد.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
حریت قوا و عدم مصلحت اندیشی های غیر لازم باعث پیشرفت ایران اسلامی میشود. اگر هر قوه بنا به ساختار و وظایف خود در یک نگاه استقلالی به دنبال تحقق اهداف خود باشد و در جلسات مشورتی در عین رفاقت به تبیین دلایل سودمندی رفتار خود بپردازد مجلس، دولت و قوه قضائیه به همراه هم به دور از موازی کاری یا اختلاف در جهت پیشبرد اهداف این نظام مقدس که رفاه مردم را در بردارد، گام برخواهند داشت.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
نظیر یک موکل که با اعتماد کامل به وکیل خود پا در عرصه دادخواهی و تظلم خواهی میگذارد اما در روند دادرسی مشاهده میکند که وکیل وی به جای حمایت و دفاع از حقوق این موکل به فکر خود یا طرف مقابل دعواست و از این بابت دلسرد میشود، عدم مسؤولیت پذیری نمایندگان مجلس در قبال مردم همین حس را نسبت به کل نظام و حکومت ایران اسلامی به وجود میآورد.
*مردمی بودن باید یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
به عمل کار برآید به سخن دانی نیست. حضور مستمر در بین مردم حوزه انتخابیه، التزام عملی به شفافیت مردم و در نظر گرفتن خواست ایشان در تصویب لوایح و قوانین نمونه بارز مردمی بودن است.
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مطرح و جلوگیری از بخشی زدگی باید چه مواردی مدنظر قرار بگیرد؟
طبیعتاً هم اصلاح جز بر کل تأثیر دارد و هم اصلاح کل منجر به اصلاح جز میشود. با در نظر گرفتن این اصل فرد نمایندگان عزیز دو جانبه به اصلاح امور حوزه انتخابیه خود و همه مردم ایران میپردازند و البته شخص نماینده باید در نظر داشته باشد که نمایندگی شروع خدمت به مردم است و مردم ایران خواهان به قدرت رسیدن مسؤولان خدوم، مردمی و فعال در مسندهای بالاتر هستند و عملکرد نماینده در دوران نمایندگی بهترین تبلیغ و صادقانه ترین شعار برای این منظور است.
سوالات استانی:
*یکی از معضلات مهم استان یزد، خشکسالی است و برای تأمین آب شرب و صنعت یزد مشکلاتی وجود دارد. به نظر شما آیا طرحهایی نظیر انتقال آب بهشت آباد، انتقال آب خلیج فارس و انتقال آب دریای عمان میتواند به حل معضل کم آبی استان کمک کند؟ راهکار شما چیست؟
قطعاً طراحی یک انتقال ابر پروژه آبرسانی کشوری میتواند کمک شایانی به این مسأله نماید اما مهمترین کمک در این زمینه، تغییر مکانی و کاربری کارخانههای پر مصرف آبی مثل فولاد و کاشی و سرامیک، تغییر فرهنگ در استفاده از وسایل سرمایشی از کولر آبی به کولر گازی با ارائه تسهیلات و تقویت شبکه برقی استان به وسیله پنلهای خورشیدی در مقیاس بالا راهکارهای مناسبی در این زمینه هستند.
*برای توسعه زیرساختهای مواصلاتی استان یزد چه برنامههایی باید در استان پیادهسازی شود؟
از آنجایی که یزد یکی از بزرگترین شاهراههای مواصلاتی کشور و محل تلاقی چند استان و چندین شهر است طبیعتاً باید با توجه این منظور یک بودجه کشوری برای نوسازی ناوگان حمل و نقل بویژه ریلی در این باره ضروری است، ما نباید ارتباط استان را فقط در پایتخت و تهران بدانیم، اگر تبادل اقتصادی و نیروی کار را با استانهای دیگر در نظر داشته باشیم و به تقویت ناوگان حمل و نقل و باربری با چنین استانهایی نگاه ویژه داشته باشیم میتوانیم به رشد اقتصادی استان کمک ویژه کرده و از مهاجرت مردم دیگر استانها که از باب ضرورت و عدم رضایت است جلوگیری کرد.
*برای اصلاح ساختار اقتصادی استان در راستای حرکت به سمت فعالیتهای اقتصاد کم آببر چه برنامه دارید؟
مهمترین اصل و تنها راه برون رفت در این زمینه کمک گرفتن از شرکتهای دانش بنیان است که سالهاست مغفول مانده، حتی در صورت استفاده از طرحهای دانش بنیانها میتوان به جای تغییر کاربری کارخانههای پر مصرف آبی به تغییر بهره برداری و تغییر مکانیزم آنها پرداخت.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید