داریوش نصیری درگفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک در کاشان اظهار داشت: خوشبختانه برگزاری این جشنواره نسبت به سال گذشته یک حرکت روبه جلو داشته است که ارزشمند است.
وی با اشاره به تأکید این جشنواره به بخش رویش ابراز داشت: بخش رویش جشنواره در دو رده سنی کودک و نوجوان برگزار میشود و این مهم باعث شده است تا هنر نقالان کودک و نوجوان در جشنواره سیلک در کاشان دیده شود.
داور دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک با بیان اینکه هنر نقالی و روایتگری از سالیان دور در ایران رواج داشته است، تصریح کرد: از زمان اشکانیان تا صفویه هنر نقالی و روایتگری مورد توجه مردم و تصمیم گیرندگان بوده است اما در حال حاضر متأسفانه این هنر به ورطه فراموشی کشیده شده است.
وی با بیان اینکه علت فراموشی این هنر اصیل ایرانی مشخص نیست، گفت: با تمام این موضوعات برگزاری جشنوارههای اینچنینی میتواند خود یک عامل مهم و مؤثر در ترویج هنر نقالی و روایتگری در سطح جامعه باشد.
نصیری با اشاره به اینکه نقالی یک هنری است که ریشه در تمدن و فرهنگ جامعه ایرانی دارد، گفت: گسترش این هنر در بین کودکان و نوجوانان علاوه بر بالابردن روابط عمومی آنها میتواند باعث افزایش حافظه در آنان شود.
وی با بیان اینکه دومین دوره جشنواره نقالی و روایتگری سیلک با تغییرات مثبتی نسبت به دوره پیشین همراه بوده است، خاطرنشان کرد: نهادهای حکومتی مثل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سایر سازمانها و ارگانها باید برای برگزاری اینچنین جشنوارههایی حمایتهای لازم را انجام دهند.
داور دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک یکی از مهمترین مؤلفههای گسترش هنر نقالی را استفاده از ظرفیت دانشگاهها دانست و افزود: پژوهشگران دانشگاهها با بررسی و پرداخت تخصصی متون میتوانند در این زمینه نقش مؤثری داشته باشند.
وی ضمن ابراز تأسف از حذف دروس نمایش ایرانی از دانشگاههای هنر خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولین و تصمیم گیرندگان نسبت به هنرهای اصیل ایرانی به خصوص در دانشگاههای هنر حساسیت بیشتری به خرج دهند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید