داوود فتحعلی بیگی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک در کاشان گفت: برگزاری رویدادها و جشنوارههای تخصصی در زمینه هنرهای نمایشی یک عامل مؤثری برای گسترش و ماندگاری این شاخه از هنر است.
وی با اشاره به رویکرد برگزارکنندگان جشنواره نقالی و روایتگری سیلک در کاشان در جهت تداوم برگزاری اینگونه جشنوارهها ابراز داشت: جشنواره تخصصی نقالی سیلک با تمرکز بر روی آموزش در رشد این هنر مؤثر است.
این استاد نمایشهای ایرانی و پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی با اشاره به برگزاری جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی تصریح کرد: برگزاری مداوم این جشنواره و سپری کردن ۲۱ دوره از آن توانسته است اثرات شایان توجهی در توسعه و اعتلای هنر نمایشهای آئینی و سنتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه آموزش در مورد هنرهایی مانند نقالی و روایتگری سرلوحه تصمیم گیرندگان برگزاری جشنوارههایی اینچنینی باشد، خاطرنشان کرد: در نتیجه آموزشهای قبلی در کاشان فردی مثل مسعود نوری فرد که هم اکنون دبیر برگزاری دومین جشنواره ملی و روایتگری سیلک در کاشان است توانسته است در عرصه هنر نقالی به جامعه ایرانی معرفی شود که با ادامه این آموزشها شاهد بروز و ظهور استعدادهای دیگری در این عرصه خواهیم بود.
فتحعلی بیگی با اشاره به اینکه اجرای هنر نقالی در حال حاضر نسبت به سالهای پیش از این فرق کرده است، گفت: ما از آن سالها فاصله گرفته این چراکه آن سالها تلویزیون و سینما نبود و مردم اوقات فراغت خود را در قهوه خانهها به تماشای نقالی میپرداختند و در پی آن حکمت و پند و اندرزهایی که در پس این نقالیها نهفته بود را فرا میگرفتند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمتر شاهد شرایط آن سالها هستیم و با کوچک شدن قهوه خانهها بساط هنر نقالی هم برچیده شده است، افزود: با این شرایط برگزاری جشنوارههای تخصصی در عرصه هنر نقالی و روایتگری همانند جشنواره سیلک میتواند یک عامل محرک در گسترش هنر نقالی و روایتگری باشد.
این استاد نمایشهای ایرانی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای متمدن دنیا نقل از تاریخ و گذشته و فرهنگ خود را به نحوی در حال گسترش است، گفت: این اتفاق در چین و ژاپن اتفاق افتاده است و با تدابیر ویژه ای که اندیشیده شده است شرایط را برای بسط و گسترش هنرهای نمایشی روایتگری فراهم کرده اند.
وی با اشاره به اینکه هنر نقالی و روایتگری یک راه مؤثر در انتقال تجربه و پند و موعظه است، ابراز داشت: این موضوع باید مورد توجه سیاستگذاران فرهنگی قرار بگیرد و نسبت به حمایت جشنوارههای اینچنینی اقدامات جدی را به عمل آورند.
فتحعلی بیگی با بیان اینکه دیگر هنرهای نمایشی همچون سینما و تلویزیون قادر نیستند به خوبی با مخاطب ارتباط بگیرند، تصریح کرد: اما در هنر نقالی این ارتباط زنده بین هنرمند و مخاطب ایجاد میشود و باعث تأثیرگذاری بر روی مخاطب میشود.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید