خبرگزاری مهر، گروه استانها: مدتها است که پساب تصفیهخانه شهر داران به جای تصفیه کامل و بهداشتی، به صورت مستقیم به سمت زمینهای کشاورزی رها میشود. این اقدام نه تنها تهدیدی جدی برای سلامت مردم و کشاورزان به شمار میرود، بلکه به اکوسیستم منطقه نیز آسیبهای جبرانناپذیری وارد میکند.
بمب ساعتی آلودگی در دل طبیعت
سمانه منصوری، رئیس اداره حفاظت محیطزیست فریدن، در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تأیید این موضوع به وجود میکروبهای خطرناک در این پساب و تهدید جدی علیه بهداشت عمومی اشاره کرد.
وی افزود: باتوجه به پایش و کنترل خروجی و نمونهبرداری از پساب تصفیهخانه که بهطور مستمر صورتگرفته است از این آب تنها برای درختان غیر مثمر امکان استفاده وجود دارد. اما متأسفانه این آب آلوده به جای هدایت به سمت مناطق مجاز، به صورت غیرقانونی به سمت مزارع و محصولات کشاورزی رها میشود.
آبیاری با پساب؛ تهدید محصولات کشاورزی
رئیس اداره حفاظت محیط زیست فریدن تصریح کرد: این اقدام نه تنها باعث آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی میشود، بلکه محصولات کشاورزی را نیز آلوده کرده و سلامتی مصرفکنندگان را به خطر میاندازد. کشاورزان منطقه از این وضعیت به شدت نگران هستند و خواستار رسیدگی فوری مسئولان به این مشکل هستند.
مسئولان چه میگویند؟
حسن کامکار شهردار شهر داران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تأیید وجود مشکل، علت این امر را نبود اعتبار کافی برای احداث سیستمهای انتقال پساب به مناطق مشخص شده عنوان کرد.
وی اظهار داشت: برای انتقال این آب به سمت درختان غیر مثمر و فضای سبز مناطق دیگر شهر باید لولهکشی انجام شود که برای انجام این کار به اعتبار و زمان احتیاج داریم.
عزیزالله عباسی، فرماندار شهرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تأیید ممنوعیت استفاده از این آب برای مصارف کشاورزی، بر لزوم احداث پارک جنگلی و هدایت آب به سمت درختان غیر مثمر تاکید کرد.
وی همچنین از تشکیل جلسهای برای بررسی راهکارهای حل این مشکل خبر داد و خواستار همکاری مسئولان استانی برای تأمین اعتبار لازم شد.
پیامدهای خطرناک
زهرا امینی، کارشناس بهداشت محیط نیز در خصوص پیامدهای خطرناک رهاسازی بیرویه پساب تصفیهخانه به سمت زمینهای کشاورزی به خبرنگار مهر گفت: این اقدام میتواند عواقب جبرانناپذیری از جمله آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی با ورود مواد شیمیایی و میکروبی به خاک و آبهای زیرزمینی، کیفیت این منابع ارزشمند را به شدت کاهش میدهد را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه همچنین مصرف محصولات کشاورزی آلوده به این پساب میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلف شود، ادامه داد: این اقدام سلامت انسان و دام را تهدید میکند.
امینی همچنین با اشاره به خسارت ورود پساب به محیط زیست و آسیب آن به اکوسیستم تصریح کرد: آلودگی محیطزیست به این پساب، تنوع زیستی را تهدید کرده و به اکوسیستم منطقه آسیب جدی وارد میکند.
این وضعیت بحرانی نیازمند اقدام فوری و جدی مسئولان است. باید هر چه سریعتر برای حل این مشکل چارهای اندیشیده شود و از ادامه این فاجعه زیستمحیطی جلوگیری شود.
همچنین مردم منطقه و کشاورزان خواستار آن هستند که مسئولان با جدیت به این موضوع ورود کرده و نسبت به توقف فوری رهاسازی پساب به سمت زمینهای کشاورزی، تصفیه کامل پساب قبل از رهاسازی، هدایت پساب به مناطق مجاز و ایمن، تأمین اعتبار لازم برای احداث سیستمهای انتقال پساب، پیگیری قضائی عاملان این تخلف اقدام کنند.
گفتنی است چالش استفاده از پساب برای آبیاری درختان مثمر در شهرستان فریدن قصهای دراز است که از سال ۹۵ تاکنون جریان دارد و هنوز عزمی برای حل این بحران دیده نمیشود.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید