0

فعالیت ۳ هزار پرستار در قم/ کمبود ۴۵۰ نفر در مراکز درمانی استان

فعالیت ۳ هزار پرستار در قم/ کمبود ۴۵۰ نفر در مراکز درمانی استان
بازدید 4

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – دانیال قنبری: استان قم سه هزار پرستار در بخش‌های دولتی، غیردولتی و خیریه مشغول به فعالیت دارد که این آمار تا حد متوسط کشوری کمی فاصله دارد.

در حال حاضر استان قم به ازای هر تخت بیمارستانی یک و یک‌دهم پرستار دارد و استاندارد کل کشور یک‌وهشت است که بر این اساس، حدود ۴۵۰ پرستار نسبت به هر تخت در استان قم کمبود وجود دارد.

آمار مطلوب تعداد پرستاران که باید مورد مقبولیت «وزارت بهداشت، درمان و آموزش» و «نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران» باشد، ۲/۵ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است.

استان قم در آینده نه چندان دوری به دلیل افزایش چند بیمارستان و رشد جمعیت با چالش کمبود پرستار مواجه خواهد شد.

دانشگاه علوم پزشکی استان قم و دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر وظیفه تربیت پرستار را در استان برعهده دارند که اقبال دانشجویان از این حرفه در حد مطلوب است و سالانه افرادی مشغول به تحصیل و کار می‌شوند.

مراقبت، بهداشت و درمان از نیازهای اصلی نظام سلامت کشور به شمار می‌آید که با توجه به تهدیدات زیستی، پیری جمعیت و مسائل ناشناخته باید سامانه مطلوبی طراحی شود تا تاب آوری نظام بهداشت استان و کشور با وجود کمبود پرستار تقویت شود.

فعالیت ۳ هزار پرستار در قم/ کمبود ۴۵۰ نفر در مراکز درمانی استان

بر اساس گزارش‌های حاصله از کادر درمان و سازمان نظام پرستاری ساعتی بین ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان آن هم بسته به سابقه کار پرستاران طبق حکم کارگزینی بعد از چند ماه تأخیر توأم با کسر مالیات مضاعف پرداخت می‌شود.

در برخی بیمارستان‌ها به دلیل کمبود پرستار و فشارهای جسمانی حاصله از این کمبود که بر دوش پرستاران است، بعضی مواقع موجب نقص رسیدگی به امور بیماران و گاهی مشاجرات می‌شود.

بحث مراقبت نیازمند یک تیم مراقبت حداقل هفت نفره است که امروز در استان قم و چه بسا کشور اینگونه نیست و آنچه باقی مانده یک پرستار و کارمند شرکتی است که آن تیم چند نفره به یک تیم دو نفر تجمیع پیدا کرده است.

بر اساس حداقل استاندارهای ملی تأمین نیروی انسان پرستار در استان قم در حد مطلوبی قرار ندارد و این کمبود با توجه به نظام اجتماعی و پیری جمعیت یکی از مهمترین چالش‌های آینده خواهد بود.

مهاجرت پرستاران و نخبگان از دیگر مسائلی است که کشور در حوزه پرستاری به دلایل کم توجهی به آنها با آن رو به رو است.

منبع اصلی تأمین منابع بیمارستان‌ها بیمه‌ها است، ولی متأسفانه عدم یا تأخیر در پرداخت از سوی بیمه موجب اختلال در امر درمان و پیگیری مسائل بیماران شده است.

گزارش‌ها حاکی از این است که یک هزار و ۵۲۰ تخت در بیمارستان‌های دولتی قم وجود دارد و بر اساس سرانه یک هزار تخت درمانی در بیمارستان‌های دولتی قم کمبود وجود دارد.

فعالیت ۳ هزار پرستار در قم/ کمبود ۴۵۰ نفر در مراکز درمانی استان

یک پرستار کارشناسی ارشد با بیست سال سابقه فعالیت در ییمارستان‌های استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پرستاران امروز در حال خدمت رسانی هستند ولی با مشکلات ساعت و اضافه کاری مواجه هستند که این امر با شأن پرستاری همسانی ندارد.

وی با انتقاد از مسئله مالی و حقوق پرستاران گفت: امیدواریم تا معوقات پرستاری و اضافه کاری‌ها پرداخته شود و متولیان امر در رفع مشکلات این حرفه کوشا باشند.

علی‌اکبر قربانی رئیس سازمان نظام پرستاری استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دولت باید به بحث بهداشت و مراقبت ورود جدی کند و سهم پرستاران پرداخت شود تا هزینه مازادی بر کشور تحمیل نشود.

رئیس سازمان نظام پرستاری استان قم بیان کرد: آنچه از سوی سازمان پیگیری می‌شود حفاظت از منافع مردم و همکاران بهداشت و درمان است.

قربانی گفت: اگر واقعاً نظام بیمه کشور اصلاح نشود، نظام بهداشت و درمان کشور آینده خوبی نخواهد داشت، ضمن اینکه نظام درمان و مراقبت و بهداشت نیازمند منابع پایدار است.

رئیس سازمان نظام پرستاری استان قم خاطرنشان کرد: بیمارستان‌ها باید بر اساس جمعیت ایجاد شوند، ضمن اینکه بیمارستان‌های امروز پیوست کادر درمانی ندارد و در نتیجه سرمایه گذاری در حوزه زیر ساختی نیروی انسانی و نرم افزاری باید تأمین شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *