استان: خوزستان
حوزه انتخابیه: اهواز، باوی، حمیدیه و کارون
شعار انتخاباتی: ما میتوانیم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
«سعید امانی» یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
سوالات کشوری:
مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
مهمترین مسئله از نگاه من خارج شدن مجلس از ریل شرح وظایف تعریف شده برای خود و در مسیر خلاف منافع ملی و مردم است، حرکت خارج از ریل را میتوانیم از مهمترین آسیب کاربردی مجلس نام برد.
مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
باید برای این موضوع قوانین و مقررات مناسبی در زمینه شفافیت مالی مسؤولان، مقامات دولتی و همچنین مشاغلی که ارتباط مستقیم با منابع مالی دارند، تنظیم نماید تا در این شفافیت فردی به خودش اجازه تخلف و سوءاستفاده از بیتالمال را ندهد.
نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
با توجه به اینکه تجمل گرایی باعث عدم همزاد پنداری نماینده با مشکلات مردم میشود، از این رو در تصمیمگیری و تنظیم قوانین دچار تزلزل و تصمیم نادرست میگردند.
همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همکاری و همراهی میان همه قوا باعث اشرافیت بر موضوعات و مشکلات جامعه و تجزیه و تحلیل مناسب در زمینه موضوعات میگردد که این امر مهم باعث تصمیمگیری مناسب در راستای رفع مشکلات جامعه منجر میشود؛ لذا از این رو که برخی افراد و جریانات معاند منافع خود را در ایجاد انشقاق و تفرقه افکنی به منظور بهرهبرداری و سوءاستفاده میبینند، از این اعمال انجام میدهند که با هوشیاری سران مملکت و قوای سهگانه از این تفرقه افکنی ها جلوگیری مناسبی به عمل میآید.
مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
عدم مسئولیت پذیری مناسب نمایندهها در قبال مردم باعث ناامیدی و عدم اعتماد مردم به نامزدها در دورههای آینده و منجر به عدم مشارکت حداکثری خواهد شد.
مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
یک نماینده مردمی باید شناخت مناسبی از توانمندیهای خود و شرح وظایفی که دارد و همچنین از مشکلات حوزه انتخابیه و مطالبات به حق مردم آگاهی لازم را داشته باشد و با ارتباط مداوم با آنها و گزارش عملکرد به مردم در راستای رفع مشکلات آنها ریل گذاری و پیگیریهای لازم را انجام دهد.
طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
یک نماینده آزاداندیش و خداشناس باید علاوه بر پیگیری رفع مشکلات حوزه انتخابیه نیز به این موضوع واقف است که تصمیمات و قوانینی که در راستای منافع ملی و مردم باشد در بلند مدت فواید خود را بر روی همه بخشهای کشور خواهد داشت.
سوالات استانی:
کم آبی شدید حوزههای آبی و خشکیدگی اکثر رودخانهها و آبگیرهای استان، یکی از مهمترین مشکلات استان است. برای حل این معضل چه تدبیری دارید؟
۱- جلوگیری از انتقال بیشتر آب از سرشاخههای رودخانههای کارون، دز و کرخه به منظور استفاده کشاورزی و صنعتی در مرکز کشور زیرا باعث تغییر اکوسیستم منطقه و گرمایش بیشتر زمین و ایجاد کانونهای گرد و خاک میگردد. ۲- پیگیری ایجاد کارگروه قوی الگوی کشت مناسب و تغییر آبیاری از بارانی به قطرهای در سازمان جهاد کشاورزی استان ۳- جلوگیری از برداشت غیر مجاز آب و کاشت محصولات پر آب بر در سالهای کم بارشی
خوزستان با وجود صنایع بزرگ فولاد، نفت، پتروشیمی و کشاورزی در رده بالای بیکاری کشور قرار دارد. به نظر شما علت چیست و چه تدبیری برای حل این مسئله دارید؟
ایجاد فازهای جدید برای صنایع فولاد و پتروشیمیها و همچنین احداث کارخانههای بسته بندی محصولات کشاورزی و همچنین در اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تشکیل کارگروه تخصصی شامل روانشناسی و مدیریت کسب و کار جهت جوانان جویای کار و ارزیابی آنها و معرفی به مراکز فنی و حرفهای جهت کسب مهارتهای لازم و معرفی به بازار کار در نهایت منجر به کسب امرار معاش و تشکیل خانواده میگردد.
عدم توسعه و تقویت بازارچههای مرزی یکی از دیگر مسائل استان است. برای استفاده از ظرفیت بازارچههای مرزی چه برنامهای دارید؟
ایجاد فازهای جدید برای صنایع فولاد، و پتروشیمیها و همچنین احداث کارخانههای بسته بندی محصولات کشاورزی و همچنین در اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی تشکیل کارگروه تخصصی شامل روانشناسی و مدیریت کسب و کار جهت جوانان جویای کار و ارزیابی آنها و معرفی به مراکز فنی و حرفهای جهت کسب
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید