استان: چهارمحال و بختیاری
حوزه انتخابیه: شهرکرد، بن و سامان
شعار انتخاباتی: شفافیت
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
فریدون امانی نافچی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر روزمه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
حزبی و جناحی و یکدست بودن که نتیجه آن تصویب مصلحتی و بدون انجام کار کارشناسی قوانین و همچنین شعار زدگی و سطحی نگری و غفلت از جهانی اندیشیدن است
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
ابتدا باید اصل تفکیک و استقلال قوا با جدیت احیا شود. دوم وظیفه نظارتی و تقنینی باید منفک از جریانات حزبی و جناحی در دستور کار باشد. سوم لازم است برای غنی سازی و ماندگاری قوانین مصوب، با انتخاب مشاوران برجسته و نخبه داخلی (ساکن در وطن یا ساکن خارج از وطن) با رعایت شرایط و مقررات و حفظ محرمانگی و تقویت مرکز پژوهشهای مجلس و تعامل تنگاتنگ با همه دانشگاهها و مراکز علمی و حوزههای علمیه اقدام شود.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
تجمل گرایی سمبل مصرف گرایی و وابستگی شدید اقتصادی است. شایسته است نماینده مردم همگام و همراه مردم برای تعدیل این شرایط و کاستن از فشارهای روانی آن، در نحوه زندگی و انتخاب محل سکونت و استفاده از امکانات عمومی و سایر رفاهیات با مردم تجدید نظر کرده و همسو و همرنگ با احاد جامعه باشند. پرهیز از انتخاب منزل لوکس در محلههای لوکس، پرهیز از استفاده از اتومبیل لوکس و گرانقیمت خارجی و وسایل زندگی لوکس و خارجی برای حداقل طی مدت ۴ سال نمایندگی. استفاده از وسایل نقلیه عمومی و…
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همراهی و همکاری بین قوا صرفاً و الزاماً نباید به معنی تأیید بی چون و چرای همدیگر باشد. بلکه باید ضمن احیا ورعایت اصل تفکیک و استقلال قوا، هر قوه به وظایف خود عمل نموده و در این رهگذر از مشاورت و تجربهها و اندیشههای یکدیگر به نفع ارتقا و هم افزایی استفاده کنند.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مجلس در رأس امور است. این جمله راهبردی و تعیین کننده حضرت امام است. عدم غفلت از جامعه و مردم و خواستهها و نیازها و توجه کافی به لیاقتها و شایستگیهای آحاد جامعه و تلاش برای فراهم کردن رفاه بهتر و بیشتر مردم، سبب افزایش همدلی و انسجام و وحدت ملی میشود و کشور را در برابر تمام تهدیدات داخلی و خارجی بیمه میکند.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
برای مردمی بودن و مردمی شدن ابتدا باید از جنس مردم بود. یعنی هر آنچه برای خود میپسندیم برای دیگران هم بپسندیم. تافته جدا بافته نباشیم. استفاده از حداقلها در حد و شأن معمول و متوسط اجتماعی و…
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
باز جمله مجلس در رأس امور است راهگشاست. وظیفه مجلس تدبیر امور کل کشور است. بخشی زدگی مساوی با آفت زدگی میشود. شایسته است در تصویب قوانین و سایر وظایف محوله مجلس و نمایندگان شرایط جغرافیایی و اقلیمی، و جمعیتی و بهره مندی تمام نقاط کشور را مد نظر قرار دهند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید