استان: آذربایجان غربی
حوزه انتخابیه: سلماس
شعار انتخاباتی: نیکخواه شهر باشیم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
علی نیکخواه سرنقی یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سلماس است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
۴ سال به عنوان شهردار در شهرستان سلماس، سه سال به عنوان مدیرعامل در سازمان همیاری شهرداریهای استان و مشاور استاندار در امور شهرداریها فعالیت داشته است.
سوالات کشوری:
مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم معرفی درست و اصولی نقش مجلس در کشور به مردم در واقع عدم شناخت و ارتباط با مردم از آسیبهای کارکردی مجلس شورای اسلامی است.
مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
استفاده از اصل ۹۰، استفاده از طرح استیضاح، استفاده از دیوان محاسبات مهمترین ابزارهای نظارتی در مجلس است که کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
مردم انقلاب کردهاند در رفاه و آسایش باشند و نمایندگان باید خدمتگزار مردم باشند کسی که عنوان خدمتگزار مردم را یدک میکشد باید خود را از مردم و جنس مردم بداند فاصله طبقاتی بین نمایندگان مجلس و مردم آسیب مذهبی، فرهنگی جدی را وارد کشور میکند. کسی که خود را انقلابی و نماینده خدوم مردم بداند دنبال تجمل گرایی نمیرود.
همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
اگر مجلس، دولت و نیز قوه قضائیه به وظایف ذاتی خود عمل کنند و بتوانند گرانی را مهار کرده و رانت و فساد سیستماتیک را در کشور کنترل کنند همه مشکلات خود به خود در کشور حل میشود.
مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
تنها میتوانند یک دوره نماینده مردم باشند و دیگر در بین مردم اقبالی نخواهند داشت مردم به دنبال نمایندهای هستند که چهار سال صدای مردم منطقهاش در مجلس باشد.
مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوا م زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟
یکی از وظایف مجلس نظارت بر کارهای دولت است. مجلس فعلی بیشتر حامی دولت است تا ناظر دولت! نانی در سفرهی مردم نگذاشتهایم. خودمان گران هم کردیم. مردم در مضیقه و نگران آیندهی خودشان و فرزندانشان هستند. اگر مجلس به وظیفهی نظارتی و اصلی خود بازگردد همه ی مشکلات حل میشود.
در سیاست داخلی باید کاری کنیم که مردم پشتیبان دولت باشند. تا به حال چنین نبوده است. در سیاست خارجی باید نه شرقی نه غربی را ملاک قرار دهیم.
طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مورد توجه قرار بگیرد؟
در تقسیم بودجه ظرفیت و پتانسیلهای واقعی هر منطقه و استان مدنظر باشد، باید نمایندگان در راستای توسعه یکنواخت و متوازن در استانها تلاش کنند.
در شهر ما چیزی که مردم را اذیت میکند تبعیض است. تبعیض در بودجهای که بین استانها پخش میشود. بودجهای که تخصیص داده شده به آذربایجان غربی با بعضی استانهای خاص اصلاً قابل قیاس نیست. از نظر زیرساختهای عمرانی شدیداً در مضیقه هستیم. هشت سال است که چند پروژهی عمرانی در سلماس اصلاً پیشرفت نداشته است. بودجهی عمرانی ما نسبت به بودجهی جاری خیلی کم است. این نسبت در شهرستانی مانند سلماس بدتر هم میشود.
سوالات استانی:
عدم توسعه و تقویت بازارچههای مرزی یکی از مسائل استان است. برای بهره برداری بیشتر از ظرفیت این بازارچهها چه تدبیری دارید؟ با توجه به اینکه رونق این بازارچهها علاوه بر توسعه صادرات، میتواند به حل معضل بیکاری نیز کمک کند.
رئیس جمهور در جریان سفر خود به آذربایجان غربی بر استفاده از ظرفیت بازارچههای مرزی استان تاکید داشتند و اعلام کردند سفارت خانه کشورهای همسایه باید در شهرهای مرزی استان راه اندازی شود این وعده اگر عملی شود خیلی از مشکلات استان در این زمینه حل میشود
به نظر شما، فرآوری تولیدات معادن و جلوگیری از خام فروشی در این عرصه چگونه صورت میگیرد؟
متأسفانه مهمترین مشکل این بخش استان نبود سرمایه گذار است نه نتوانستهایم سرمایه گذار خارجی و نه سرمایه گذار داخلی درستی در این زمینه جذب کنیم متأسفانه نمایندگان دورههای قبل به جای زودودن انگ امنیتی از چهره استان تلاشی در زمینه جذب سرمایه گذار در این حوزه نداشتهاند تنها راه کمک به این حوزه جذب سرمایه گذار هست.
قدمت بالای ساختمان مدارس، یکی از مسائل آذربایجان غربی است. به نظر شما برای نوسازی ابنیه آموزشی استان چه تدابیری باید اندیشیده شود؟
از دو درصد بودجه نفت قرار بود در راستای بازسازی و نوسازی مدارس استفاده شود باید در این زمینه مسئولان و نمایندگان استان تمرکز بیشتری داشته باشند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید