خبرگزاری مهر، گروه استانها: سی و پنجمین جشنواره تئاتر کردستان این بار متفاوتتر از هر سال در سنندج آغاز به کار کرد.
جشنوارهای متفاوتتر از ۳۴ جشنواره قبل، کارناوالی که در آغاز جشنواره برگزار شد و اینکه این بار خیابان و مردم عامه را هم درگیر تماشای خود کرد، وجه تمایز ۳۵ مین جشنواره تئاتر بود.
نگاه مثبت کردها به تئاتر خیابانی و نحوه در آغوش گرفتن این هنر با گرمی و صمیمیتی که در خون و رگ و فرهنگشان وجود دارد، کردستان را تبدیل به مهد و خانهی تئاتر ایران و حتی منطقه کرده است.
مخاطبان مردمی تئاتر که از دل کوچه و خیابانهای شهر برخواستند و نمایش زیبای تئاتر خیابانی را که زائده دردها و رنجهایشان است به خوبی لمس میکنند و با آن ارتباط میگیرند.
برخلاف دورههای قبلی تئاتر استانی کردستان امسال بیشتر از صحنه و پلاتو در قلب خیابان و محله جای باز کرد و همین باعث دیده شدن و بازتاب بهتر آن بود.
این جشنواره امسال علاوه بر نمایش صحنهای تعدادی نمایش خیابانی هم داشت که علیرغم انتظار با استقبال بیسابقه روبه رو شد و همین انتظار از جشنواره در سالهای بعدی را بالا برد.
اجرای نمایش در خیابان احترام به تماشاگر
یکی از تماشاگران تئاتر خیابانی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: اجرای این نمایش در خیابان احترام به مردم و مخاطب است.
این شهروند ساکن محله نایسر بیان کرد: بنده با ۴۷ سال سن اولین بار است که نمایش و یک اجرایی احساسی و ارزشمند را در خیابان و در نزدیک میبینم.
وی افزود: تئاتر در صحنه محبوس مانده و تا زمانی که به خیابان نیایید کسی از وجود آن خبر ندارد.
آقای رحیمی ادامه داد: از قدمت اجرای نمایش تئاتر در کردستان و وجود جشنواره تئاتر استانی خبر نداشته و تاکنون نام آن را هم نشنیدم اما به معنای واقعی از وجود این هنر برای اولین بار لذت بردم.
وی گفت: امیدواریم برای سالهای بعدی تلاش برای ادامه این کار فرهنگی تقویت شود و صدا و رنگ این جشنواره هم به بزرگی و اهمیت تئاتر مریوان برسد.
استقبال مردم از تئاتر خیابانی بینظیر بود
دبیر اجرایی تئاتر خیابانی سی و پنجمین جشنواره تئاتر کردستان هم در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: این جشنواره یکی از جشنوارههای خوب و ارزشمند استان است که تاکنون مورد استقبال خوب و کم نظیر مردم شهر با فرهنگ سنندج قرار گرفته است.
سید سوران حسینی اذعان کرد: در ابتدا برای خیابانی کردن این هنر صحنهای تردید و شک وجود داشت اما در نهایت با الهام گرفتن از سبقه فرهنگی و هنری شهر نمایش اجراهای آن را روانهی کوی و برزن کردیم.
وی افزود: در ابتدا جشنواره برای اجرای تعداد کمتری از نمایشها در خیابان پیش بینی شد که در نهایت پس از استقبال بینظیر و حتی کم نظیر و دور از انتظار در نهایت ۲۳ نمایش اجرای خیابانی داشتند.
دبیر اجرایی تئاتر خیابانی سی و پنجمین جشنواره تئاتر کردستان گفت: اجرا در محله نایسر و میزان استقبال مردمی، یکی از نقاط قوت و دلگرمی برگزار کنندگان جشنواره بود، همچنین اجراهای پیاده راه فردوسی، پارک شانو و پارک سپیدار همگی موجب بهتر دیده شدن این جشنواره و هنر نمایشی شد.
کردستان تبدیل به قطب هنر نمایشی در کردستان شده است
یکی از هنرجویان تئاتر کامیارانی هم که برای دیدن جشنواره به سنندج آمده در گفتوگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: کردستان امروز تبدیل به یک قطب فرهنگی و هنری و یک زادگاه و مهد برای هنرهای نمایشی شده است.
شاهین کریمی بیان کرد: دورههای آموزشی و ورکشاپها با حضور اساتید کشوری و باسابقه یک فرصت مغتنم و خوب برای تقویت یادگیری هنرجویان است.
وی اذعان کرد: کردستان امروز به واسطه تئاتر خیابانی در کشور و حتی در منطقه شناخته شده است و این یک ظرفیت خوب برای توسعه بیشتر و تقویت آن است.
این هنرجوی کردستانی ادامه داد: خوشبختانه در این دوره جشنواره در معرض دید مردم قرار گرفت و این ارزشمندترین اتفاق برای تشویق و استقبال مردمی از این هنر صحنهای است.
کریمی گفت: سالها تئاتر کردستان در صحنه، پلاتو و گوشه دنج سکوت و خلوت خاک خورد و به فراموشی سپرده شد اما امروز دیگر به واسطه جشنوارههای خیابانی و حمایت مردم و مسئولان این هنر جان دوبارهای میگیرد.
استقبال مردم از بخش خیابانی بسیار ارزشمند و قابل تقدیر بود
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان هم در گفتوگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: این جشنواره در ۲ بخش صحنهای و خیابانی و تعدادی کار جانبی برگزار شد و استقبال مردم از بخش خیابانی بسیار ارزشمند و قابل تقدیر بود.
اسعد فریدی اظهار کرد: در این جشنواره ۸ داور هم از نیروهای بومی و هم بازیگران مطرح کشوری حضور داشتند.
وی گفت: پژمان شاهوردی، هادی عطایی، صابر نیک بخت داوری بخش خیابانی جشنواره را بر عهده داشتند.
امروز مردم کردستان باردیگر نشان دادند که دوستدار هنر هستند و شهر خلاق موسیقی جهان خاطره ماندگاری از هنرنمایی هنرمندان عرصه تئاتر به نمایش گذاشت.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید