به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه شورای کشاورزی چالوس که بعدازظهر دوشنبه در سالن جلسات فرمانداری چالوس برگزار برضرورت بازسازی و لایروبی سردهنه ها و کانالهای کشاورزی شهری و روستایی تا قبل از شروع سال زراعی ۱۴۰۴ تأکید شد.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری چالوس با بیان اینکه کشاورزی به عنوان زیربنای امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: آمار و سرشماری کشاورزی سبب میشود خدمات دهی دولت به کشاورزان هدفمندتر شود تا کشاورزان بتوانند با آسودگی خاطر راحت تری به حرفه خود بپردازند.
رمضان رضایی افزود: فرمانداری وظیفه ندارد که امورات اجرایی کشاورزی در مباحث مختلف از جمله ایجاد، نگهداری و لایروبی انهار و کانالها را انجام دهد و این وظیفه اداره جهاد کشاورزی است و فرمانداری نظارت کننده است.
وی تصریح کرد: برای پنج روستای مرزن آباد اعتباراتی جهت بازسازی و لایروبی سردهنه ها و کانالهای کشاورزی گذاشتیم تا روند بازسازی و لایروبی تسریع شود.
بازسازی و تثبیت کانال کشاورزی
در ادامه معاون عمرانی فرماندار چالوس گفت: انتظار داریم اداره گاز با توجه به آسیب کانال کشاورزی بر اثر اجرای عملیات انتقال خط لوله گاز گرامجان به ما در بحث بازسازی و تثبیت کانال کشاورزی کمک کند تا هر چه زودتر به حالت اولیه خود بازگردد.
مصطفی خواجه کجوری بیان داشت: فقط چند سردهنه کشاورزی در چالوس مکانیزه و بقیه همچنان سنتی است که با هر بار بارندگی شدید باید نسبت به پاکسازی آن اقدام کنیم و این کار کمی زمان بر و هزینه بر است.
وی با اشاره به ماده ۵۵ شهرداریها مبنی بر تنظیف، نگاهداری و تسطیح انهار عمومی و مجاری آبها، عنوان داشت: با توجه به تجربههای قبلی، لایروبی کانالهای محلات را به عنوان اقدام پیشگیرانه انجام دادیم.
خواجه کجوری معاون امور عمرانی فرمانداری چالوس از تخریب بخشی از یک نهر در روبروی کشتارگاه چالوس بر اثر بارندگی خبر داد و افزود: باید در این نقطه تخریب شده، لوله گذاری انجام شود تا از تخریب مجدد جلوگیری گردد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته تمامی سردهنه ها از نمک آبرود اقدام به لایروبی و پاکسازی شد، گفت: امسال باید مبلغی را تخصیص بدهیم تا چند سردهنه بازسازی و پاکسازی شده و برای سال زراعی سال ۱۴۰۴ آماده شود.
احیای آنها کشاورزی
همچنین در این جلسه شهردار مرزن آباد بر ضرورت جلسه مجزا در حوزه سردهنه های مرزن آباد تأکید کرد و بیان داشت: سه سردهنه اصلی شهری داریم که اکثر آنها سنتی اداره میشود و بعضاً واحد خدمات شهرداری درگیر احیای آن است.
کیانوش ردایی تصریح کرد: اگر آب این نهرها قطع شود مورد تعرض و تخریب قرار میگیرد که البته چنین اتفاقی هم رخ داد و باید نسبت به بازپس گیری و احیای نهر موردنظر اقدام شود.
وی از آمادگی شهرداری مرزن آباد برای همکاری با جهاد کشاورزی چالوس به منظور حفظ و نگهداری انهار خبر داد و گفت: در حوزه سردهنه زیر پل مرکز شهر، پروژه عمرانی داریم اما انتظار داریم به ما در تسریع کار جهت احیای سردهنه کشاورزی کمک شود.
در پایان بخشدار مرزن آباد نیز بر اهمیت حفظ و نگهداری سردهنه ها و نهرهای کشاورزی تأکید کرد و اظهار داشت: در روستاهای این بخش کشاورزی فعال است و حتی در روستای متکارودبار شالیکاری میشود.
محمدرضا محمدحسینی با بیان اینکه احیا و حفظ سردهنه کشاورزی در این منطقه باید در اولویت جهاد کشاورزی چالوس باشد، تأکید کرد: کانالهایی که بعضاً در بخش مرزن آباد مورد تصرف قرار گرفت از هم الان باید بازپس گیری، بازسازی و احیا شود و به حالت اولیه خود برگردد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید