سید ایرج مصطفوی در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به استقرار سامانه برودتی و بارشی در استان سمنان از بامداد امروز بیان کرد: یکی از مهمترین تأثیرات این سامانه کم فشار بارشی، کاهش دمای هوا به صورت شدید در اقصی نقاط استان به خصوص ارتفاعات و نیمه شمالی است.
وی از کاهش ۱۲ درجهای دمای هوا در استان سمنان تا پایان روز یکشنبه هفته آتی خبر داد و افزود: به همین دلیل اداره کل هواشناسی استان سمنان تا پایان روز یکشنبه وضعیت هشدار نارنجی را اعلام کرده است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان با بیان اینکه جبهه هوای سرد در اقصی نقاط استان استقرار پیدا کرده است، تاکید کرد: شاهد روند کاهشی دمای هوا هستیم که به خصوص برای کشاورزان اهمیت دارد.
مصطفوی با بیان اینکه کشاورزان استان سمنان مسائل مرتبط با مقابله سرمازدگی را مد نظر قرار دهند، تاکید کرد: خسارتهای فعالیت سامانه بارشی در بخش کشاورزی استان سمنان به خصوص در نیمه شمالی، محتمل است.
وی با بیان اینکه کشاورزان و مردم به توصیههای هواشناسی در هشدار نارنجی دقت داشته باشند، افزود: عدم صعود به ارتفاعات و مناطق ییلاقی یکی از مهمترین توصیههای ما به مردم استان سمنان است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان با بیان اینکه در کنار سرمای هوا باید گفت که شاهد پدیده وارونگی نیز خواهیم بود، گفت: غلظت غبار و آلایندههای جوی افزایش یافته و در نتیجه در غرب صنعتی شاهد کاهش کیفیت هوا نیز خواهیم بود.
مصطفوی با بیان اینکه کشاورزان و دامداران به هشدار نارنجی هواشناسی حتماً دقت نظر داشته باشند، گفت: عدم چرای دام در نواحی مرتفع همچنین مراقبت از گلخانهها و نهالهای کوچک به واسطه بارش و سرمای شدید از نکاتی است که کشاورزان ما باید مد نظر قرار دهند.
وی از ضرورت مهار سیستمهای آبیاری بارانی تا پایان روز یکشنبه به واسطه برودت شدید هوا خبر داد و افزود: انتظار میرود که دمای هوا بین هفت الی ۱۲ درجه کمتر شود لذا آبیاری نکردن باغها و کنترل استحکام سطوح پوششی سازهها و آماده سازی سامانهها و روشهای مقابله با تگرگ در مناطق مستعد و کوهستانی اهمیت خواهد داشت.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان با بیان اینکه دیگر توصیه این اداره کل در هشدار نارنجی صادره برای کشاورزان برداشت محصولات زراعی و باغی و انتقال آنها به فضاهای سرپوشیده است، گفت: خودداری از فعالیت کشاورزی در عرصههای باز به دلیل بارندگی و خطرات رعد و برق نیز در هشدار نارنجی درج شده است.
به گزارش مهر، همه ساله در این مقطع سرمای شدید هوا به باغات به خصوص در شرق استان سمنان خسارات زیادی وارد میکند و راهکار مشخصی هم برای جلوگیری از بروز این خسارات که به واسطه تغییر اقلیم و دست کاری انسان در طبیعت به ویژه در دو دهه اخیر، تشدید شده، وجود ندارد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید