به گزارش خبرنگار مهر، مهدی سیفی باغیخانی ظهر چهارشنبه به خبرنگاران رسانههای جمعی کردستان اظهار کرد: کردستان در حوزه گردشگری معادن دارای ظرفیتهای قابل توجهی است و میتوان این استان را به قطب گردشگری معادن تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه معادنی که شرایط لازم برای گردشگری را داشته باشد به میراث فرهنگی معرفی میشود، افزود: در دنیا توریسم معادن مورد توجه است و میتوان در استان نیز از این ظرفیت بهره برد.
معاون امور معادن اداره کل، صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: ژئوتوریسم که محوریت آن جاذبههای سطح زمین به وجود آمده بر اثر فعالیتهای درونی یا بیرونی است، امروزه در دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است.
به گفته معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان، در صورت انجام هماهنگیهای لازم، معدنداران استان در این رابطه مخالفتی ندارند، فقط مسئله و دغدغه موجود، ورود افراد و گردشگرانی است که هیچ شناخت و آموزشی نسبت به حضور در معادن ندارند و این موضوع ممکن است باعث ایجاد خطر برای آنها شود.
سیفیباغیخانی اضافه کرد: با اجرای گردشگری معادن، دستاندرکاران حوزه گردشگری میتوانند آموزشهای لازم را برای تورلیدرها در استفاده از ظرفیت گردشگری معادن برگزار کنند.
وی اظهار کرد: معادن متروکه و نحوه استخراج برخی از مواد معدنی هم چون طلا برای بسیاری از مردم هیجان انگیز است و ویتواند در گردشگری معادن لحاظ شود.
وی بیان کرد: بسیاری از معادن طلای آفریقا، تورهای گردشگری برگزار میکنند تا گردشگران از نزدیک فرآیند استخراج طلا را مشاهده کنند و این امر برای گردشگران جذابیت دارد.
کردستان دارای ۱۸ نوع ماده معدنی است و افزون بر یک میلیارد تن ذخایز معدنی دارد.
عواملی همچون کاهش عیار ماده معدنی، آسیبهای زیست محیطی و کمبود نیروی کار در متروکه شدن معادن اثرگذار است و همین معادن متروکه را میتوان به جاذبهای گردشگری تبدیل کرد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید