از آنجایی که این قطعیها به دلیل کمبود منابع تامین آب و برق ادامهدار خواهد بود، بر آن شدیم تا در این مطلب راهکارهایی کاربردی برای مقابله با قطع آب و برق ارائه کنیم.
دستگاه ذخیره برق
یکی از راهحلهای مشکل قطعی برق در ساختمانها، استفاده از دستگاههای ذخیره برق موقت یا UPS (به انگلیسی: Uninterruptible Power Supply) است. این دستگاه دارای یک باتری ذخیره کننده است تا در زمان قطع برق وارد عمل شده و برای زمان محدودی نیاز شما را به برق تامین کند.
این دستگاهها بسته به توان و قدرتشان، قابلیت تامین برق برای زمان محدودی (در حد چند ساعت) را دارند.
اما تامین آب در زمان قطع برق!
همانطور که گفتیم با قطع برق در ساختمان، آب نیز قطع میشود. نکته دیگر اینکه شاید با قطعی برق بتوان برخی از نیازها را رفع کرد، اما با قطعی آب بسیاری از کارهای روزانه مانند تامین آب فلاش تانک، آب آشامیدنی و بسیاری از موارد دیگر برای شستشو و نظافت از بین میرود. به همین دلیل، در حال حاضر در شرایطی به سر میبریم که نیاز به منبع آب وجود دارد تا در صورت قطع برق و آب به صورت اضطراری از آن استفاده کنیم و مخزن ذخیره آب یک راهکار برای حل مشکل قطع آب و برق به صورت موقت است.
البته نه هر مخزنی! مخزن آب میتواند آنتی باکتریال باشد. این مخازن از مواد نانو تولید میشوند و خاصیت ضد باکتری دارند. در حال حاضر، در شرایطی به سر میبریم که همه ساختمانها نیاز به یک تانکر آب اضافی برای استفاده در مواقع اضطراری دارند. سازمان نظام مهندسی، ضرورت خرید مخزن آب در ساختمان را در قانون برای مهندسین فعال در این زمینه مشخص کرده. از آنجایی که نصب پمپ به آب شهری، بدون داشتن مخزن یک تخلف است؛ پس راهکار این موضوع، تامین مخزن آب در یک ساختمان است.
جنس این نوع تانکر میتواند از مخزن پلی اتیلن باشد که در حال حاضر محبوبترین مخزن در میان سایر انواع تانکرها به شمار میرود. این مخزن ویژگیهای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به تنوع زیاد در شکل، اندازه و حجم آن اشاره کرد. تنوع تانکرهای آب پلاستیکی باعث میشود تا به راحتی بر حسب اینکه چه فضایی در ساختمان در اختیار دارید، مخزن مناسب برای آن فضا را تهیه و نصب کنید.
مخزن پلاستیکی را هم میتوانید به صورت مشاع در ساختمان و هم به صورت شخصی برای واحد خود تهیه کنید. در برخی از ساختمانها که مشکل فشار آب در طبقات بالای ساختمان وجود دارد، امکان استفاده از مخزن آب پلی اتیلن در واحد شخصی یا در پشت بام وجود دارد.
لیتراژ مخازن
محاسبه حجم مخزن آب، یکی از مواردی است که در زمان خرید منبع آب باید به آن توجه کنید. اگر مخزن ساختمان شما کوچک است و حجم مورد نظر برای تامین آب واحدهای ساختمان را ندارد؛ میتوانید از روشهای کوپل کردن یا همان اتصال مخازن به یکدیگر استفاده کنید. کوپل کردن مخزن به معنای اتصال دو یا چند مخزن به یکدیگر است تا بتوانند به صورت یکپارچه کار کنند و ظرفیت مخزن شما به این شکل افزایش پیدا کند.
چطور مخزن آبی داشته باشیم که در زمان قطع برق چاره ساز باشد؟
اگر بخواهیم در زمان قطعی برق از مخزن آب استفاده کنیم، باید مخزن را در ارتفاع بالا قرار دهیم. نصب مخزن آب در ارتفاع مانند پشت بام و… باعث میشود تا آب با استفاده از نیروی گرانش یا فشار اتمسفریک به درون لولهها سرازیر شود. این موضوع باعث میشود تا مخزن بدون نیاز به پمپ، در زمان قطع برق آب مورد نیاز واحد شما را تامین کند.
یکی از انواع مخازن ذخیره که به دلیل ویژگیهای مناسب، میتواند در موقعیتهای مکانی مختلف استفاده شود، تانکر آب پلاستیکی (به انگلیسی: Plastic Water Tank) است. این تانکر در حال حاضر به دلیل ویژگیها و مزایای منحصر بفرد مثل: تنوع زیاد، بهداشتی بودن، ارزان بودن، مقاوم بودن، نصب راحت اتصالات و از همه مهمتر گارانتی و خدمات پس از فروش مورد استقبال مشتریان است و تاسیساتکاران برای نصب در جاهای مختلف ساختمان مانند حیاط، پارکینگ، داخل واحد، پشت بام، اتاق تاسیسات و… از آن استفاده میکنند.
ویژگیهای مخزن پلاستیکی
تانکر آب پلاستیکی از جنس پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، امروزه جایگزین تانکر فلزی شده است و برای ذخیره آب در ساختمان یا در واحد شخصی هم استفاده میشود. از ویژگیهای این مخازن میتوان به ضد جلبک بودن و خاصیت آنتی باکتریال در آنها اشاره داشت. برخی از سایر خصوصیات مخازن پلی اتیلن را در لیست زیر مشاهده میکنید:
- خاصیت ضد جلبک و ضد باکتری
- وزن پایین و جابجایی آسان
- دارای استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه
- قابلیت ذخیره انواع مختلف مایعات
- دارای طول عمر بالا
- قابلیت نصب آسان
- مقاوم در برابر اشعه خورشید (Anti UV)
- دارای تنوع در شکل هندسی و طرحهای مختلف
- دارای تنوع در ابعاد و ظرفیت
- دارای تنوع در تعداد لایهها
- قیمت مناسب به نسبت سایر مخازن
مخازن پلی اتیلن را بر چه اساسی دسته بندی میکنند؟
منبعهای آب پلی اتیلن را بر اساس شکل ظاهری، کاربرد و تعداد لایهها میتوان تقسیمبندی کرد. از متداولترین نوع مخازن آب، میتوان به مخزن ایستاده (عمودی)، مخزن افقی، مخزن کتابی (مکعبی و آسانرو)، مخزن زیر پله، اسلیم تانک، ترانزیت و… اشاره کرد. قیمت و ابعاد مخازن را از طریق لینک آن مشاهده کنید.
این مخازن بر اساس لیتراژ و ظرفیت به انواع 55 تا 30000 لیتر در 160 مدل در کارخانه تهران پلیمر یارا تولید میشود. از پرفروشترین نوع این منابع پلاستیکی میتوان به منبع ذخیره 250 ، 300 ، 500 و ۱۰۰۰ لیتری ، ۲۰۰۰ لیتری و 3000 لیتری اشاره کرد که از با کیفیتترین و بروزترین دستگاهها برای تولید آن استفاده میشود.
این کارخانه، کلیه محصولات خود را با مواد اولیه درجه یک و بروزترین تکنولوژی تولید مخازن به روش قالبگیری دورانی تولید می کند. تمام این محصولات به دلیل چندین مرحله فرآیند کنترل کیفی، دارای بالاترین سطح گارانتی و خدمات پس از فروش در سراسر کشور است. این محصولات دارای 10 سال گارانتی و 15 سال خدمات پس از فروش است.
سلام. من میخوام برای خونهمون مخزن آب بگیریم. چه سایزی مناسب یه خانواده 4 نفره هست؟
سلام. انتخاب سایز مخزن آب به میزان مصرف روزانه خانوادهتون بستگی داره. به طور معمول برای یک خانواده 4 نفره، مخزنی با حجم 1000 تا 2000 لیتر مناسب هست. اما بهتره میزان مصرف آب روزانه خانوادهتون رو محاسبه کنید و بر اساس اون سایز مخزن رو انتخاب کنید. همچنین، عوامل دیگه مثل مساحت خونه، تعداد سرویس بهداشتی و آشپزخانه هم در انتخاب سایز مخزن موثرن.