0

شیوع ناگهانی کرونا در شیلی و بولیوی/ پیش‌بینی مرگ ۹۰۰ نفر با نورو-ویروس در آمریکا

تصویر پیدا نشد !
بازدید 7

شیوع ناگهانی کرونا در شیلی و بولیوی/ پیش‌بینی مرگ ۹۰۰ نفر با نورو-ویروس در آمریکا

کرونا در جهان،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
مقامات بهداشتی استان سانتا کروز در بولیوی واقع در آمریکای جنوبی، روز پنج‌شنبه از افزایش ناگهانی موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این استان خبر دادند و از ساکنان خواستند تا واکسیناسیون خود را به‌روز کرده و پروتکل‌های بهداشت عمومی را اجرا کنند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از یورونیوز، بنا بر گزارش مقامات، در مجموع ۲۹۰ ​​مورد ابتلا به کووید-۱۹ در هفته گذشته در این استان گزارش شده که ۱۱ مورد از آنها نیاز به بستری شدن داشته است.

 

سه بیمار نیز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری و یک مورد فوتی در ۲۸ دسامبر گزارش شده است. در این گزارش همچنین آمده است که هیچکدام از ۱۱ مبتلای جدید، در مقابل ویروس کرونا واکسینه نشده بودند.

 

جیمی بیلبائو، مدیر خدمات بهداشتی استان سانتا کروز گفت: «ما در پنجاه و دومین هفته مطالعات همه‌گیرشناسی (اپیدمیولوژیک) هستیم و تا کنون ۱۶ هزار و ۹۹۸ مورد ابتلا به کووید-۱۹ ثبت شده است. متأسفانه در دو هفته اخیر شاهد افزایش ناگهانی موارد ابتلا به کووید بودیم که ۱۱ مورد نیز بستری شدند.»

 

مقامت از مردم خواستند که در صورت بروز علائم بیماری‌های تنفسی و مهمتر از همه در صورت تایید موارد ابتلا به کووید، دست‌کم به مدت ۵ روز در منازل خود قرنطینه شوند و به مراکز تجمع مردم نروند.

 

مرگ ۱۴ نفر در شیلی

در شیلی، دیگر کشور واقع در آمریکای جنوبی نیز کمیته مشورتی دولت در موضوع واکسن‌ها و ایمن سازی‌ها (Cavei) ایده «اجباری کردن واکسیناسیون» در مقابل کووید-۱۹ را مطرح کرده است.

 

این کمیته خواسته است که واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ برای گروه‌های آسیب‌پذیر تعریف شده توسط وزارت بهداشت «اجباری» شود تا از مرگ و میر بویژه در گروه‌هایی که در معرض بیشترین خطر هستند، جلوگیری شود.

 

به عبارت دیگر، این کمیته خواسته است که واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ به عنوان یک اقدام دائمی بهداشت عمومی، مانند سایر واکسن‌ها مانند آنفولانزا یا سرخک برای گروه‌های خاص اجباری شود.

 

این واکسن در حال حاضر برای افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دچار نقص ایمنی، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن و زنان باردار، یک سال پس از آخرین دوز آنها در دسترس است.

 

در شیلی هفته گذشته ۱۴ مورد مرگ ناشی از کووید گزارش شد.

 

***

 

علائم ویروس جدید در آمریکا/ پیش‌بینی ۹۰۰ مرگ

طبق آخرین آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده امریکا (CDC) تا اواخر دسامبر ۹۱ مورد ابتلا به «نورو-ویروس» گزارش شده است. در مقایسه با شیوع این ویروس در هفته آخر نوامبر با ۶۹ مورد مبتلا، این روند تا کنون افزایش یافته است.

 

کرونا در جهان،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی

آمارهای چندسال گذشته حداکثر ۶۵ مورد ابتلا را در هفته نخست دسامبر نشان می‌دهد. ابتلا به این ویروس در طول سال شایع است، اما از ماه نوامبر تا آوریل بیشتر دیده می‌شود.

 

طبق گزارش CDC، نورو-ویروس عامل اصلی بیماری‌های منتقله از غذا در ایالات متحده است و هر ساله ۵۸ درصد از عفونت‌های گوارشی در این کشور ناشی از این ویروس هستند.

 

به گفته آژانس بهداشت فدرال، هر ساله این ویروس بین ۱۹ تا ۲۱ میلیون مبتلا، ۱۰۹هزار بستری در بیمارستان و ۹۰۰ مرگ را به دنبال دارد.

 

نورو-ویروس یک ویروس بسیار مسری و شایع‌ترین علتِ «گاستروانتریت ویروسی» است؛ که موجب التهاب پوشش داخلی دستگاه گوارش می‌شود. اگرچه اغلب از آن به عنوان «آنفلوانزای معده» یاد می‌شود، باید اشاره کرد که این بیماری هیچ ارتباطی با آنفلوانزای رایج ندارد.

 

عفونت نورو-ویروس با استفراغ ناگهانی و اسهال تشخیص داده می‌شود. شیوع این بیماری اغلب در خانه‌های سالمندان، زندان‌ها، مدارس و مکان‌هایی که تجمع در آنها وجود دارد و افراد نزدیک به هم هستند، مشاهده می‌شود.

 

علائم شایع نورو-ویروس

شایع‌ترین علائم عبارتند از: تهوع، استفراغ، درد معده و اسهال. با این حال، بیماران ممکن است تب، سردرد و بدن درد را نیز تجربه کنند.

 

راه‌های انتقال نورو-ویروس

نورو-ویروس‌ها بسیار مسری هستند. آنها معمولاً از طریق غذا یا آب آلوده یا از طریق سطوح آلوده پخش می‌شوند. نورو-ویروس‌ها هم‌چنین می‌توانند از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل شوند.

 

اسهال، درد معده و استفراغ معمولاً ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از تماس شروع می‌شود. اکثر مبتلایان ظرف یک تا سه روز بهبود می‌یابند.

 

کدام گروه‌ها بیشتر در معرض خطر هستند؟

افراد در هر سنی ممکن است به نورو-ویروس مبتلا و بیمار شوند. کودکان خردسال، افراد مسن و آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر هستند.

 

کرونا در جهان،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی

نکات مهم

کم‌آبی بدن ناشی از استفراغ و اسهال مهم‌ترین نگرانی در طول بیماری است؛ که باید حواستان به آن باشد. هیچ دارویی برای درمان نورو-ویروس وجود ندارد. آبرسانی مجدد با نوشیدن آب و سایر مایعات -به استثنای قهوه، چای و الکل- توصیه می‌شود.

 

علائم کم‌آبی شامل کاهش ادرار، خشکی دهان و گلو و احساس سرگیجه هنگام ایستادن است.

 

شستن مکرر دست‌ها قبل از غذا خوردن با صابون و آب گرم به مدت ۲۰ ثانیه بهترین دفاع در برابر نورو-ویروس است.

 

شست‌وشوی سطوح و مواد غذایی با مواد ضدعفونی‌کننده خانگی نیز می‌تواند در کاهش آلودگی مؤثر باشد.

 

 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *