واکنشها به افزایش قیمت دارو/ خدا به جان بیماران ایرانی رحم کند
-
مجموعه: اخبار پزشکی
- تاریخ انتشار : پنج شنبه, 20 دی 1403 19:45
افزایش بی سر و صدای قیمت برخی اقلام دارویی، در حالی اتفاق میافتد که مسئولان حوزه سلامت نیز بر این موضوع واقفند، اما هنوز اقدام عاجل صورت ندادهاند.
افزایش قیمت تجهیزات پزشکی تا ۷ برابر در سال آینده
«مهدی پیرصالحی» در گفتوگو با تسنیم درباره نوع ارز تخصیصی به دارو و تجهیزات پزشکی در سال 1404 اظهار کرد: ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت. با این حال، ارز 4200 تومانی تخصیصیافته به تجهیزات پزشکی به ارز ترجیحی یا 28,500 تومان تغییر خواهد یافت. بنابراین، باید راهکارهایی برای حمایت از بیماران تدوین کنیم تا افزایش نرخ ارز تخصیصی منجر به افزایش پرداختی از جیب مردم نشود.
وی افزود: ارز تخصیصی برای تجهیزات پزشکی در سال جاری 1/2 میلیارد دلار بوده است. برای جبران مابهالتفاوت ارزی از 4200 به 28,500 تومان، حدود 35 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است تا از بیماران حمایت شود و افزایش پرداخت از جیب مردم جلوگیری شود.
پیرصالحی در پاسخ به این پرسش که با تبدیل ارز 4200 تومانی صنعت تولید و واردات تجهیزات پزشکی به ارز 28,500 تومانی، قیمت تجهیزات پزشکی چه میزان افزایش خواهد یافت، گفت: این موضوع به میزان وابستگی کالا به ارز بستگی دارد. برای مثال، اگر کالایی 100 درصد وارداتی باشد، قیمت آن متناسب با افزایش نرخ ارز، یعنی حدود 7 برابر، افزایش مییابد. البته در صورت تأمین بودجه مابهالتفاوت ارزی، این افزایش هزینه به مردم تحمیل نخواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: حدود 40 تا 50 درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید میشود. با این حال، بخشی از این تجهیزات وابسته به قطعات وارداتی است. برای محاسبه افزایش قیمت این تجهیزات، باید سهم قطعات وابسته به ارز در نظر گرفته شود. با این وجود، سقف افزایش قیمت تا 7 برابر پیشبینی میشود.
***
رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت: سرکوب قیمت، صنایع داروسازی را نابود کرد
نماد اقتصاد | عباس کبریاییزاده، رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت، گفت: با سرکوب قیمت دارو صنایع را نابود کرده بودند. پوکه خالی آمپول ۴ هزار تومان است، آن وقت محتوای آمپول را همین حدود قیمتگذاری کردهاند، یعنی اگر آمپول را با هوا هم پر کنیم صرفه ندارد، روی داروی تولید داخل ۵ هزار تومان قیمت گذاشتند، تولیدکننده ناراحت شد و تولید نکرد، رفتند همان دارو را ۲۹۰ هزار تومان از هند وارد کردند.
***
گلایه بیماران مبتلا به سرطان از هزینههای بالای دارو
مشرق | دکتر عباس فتحی، مدیر کل بیمه سلامت استان قم در پاسخ به گلایه بیماران مبتلا به سرطان از کمبود و هزینههای بالای داروها، پوشش ۷۰ درصدی هزینههای درمان سرطان را مورد توجه قرار داد و گفت:حل مشکل کمبود داروی بیماران مبتلا به سرطان بر عهده سازمانهای بیمه گر نیست.
او با بیان اینکه تقریبا تمام داروهای مورد نیاز برای درمان بیماری سرطان وارداتی است، افزود:اگر بیمار مبتلا به سرطان به داروی خارجی نیاز داشته باشد، سازمانهای بیمه تنها داروی داخل را تعهد دارند و بیمار باید مابه التفاوت داروی خارجی را باید بپردازد.
مدیر کل بیمه سلامت استان قم ایجاد صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج در سازمان بیمه سلامت را کاری ارزشمند دانست و گفت: به طور قطع، هزینه بیماریهای صعبالعلاج در هر برههای از زمان برای مردم مهم قلمداد میشود.
او با بیان اینکه ۷۰ درصد هزینههای صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج، هزینههای دارویی است،ادامه داد: بیماران علاوه بر برخورداری از بیمه پایه و بیمه سلامت در صندوق بیماریهای پرهزینه تقریبا به صورت ۱۰۰ درصدی مورد حمایت قرار میگیرند.
***
افزایش سهم بیمههای پایه برای داروهای گران شده
معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت از اعمال سهم بیمههای پایه برای پوشش بیمهای ۲۰۰ قلم داروی افزایش قیمت یافته در داروخانههای سراسر کشور خبر داد.
سعید معنوی همچنین درباره علت تاخیر ابلاغیه سازمان غذا و دارو به سازمانهای بیمه گر پایه برای افزایش سهم بیمهای همزمان با افزایش قیمت دارو، گفت: معمولا از زمان تغییر قیمت تا ابلاغ در سامانهها ۲ هفته زمان میبرد که به علت اعمال دستی تغییرات است.
معاون دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت با بیان اینکه طرح آزمایشی برای اتصال سامانههای قیمت گذاری سازمان غذاودارو به سازمانهای بیمه گر پایه در حال اجراست، افزود: اگر این اتصال برقرار شود مردم در لحظه متوجه تغییرات قیمت دارو میشوند؛ سهم سازمانهای بیمه گر پایه هم افزایش مییابد و مردم مجبور نمیشوند از جیب پرداختی اضافهتر داشته باشند.
سعید معنوی همچنین گفت: با برگزاری نشستها مقرر شد که سهم سازمانهای بیمه گر پایه از شنبه ۲۲ دی در داروخانههای سراسر کشور بر اساس قیمتهای جدید افزایش یابد.
***
نسخه گراني عجيب دارو با مصوبه دولت
شفا آنلاین | رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو: بسیاری از داروها به دلیل قیمت پایینی که دولت مصوب کرده است، دیگر تولید نمیشوند، ادامه این شرایط یعنی کمبود دارو در کشورکه موجب افزایش قیمت دارو می شود
***
خدا به جان بیماران ایرانی رحم کند
کاربری به نام ابراهیم علیزاده در توئیتی نوشت: به بهانه گرانی ۶۰ درصدی دلار باید قیمت انواع دارو را ۲۰۰ تا ۴۰۰ درصد گران کرد؟ فاجعه ای که ما امروز در گزارش شرکتهای دارویی در سامانه کدال (بورس) میبینیم احتمالا خیلی زود مردم را در جامعه شوکه خواهد کرد.
وضعیت دارو در ایران از مرز بحران گذشته و به مرحله عرضه جنس بنجل رسیده است. به همین دلیل:
-اجازه حضور شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی ایران در کنفرانس و نمایشگاه مهم و استراتژیک آسیا و آفریقا ( دوفات۲۰۲۵) که در دوبی برگزار میشود در آخرین لحظه لغو شد.
-متوجه شدهاند قرصهای نیتروگلیسیرین برای جلوگیری از حمله قلبی (شرکت ف) نیتروگلیسیرین نداشته است.
-ذرات سیاه رنگ معلق در آمپولهای جنتامایسن شرکت «ا» موجود در بازار منجر به اعتراض مصرف کنندگان و دستور جمع آوری آنها شد. حالا این ذرات سیاه چه بوده؟ هنوز مشخص نیست.
-آمپولهای پیروکسیکام (شرکت ا) شکرک زده! و در آنها کریستالهای حل نشده دیده میشود.
-برای دستگاه عریض و طویل نظارت بر درمان و دارو، فقط همینکه نسخه بیمار پیچیده شود مهم است اما از کنترل کیفی قبل از عرضه به بازار، خبری نیست.
-آزمایشگاه کنترل کیفی شرکت «ا» از آزمایشگاههای رفرانس وزارت بهداشت است!
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید