چین وارد رقابت با نورالینک شد؛ رونمایی از تراشه مغزی برای کنترل اجسام با کمک افکار
مجموعه: اخبار پزشکی
تاریخ انتشار : دوشنبه, 10 ارديبهشت 1403 17:47
محققان چینی بهتازگی در انجمن Zhongguancun پکن از اولین مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدیو این کشور با نام Vidu در رقابت با Sora از OpenAI رونمایی کردند. در همین کنفرانس همچنین از سیستم رابط مغز و ماشین (BMI) موسوم به NeuCyber Array BMI نیز رونمایی شده است که میتوان از آن بهعنوان فناوری شبیه به تراشه مغزی شرکت نورالینک یاد کرد.
دیجیاتو،براساس گزارشهای منتشرشده، ظاهراً چینیها فناوری تراشه مغزی خود را در این انجمن نمایش دادهاند؛ هرچند هنوز هیچ ویدیویی از آن در اینترنت منتشر نشده است. نشریات چینی میگویند در این ویدیو یک میمون که رشتههای الکترود در مغز آن کاشته شده بود، توانسته است با «افکار» خود یک بازوی رباتیک را کنترل کرده و با کمک آن، یک توتفرنگی را از جای خود بلند کند.
تراشه مغزی چین
«لو مینمین»، مدیر مؤسسه چینی تحقیقات مغز در پکن که این سیستم را با شرکت NeuCyber NeuroTech توسعه داده است، میگوید:
«سیستم NeuCyber Array BMI شکاف بهوجودآمده درزمینه فناوری رابط تهاجمی مغز و ماشین با عملکرد بالا در چین را پر میکند.»
او در ادامه میگوید این سیستم بهعنوان یک «بزرگراه اطلاعاتی» برای مغز عمل میکند و ضمن سادهکردن ارتباط با دستگاههای خارجی، فناوریهای پیشرفته را در تعامل میان انسان و ماشین و هوش ترکیبی ارائه میکند. مینمین میگوید:
«بهطور خلاصه، این فناوری تغییرات ظریف سیگنالهای الکتریکی نورونها را ثبت میکند و پس از رمزگشایی اهداف مغز، میتواند «افکار» را محقق کند.»
سیستم NeuCyber Array BMI از سه جزء اصلی تشکیل شده است. دو جزء اول آرایه میکروالکترودی انعطافپذیر با توان عملیاتی بالا و یک سیستم اکتساب سیگنال عصبی با سرعت بالا با هزار کانال هستند. جزء سوم نیز یک الگوریتم رمزگشایی عصبی توسعهیافته براساس مکانیزم کنترل پیشخورد (فیدفوروارد) است که میتواند یک نقشه دقیق بین فعالیت عصبی مغز و پارامترهای حرکتی تولید کند.
آکادمی مهندسی چین ضمن استقبال از این فناوری میگوید که این رابط مغز و ماشین چشماندازهای کاربردی گستردهای دارد و در آینده میتواند به انجام برنامههای مختلفی کمک کند و بهبود کیفیت زندگی مردم را بههمراه خواهد داشت.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید