شبها تا دیر وقت بیدار نمانید
-
مجموعه: اخبار پزشکی
- تاریخ انتشار : سه شنبه, 20 شهریور 1403 12:02
به گزارش فارس به نقل از نیواطلس، مطالعه جدید نشان میدهد که بیدارماندن مداوم تا ساعات اولیه صبح میتواند خطرناک باشد. این سبک زندگی بیدارماندن، خطر ابتلا به دیابت را به طور چشمگیری افزایش میدهد و چندین اثر مضر دیگر بر سلامتی دارد.
این تحقیق که توسط دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند هدایت شد، ۵ هزار فرد دارای اضافهوزن را مورد بررسی قرارداد.
شرکتکنندگان میانگین سنی ۵۶ سال و میانگین شاخص توده بدنی ۳۰ داشتند که در مرز بین طبقهبندی اضافهوزن و چاقی قرار دارد. از آنها خواسته شد تا پرسشنامهای را پر کنند که زمانهای معمول خواب و بیداری آنها را نشان میداد و محققان از این دادهها، نقطه میانی خواب را محاسبه کردند.
محققان دریافتند افرادی که به طور مداوم شبها تا دیروقت بیدارند ۴۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند.
آنها همچنین دریافتند که این افراد، شاخص توده بدنی بالاتری نسبت به دو گروه دیگر داشتند و دور کمرشان ۱.۹ سانتیمتر بزرگتر بود. آنها همچنین ۷ سانتیمتر چربی احشایی بیشتر و ۱۴ درصد محتوای چربی کبدی بالاتری نسبت به دیگر افراد داشتند.
درحالیکه این تحقیق ارتباط بین دیر خوابیدن و ابتلا به دیابت را مشخص کرده، علیت آن هنوز ناشناخته است. یکی از نظریههایی که محققان دارند این است که افرادی که دیر میخوابند ممکن است بیشتر غذا بخورند. محققان توصیه میکنند که این افراد از پرخوری در شب پرهیز کنند.
تیم تحقیقاتی همچنین در حال بررسی این موضوع است که آیا تغییر الگوهای خواب میتواند اثرات سلامتی ناشی از دیر خوابیدن را تغییر دهد یا خیر.
باتوجهبه اینکه مطالعهی دیگری در سال ۲۰۲۲ سبک زندگی شبانه را با دیابت و افزایش خطر بیماریهای قلبی مرتبط دانسته و مطالعهای دیگر در اوایل امسال زندگی شبانه را با افزایش خطر مرگ زودرس مرتبط کرده است، تلاش برای زودتر خوابیدن قطعاً ایدهی خوبی خواهد بود.
این یافتهها در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعه دیابت که در روزهای آینده در مادرید برگزار میشود، گزارش خواهد شد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید