0

گردش ویروس‌ها با نقاب کرونا/ نقش هوای آلوده در تشدید بیماری‌ها

گردش ویروس‌ها با نقاب کرونا/ نقش هوای آلوده در تشدید بیماری‌ها
بازدید 14

خبرگزاری مهر – گروه سلامت: پس از فروکش کردن بیماری کرونا، این بیماری کم کم به دست فراموشی سپرده شد و از آن دلهره و اضطراب، کمی کاست اما گویا با سر شدن مجدد هوا از یکی دو هقته قبل گذشته موج تازه‌ای از بیماری‌های تنفسی شروع شده و در همین روزهای اخیر هم شاهد ترکیبی از بیماری‌های تنفسی و ویروسی در کشور هستیم.

همین موضوع موج نگرانی را در بسیاری از بیمارانی که علائمی شبیه کرونا داشتند، ایجاد کرده است که آیا کرونا مجدد بازگشته یا نه؟ چندی پیش نیز سعید نمکی وزیر اسبق بهداشت در یادداشتی نسبت به شیوع مجدد این بیماری هشدار داده بود، وی در بخشی از توصیه‌های خود نوشته بود «همواره به همکارانم تاکید داشتم که ویروس در چرخش از سرزمینی به سرزمین دیگر، از نژادی به نژاد دیگر و از فردی به فرد دیگر قابلیت بیماری‌زایی و مرگ آفرینی متفاوتی بروز می‌دهد لذا با خیز مجدد جهانی ویروس هزار چهره آمادگی خود را در پاییز و زمستان آینده برای رصد بیماری بالا ببریم.»

شیوع ویروس‌های تنفسی در کشور

از همین رو برای بررسی وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی در کشور با مرتضی ایزدی استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عدج) گفت‌وگو کردیم. وی در خصوص آخرین وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی در کشور می‌گوید: آخرین آماری که از عوامل تنفسی در کشور وجود دارد دلالت بر شیوه رینو ویروس‌هایی مانند کرونا ویروس، آدنو ویروس، عفونت آنفولانزا و پا را آنفولانزا است که علائمی مشابه یکدیگر دارند و در حال حاضر این ویروس‌های ویروس‌های شایع در کشور وجود دارند.

وی ادامه می‌دهد: معمولاً اگر از مراجعین به مراکز درمانی به صورت کامل نمونه برداری نشود نمی‌توان تشخیص داد که این چه نوع ویروسی است. اما بیشترین ویروس‌های شایع موارد ذکر شده است.

گردش ویروس‌ها با نقاب کرونا/ نقش هوای آلوده در تشدید بیماری‌ها

تشخیص بیماری با نمونه برداری

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله توضیح می‌دهد: با توجه به وضعیت بیماری که مراجعه کرده است باید تشخیص صورت گیرد، اگر بیماری مراجعه کننده پر ریسک باشد و بیمار با علائم شدید به بیمارستان مراجعه کرده باشد یا سنش بالا باشد، ما تست‌های تشخیصی کرونا و آنفولانزا انجام می‌دهیم. اما در کل یک سری علائم در بیماران به صورت یکسان دیده شده است. عموماً توصیه می‌شود اگر فرد این علائم را داشت، چند روز استراحت کند، به طور مداوم دستانش را بشوید و درمان‌های علامتی انجام‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: لرزیدن و عرق کردن، دردهای مفصلی و عضلانی، ضعف و خستگی، آبریزش و گرفتگی بینی، قرمزی و آبریزش چشم، گلو درد و سردرد از جمله علائم بیماری‌های تنفسی است که اگر شدید بود نیاز است بیمار به پزشک مراجعه کند.

بیماران دارای علائم قرنطینه شوند

ایزدی می‌گوید: همچنین اگر در خانواده این افراد با علائم بیماری پر خطر وجود دارد باید بیمار را از بقیه را جدا کرد تا به دیگر افراد خانواده سرایت نکند و هرچه سریع‌تر به پزشک‌متخصص عفونی یا اطفال برای تشخیص قطعی مراجعه کند.

متخصص بیماری‌های عفونی اظهار می‌کند: شیوع بیماری در کودکان با توجه به شروع مدارس همانند بزرگسالان است اما بیماری‌هایی مانند: کووید یا آنفلوانزا علائمش در کودکان شایع‌تر است. کودکان و افراد مسن بیشتر دچار این ویروس می‌شوند.

گردش ویروس‌ها با نقاب کرونا/ نقش هوای آلوده در تشدید بیماری‌ها

واکسن آنفلوانزا تزریق کنید

وی توصیه می‌کند: تزریق واکسن آنفولانزا همچنان امکان‌پذیر است و تزریق آن امری واجب است. به طور حتمی گروه‌های پر خطر مانند: افراد مسن، افرادی که دچار دیابت هستند، بیمارانی که نقص سیستم ایمنی دارند، افرادی که شیمی درمانی می‌شوند، کودکان شش ماه تا پایان پنج سال، اشخاصی که آسپیرین مصرف‌می‌کنند، کسانی که با بیمارانی که دچار نقص ایمنی هستند زندگی می‌کنند و تیم‌های پزشکی باید واکسن تزریق کنند.

افراد زیر ۹ سال دو بار واکسن آنفلوانزا تزریق کنند

ایزدی ادامه می‌دهد: اگر افراد بخواهند واکسن آنفولانزای ایرانی تزریق کنند باید این نکته را متذکر شد که: تزریق واکسن ایرانی برای افراد بالای ۱۸ سال مجوز گرفته است. اما دیگر واکسن‌ها را افراد زیر ۱۸ سال نیز می‌توانند استفاده کنند. همچنین افراد زیر ۹ سال که تا به‌حال تزریق نداشتند حداقل باید دو بار به فاصله یک ماه و بعد آن به صورت سالیانه تزریق کنند.

گردش ویروس‌ها با نقاب کرونا/ نقش هوای آلوده در تشدید بیماری‌ها

تشدید بیماری با هوای آلوده

وی می‌گوید: هوای آلوده روی تشدید بیماری‌ها اثر می‌گذارد. زیرا خود نوعی اکسیدان است و زمانی که اکسیدان در هوا فعال می‌شود، سیستم ایمنی تخریب شده و علاوه بر آن آلودگی هوا خود علائمی شبیه بیماری نشان دارد که تشخیص آن نیز دشوار است. آلودگی هوا منجر به بروز یک‌سری موارد آلرژی‌زا می‌شود که علائمی شبیه به عفونت‌های ویروسی دارند. اگر با چند روز استراحت علائم آلرزی بهبود پیدا نکرد و طول کشید، حتماً به پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مراجعه کنند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *