0

ابراز نگرانی پزشکان درباره سلامت اولین بیمار ایمپلنت مغزی نورالینک

تصویر پیدا نشد !
بازدید 96

ابراز نگرانی پزشکان درباره سلامت اولین بیمار ایمپلنت مغزی نورالینک

مجموعه: اخبار پزشکی

تاریخ انتشار : دوشنبه, 07 اسفند 1402 07:55

پزشکان درباره سلامت اولین بیمار ایمپلنت مغزی نورالینک ابراز نگرانی کردند.
به گزارش دیجیاتو، «ایلان ماسک»، بنیانگذار نورالینک هفته گذشته ادعا کرده بود که اولین بیمار این شرکت که یکی از ایمپلنت‌های مغزی آن را دریافت کرده است، می‌تواند با فکرکردن، ماوس را روی صفحه حرکت دهد. با این حال، نورالینک هیچ مدرکی برای ادعای خود ارائه نکرده است و محققان و پزشکان شروع به نگرانی درباره بیمار کرده‌اند.
 
همانطور که کارشناسان در مقاله جدید Nature توضیح می‌دهند، ایمپلنت مغزی نورالینک نه تنها نوآوری جدیدی محسوب نمی‌شود، بلکه اطلاعات کافی از سوی این شرکت برای تأیید ادعاهای خود یا حتی ارزیابی ایمنی اقدمات آن منتشر نشده است.
 
نظر کاشناسان درباره ایمپلنت مغزی نورالینک
«سامیر شیث»، جراح مغز و اعصاب کالج پزشکی بیلور که در زمینه فناوری عصبی تخصص دارد، به نیچر می‌گوید:
 
«نورالینک فقط اطلاعاتی را به اشتراک می‌گذارد که می‌خواهند در مورد آن‌ها بدانیم و نگرانی‌های زیادی در این زمینه وجود دارد.»
 
«بولو آجیبویه»، محقق رابط کامپیوتر مغز دانشگاه «کیس وسترن رزرو» نیز به نیچر می‌گوید که کنترل ماوس توسط مغز چیز جدیدی نیست و اولین بار سال 2004 یک انسان موفق به انجام چنین کاری شده بود.
 
مقاله Nature در حالی منتشر شده است که ماسک ماه گذشته در ایکس ادعا کرده بود بیماری که ایمپلنت مغزی را دریافت کرده بود «به خوبی در حال بهبود است.» با این وجود، اسنادی که چند وقت قبل فاش شده بود نشان می‌دهد که ایمپلنت مغزی این شرکت باعث بروز مشکلات و صدمات جدی از جمله پاره‌شدن مغز یک میمون یا ایجاد تورم شدید مغزی شده است. در بسیاری از موارد، میمون‌ها آخرین روزهای زندگی خود را در عذابی بیهوده گذرانده‌اند که به گفته کارشناسان می‌توان از آن جلوگیری کرد.
 
شیث با اشاره به این نگرانی‌ها، به Nature گفت که محققان هنوز در مورد توانایی‌های جراح رباتیک نورالینک اطلاعات کافی ندارند. او خاطرنشان کرد که تاکنون فقط یک ویدیو از «عملکرد» آن روی یک مدل ساختگی در بیش از یک سال قبل منتشر شده است. در واقع، هنوز تایید نشده است که آیا برای اولین کاشت تراشه درون مغز یک انسان نیز از این ربات استفاده شده است یا خیر.
 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *