0

چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز

چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
بازدید 9

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود مردانی عضو کمیته کشوری HIV/AIDS، ارتباط جنسی را شایع‌ترین راه انتقال ایدز در جهان و ایران برشمرد و استفاده از سرنگ مشترک آلوده در معتادان تزریقی و ترانسفوزیون خون و فراورده‌های خونی را از دیگر راه‌های اصلی انتقال بیماری عنوان کرد.

به گفته وی، در سال‌های اخیر به دلیل پایش مناسب سازمان انتقال خون شاهد موارد ابتلاء به ایدز از طریق تزریق خون نبوده ایم.

مردانی با اشاره به وجود باورهای غلط در مورد نحوه انتقال بیماری، تاکید کرد: بیماری ایدز از طریق دست دادن با فرد مبتلا و نشست و برخاست با وی منتقل نمی‌شود.

به گفته وی، غذا خوردن در یک ظرف مشترک، حمام مشترک، استخر، عطسه، سرفه، اشک چشم، بزاق دهان و رفتن به دندانپزشکی از جمله راه‌های عمده انتقال ایدز محسوب نمی‌شود.

این استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: از دیگر باورهای غلط در جامعه این است که مبتلایان به ایدز نباید بچه‌دار شوند. در حالی که بسیاری از مبتلایان به ایدز که تحت درمان قرار گرفتند، ازدواج کرده و بچه دار شدند و بچه‌های آنان نیز کاملاً سالم هستند.

مردانی گفت: در مبتلایانی که تحت درمان قرار دارند و درمان‌های مخصوص ضد HIV و داروهای مؤثر این بیماری را دریافت می‌کنند، سطح ویروس بسیار پایین است.

وی افزود: بر اساس نتایج تحقیقات بیمارانی که سطح ویروس HIVدر آنها بسیار پایین است بیماری را به دیگران منتقل نمی‌کنند. این افراد در صورت تمایل می‌توانند ازدواج کرده، بچه دار شوند و به بچه خود شیر دهند به شرط آن که قبل از ازدواج حتماً یکسری مشاوره‌های تخصصی برای آنان انجام شود.

عضو کمیته کشوری HIV/AIDS تاکید کرد: افراد HIV مثبت قبل از ازدواج باید حتماً به مراکز مشاوره رفتاری که در مراکز بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور وجود دارند برای انجام مشاوره مراجعه کنند تا با فرایندی سنجیده و صحیح تشکیل خانواده دهند.

وی در ادامه به وجود بیماران متعددی اشاره کرد که پس از انجام مشاوره‌های تخصصی ازدواج کرده و بچه دار شدند و بچه‌های آنها کاملاً سالم به دنیا آمدند. این افراد همواره مراقبت‌های لازم را انجام می‌دهند تا بیماری را به دیگران منتقل نکنند.

مردانی با توجه به اینکه خون و فراورده‌های خونی فرد مبتلا به HIV که تحت درمان نیست می‌تواند برای سایر افراد خانواده مخاطره انگیز باشد توصیه کرد که روند درمان وی در اسرع وقت شروع شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *