0

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟

درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
بازدید 5

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تیمی به سرپرستی «کری گلیسون» از دانشگاه ویسکانسین به این نتیجه رسیدند: «در مطالعه حاضر، تقریباً ۱۰ سال پس از ۴۸ ماه درمان یائسگی، عملکرد شناختی زنان تحت درمان با هورمون درمانی با زنان تحت درمان با دارونما تفاوتی نداشت».

در طول چندین دهه قبل، میلیون‌ها زن برای کمک به مهار گرگرفتگی و سایر علائم یائسگی، انواع مکمل استروژن را در درازمدت مصرف کردند. سپس در سال ۲۰۰۲، نتایج حاصل از مطالعه ابتکار سلامت زنان، هورمون درمانی را با افزایش خطر لخته شدن خون، سکته، سرطان سینه و بیماری قلبی مرتبط دانست.

این امر باعث کاهش شدید استفاده از HRT (روش هورمون درمانی) شد، اما در سال‌های اخیر دیدگاه متفاوت‌تری از خطرات و مزایای درمان پدیدار شده است، به طوری که برخی از زنان تنها چند سال در حوالی زمان یائسگی HRT مصرف می‌کنند.

آیا این دوره کوتاه‌تر HRT به مغز آسیب می‌رساند؟

چهار سال پس از توقف چهار ساله HRT، مطالعه انجام شده هیچ کاهشی در تفکر یا حافظه در بین کاربران در آن مقطع زمانی شناسایی نکرده بود. در این مطالعه ۷۲۷ زن در سنین یائسگی حاضر بودند که همگی از سلامت قلبی عروقی خوبی برخوردار بودند.

این زنان همگی ۱۰ سال پس از پایان چهار سال درمان هورمونی مورد آزمایش قرار گرفتند.

گلیسون گفت: «هورمون‌درمانی یائسگی با مزایای شناختی مرتبط نبود و هورمون‌درمانی یائسگی نیز از زوال شناختی جلوگیری نمی‌کند».

به گفته محققان، در حالی که HRT هیچ آسیبی به مغز وارد نمی‌کند، نباید به عنوان وسیله‌ای برای تقویت سلامت عصبی زنان با افزایش سن در نظر گرفته شود.

برای زنان در دوران یائسگی و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی که از آنها مراقبت می‌کنند، دریافت اطلاعات مستقیم، واضح و مبتنی بر شواهد در مورد هورمون درمانی یائسگی چالش برانگیز است.

زنان در این مطالعه اشکال مختلفی از مکمل‌های هورمونی (پریمارین، کلیمارا یا پرومتریوم) را دریافت کردند که به شکل قرص یا پچ دریافت کردند.

گروه گلیسون گفت که باید تحقیقات بیشتری در مورد تأثیر HRT بر سلامت مغز انجام شود.

آنها نوشتند: «این یافته‌ها نیاز به تحقیقات بیشتر برای بررسی سایر پیامدهای بالقوه سلامت درازمدت مرتبط با هورمون درمانی یائسگی، فراتر از عملکرد شناختی را نشان می‌دهد. مطالعات آینده می‌تواند بر روی زمینه‌هایی مانند خلق و خو و نشانگرهای زیستی بیماری آلزایمر تمرکز کند.»

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *