0

مینو محرز: با یک وضعیت نامشخص و بلبشو درخصوص HPV مواجهیم

تصویر پیدا نشد !
بازدید 9

مینو محرز: با یک وضعیت نامشخص و بلبشو درخصوص HPV مواجهیم

اچ پی وی،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: آزمایشاتی که برای تعیین تیپ بیماری HPV از بیمار گرفته می‌شود آزمایش آسانی نیست و نیاز به تبحر خاصی دارد و همچنین نیازمند دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته است که بسیاری از آزمایشگاه‌ها این دستگاه‌ها و تجهیزات را در اختیار ندارند از همین رو گاهی اوقات می‌بینیم که به یک فرد ۵ یا ۶ نوع جواب متفاوت داده می‌شود و اعلام می‌کنند که فرد به ژنوتیپ‌های پرخطر یا کم خطر این بیماری مبتلا است درحالی که اصلا جواب آزمایش به دلیل موضوعاتی که گفته شد، اشتباه است. بنابراین باید در خصوص بیماری HPV یک تحول گسترده در همه چیز داشته باشیم چراکه هر آزمایشگاهی قدرت تشخیص این بیماری را ندارد و در نتیجه یک وضع نامشخص و بلبشویی در زمینه این بیماری وجود دارد و به ویژه در فضای مجازی و سرچ‌های گوگل درباره این بیماری شرایط را بدتر کرده است چراکه باعث وسواس در جوانان شده است. 

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس رایج است که می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن را تحت تأثیر قرار دهد. درحال حاضر بیش از ۱۰۰ نوع HPV شناسایی شده؛ که حدود ۳۰ سویه از آن می‌تواند بر اندام تناسلی تأثیر بگذارد و باعث ایجاد زگیل یا تبخال تناسلی شود. به گفته متخصصان درمانی برای زگیل یا تبخال تناسلی وجود ندارد. البته از طریق تزریق واکسن می‌توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد. 

 

براساس گزارش‌های اعلام شده در این زمینه HPV در سطح دنیا به قدری شایع است که اکثر افراد فعال جنسی که واکسن HPV را دریافت نکرده‌اند، ممکن است در مقطعی از زندگی به آن مبتلا شوند. همچنین براساس تحقیقات صورت گرفته شیوع HPV در زنان ایرانی ۲۳ درصد است. بیشترین و کمترین شیوع HPV در استان‌های تهران و اصفهان با ۹۷ درصد و ۲.۲ درصد مشاهده می‌شود. 

 

متاسفانه یکی از مشکلاتی که درخصوص بیماری زگیل تناسلی انگ اجتماعی است که به دنبال ابتلا به این بیماری به فرد بیمار زده می‌شود. بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که افراد در عین حال که روابط مطمئن جنسی دارند با تزریق واکسن از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند. واکسن HPV یا گارداسیل نیز دو نوع ایرانی و خارجی دارد؛ که واکسن گارداسیل ایرانی با نام «واکسن پاپیلوگارد» اولین واکسن بیماری HPV در ایران است که آنتی‌بادی‌های ضد این ویروس را در بدن تولید می‌کند. 

 

HPV و حتی HIV در حال افزایشند

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی درباره بیماری HPV و تزریق واکسن مناسب برای این بیماری گفت: این بیماری در حال حاضر شیوع زیادی پیدا کرده است البته در مجموع بیماری‌های ناشی از تماس جنسی نامطمئن و حتی اچ آی وی هم در حال افزایش است به این دلیل که آگاهی درباره این مسئله یعنی غریزه طبیعی داده نمی‌شود و بالتبع که جوانان نه از پدر و مادر می‌آموزند و از نظر پدر و مادر قبیح است و نمی‌دانند درباره این موضوع چطور صحبت کنند و نه از طریق آموزش و پرورش. این جوان قطعا نمی‌داند تماس جنسی مطمئن و نامطمئن چیست، بی‌بندو باری جنسی چیست؟ هیچ چیز در این موارد نمی‌داند. 

 

بیماری‌های ناشی از تماس جنسی نامطمئن درحال افزایش است

وی ادامه داد: بنابراین ما قبل از هر اقدامی و قبل در این زمینه باید آگاهی لازم را درباره تماس جنسی مطمئن و نامطمئن به فرزندانمان بدهیم. بنابراین در این زمینه با کمبود آگاهی مواجه هستیم. از سوی دیگر هیچ چیزی درباره بیماری HPV نداریم و بعد یک انگ بزرگ در جامعه ایجاد می‌کنیم که باعث ایجاد مشکلات اجتماعی و خانوادگی بسیاری ایجاد می‌شود. البته بعد که به پزشک مراجعه می‌کنند و واقعیت‌های علمی را متوجه می‌شوند این تنش‌ها و مشکلات برای آن‌ها کمتر می‌شود. متاسفانه یکی از اطلاعات غلطی که درباره این بیماری وجود دارد این است که گفته می‌شود کسی که به HPVمبتلاست بچه دار نمی‌شود. در حالی که زنی که مبتلا به زگیل تناسلی است می‌تواند باردار شود اما فقط موقع زایمان باید سزارین شود و نمی‌تواند به صورت طبیعی فرزندش را به دنیا بیاورد. 

 

اطلاعاتی که درباره بیماری HPV در فضای مجازی منتشر می‌شود ناقص است

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه اطلاعاتی که در این زمینه مطرح می‌شود بسیار ناقص است، گفت: از سوی دیگر آزمایشاتی که برای تعیین تیپ این بیماری از بیمار گرفته می‌شود آزمایش آسانی نیست و نیاز به تبحر خاصی دارد و همچنین نیازمند دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته است که بسیاری از آزمایشگاه‌ها از این دستگاه‌ها و تجهیزات در اختیار ندارند از همین رو گاهی اوقات می‌بینیم که به یک فرد ۵ یا ۶ نوع جواب متفاوت داده می‌شود و اعلام می‌کنند که فرد به ژنوتیپ‌های پرخطر یا کم خطر این بیماری مبتلا است درحالی که اصلا جواب آزمایش به دلیل موضوعاتی که گفته شد، اشتباه است. بنابراین باید در خصوص بیماری HPV یک تحول گسترده در همه چیز داشته باشیم چراکه هر آزمایشگاهی قدرت تشخیص این بیماری را ندارد و در نتیجه یک وضع نامشخص و بلبشویی در زمینه این بیماری وجود دارد و به ویژه در فضای مجازی و سرچ‌های گوگل درباره این بیماری شرایط را بدتر کرده است چراکه باعث وسواس در جوانان شده است. 

 

انتقال HPV از طریق استخر و سرویس بهداشتی عمومی امکان‌پذیر نیست

محرز تاکید کرد: متاسفانه برخی از افراد به خودشان اجازه می‌دهند که یک گوشی به گردن انداخته که به اصطلاح پزشک هستند و بعد در فضای مجازی درباره این موضوعات صحبت می‌کند مدتی پیش یکی از همین افراددر فضای مجازی اعلام کرده بود که HPV از طریق آب استخر انتقال پیدا می‌کند. این صحبت کاملا غلط است چراکه در آب استخری که پر از کلر است چطور می‌توان انتظار داشت که ویروس زنده بماند. انتقال این بیماری از طریق تماس خیلی مستقیم و خشن با این زگیل انجام می‌شود. انتقال این بیماری از آب استخر و یا سرویس بهداشت عمومی اصلا امکان‌پذیر نیست. 

 

تزریق واکسن هم برای مردان و هم برای زنان توصیه می‌شود

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره واکسن گارداسیل گفت: ظرفیت‌های متفاوتی از واکسن مطرح می‌شود مانند ۷ ظرفیتی و یا ۹ ظرفیتی. اما برای ژنوتیپ‌های ۱۸.۱۶ و ۱۴ واکسن ۴ ظرفیتی مناسب است. در کشور نیز واکسن گارداسیل ۴ ظرفیتی خوشبختانه تولید شده و انشالله به زودی مجوز گرفته و وارد بازار می‌شود. ما به واکسن ۹ ظرفیتی و ۷ ظرفیتی احتیاج نداریم. این بیماری درمان ندارد، یک ویروس است که وقتی وارد بدن می‌شود و درمان خاصی برای آن وجود ندارد. 

 

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره تزریق واکسن تصریح کرد: براساس مطالعاتی که برای این واکسن در ایران انجام شده است از ۱۵ تا ۳۵ سالگی است. البته در برخی از مقالات گفته شده که برای سن بالاتر هم واکسن تزریق می‌شود. این واکسن هم برای مردان و هم زنان توصیه می‌شود. در حال حاضر بیشترین عامل این بیماری نیز تماس جنسی است. با توجه به اینکه این بیماری به سرعت در حال پیش رفتن است آن هم در سن پایین متاسفانه به دلیل‌عدم آگاهی از رابطه جنسی مطمئن و همچنین استفاده از مواد روان گردان که باعث رابطه جنسی نامطئن نیز می‌شود، البته الان مقداری رشد آن کاهش پیدا کرده است. توصیه من به جوانان این است که اگر دچار HPV هستند حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند و اصلا به فضای مجازی توجه نکنند. 

 


💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *