0

دو بیمار معلول با ایمپلنت مغزی توانستند دوباره راه بروند

تصویر پیدا نشد !
بازدید 17

دو بیمار معلول با ایمپلنت مغزی توانستند دوباره راه بروند

ایمپلنت مغزی،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
2 بیمار معلول پس از کاشت الکترود در مغز خود توانسته‌اند مسافت‌های کوتاهی راه بروند و حتی از پله‌ها بالا یا پایین بروند. در این تحقیق، جراحان اولین بار از تکنیکی به نام تحریک عمیق مغز برای «احیای مجدد» رشته‌های عصبی نخاع و برقراری مجدد کنترل عضلات پا استفاده کرده‌اند.

به گزارش دیجیاتو، براساس گزارش اسکای، ستون فقرات هر 2 بیمار صدمات فاجعه‌باری دیده و پیش از عمل از ویلچر استفاده می‌کرده‌اند. یکی از بیماران مردی 54 ساله با نام «ولفگانگ جایگر» است که سال 2006 هنگام اسکی دچار حادثه شد. او 2 سال پیش، تراشه را در مغزش کاشته و از آن زمان با فیزیوتراپیست‌ها کار می‌کرده تا توانایی حرکتی خود را بازیابد.

 

او به اسکای نیوز می‌گوید: «اگر بخواهم، می‌توانم کمی قدم بزنم یا از پله‌ها بالا یا پایین بروند. اگر نیاز باشد، می‌توانم کاری را ایستاده در آشپزخانه انجام دهم. فناوری بهتر و بهتر می‌شود و فکر می‌کنم در آینده دیگر نیاز نباشد از ویلچر استفاده کنیم. مسیری طولانی پیش روست اما فکر می‌کنم این رؤیا به حقیقت می‌پیوندد.»

 

کاشت ایمپلنت مغزی و بهبود شرایط جسمی افراد معلول

برای تحقق این پیشرفت بزرگ، ابتدا دانشمندان علوم اعصاب مؤسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان (EPFL) با کمک هوش مصنوعی از تمام نورون‌های مغز که در راه‌رفتن موش‌ها نقش دارند، نقشه‌برداری کردند. به گفته آنها، منطقه‌ای از مغز با نام هیپوتالاموس جانبی در راه‌رفتن نقش دارد.

 

پس از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز روی جوندگان، تیم دانشمندان الکترودهایی را در منطقه هیپوتالاموس جانبی مغز 2 بیمار انسانی کاشتند.

 

این تکنیک که درحال‌حاضر برای کنترل لرزش در افراد مبتلا به پارکینسون استفاده می‌شود، زمانی که بیماران کاملاً هوشیار هستند، انجام می‌شود. جراحان فقط زمانی که بیماران به‌هوش هستند، می‌توانند مطمئن شوند ایمپلنت در نقطه مناسبی از مغز کاشته شده است.

 

هرچند 2 بیمار هنوز کامل بهبود پیدا نکرده‌اند و فقط با کمک واکر توانسته‌اند مسافت‌های کوتاهی را طی کنند، دانشمندان امیدوارند در آینده با تحریک بیشتر ستون فقرات و مغز بتوانند به آنها کمک کنند بیشتر و سریع‌تر راه بروند.

 

نتایج این تحقیق در Nature Medicine چاپ شده است.

 

 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *