درباره دندان مصنوعی بیشتر بدانیم

درباره دندان مصنوعی بیشتر بدانیم

دندانساز کیست، باید بگوییم که دندان‌سازان افراد متخصص و متبحری هستند که در زمینه ساخت انواع پروتزها، ایمپلنت‌ها، روکش‌های دندانی، پروتزهای متحرک، پلاک‌ها و اپلاینس‌های ارتودنسی و … فعالیت می‌کنند.

درواقع مفهوم و معنی دندانساز به شخصی اشاره می‌کند که به ساخت دندان مصنوعی و انواع پروتز و روکش دندان مشغول است. 

لابراتوار دندانسازی محلی است که با استفاده از تجهیزات گوناگون در آن انواع پروتز دندان ساخته می‌شوند و به دست مشتریان می‌رسند.لابراتوارها، به ‌صورت مستقیم با بیماران در تماس نیستند بلکه از طریق پزشک و با توجه به دستور او انواع متفاوت پروتزها را برای بیماران می‌سازند.بر خلاف تصور عمومی، در لابراتوارها هیچگونه درمانی روی بیماران انجام نمی‌گیرد. اما این مورد در خصوص پروتزهای متحرک مستثنی است و لابراتوارها می‌توانند در خصوص انجام ساخت دست دندان و یا همان دندان مصنوعی با مراجعین در ارتباط باشند و جالب است بدانید که در عامه مردم دندانسازی را به همین دندانسازان پروتز متحرک کار می‌شناسند.

دندانسازی محمد باقر عرب مدائنی در شهر کرمان با بیش از 24 سال سابقه در خدمت شماست .  خدمات ما  عبارتند از : تمیز و براق نمودن دندان های مصنوعی قدیمی ، رفع لقی و شکستگی انواع دندان مصنوعی ، از تک دندان تا دست دندان مصنوعی ، ساخت انواع دندان مصنوعی در کرمان با مرغوبترین مواد خارجی و ایرانی

معرفی مختصر انواع دندان مصنوعی

دندان مصنوعی چسبی

اگر به‌ دلیل مشکلات مختلف و عدم آگاهی، دندان‌های خود را کشیده‌اید و همچنین هزینه کافی برای ایمپلنت را ندارید، یکی از راحت‌ترین راه‌ها استفاده از دندان مصنوعی چسبی است. شما با استفاده از این محصول می‌توانید با کمترین هزینه، زیبایی را به دندان‌ها و چهره خود هدیه دهید.

علاوه‌بر آن، کشیدن دندان‌ها به‌ دلیل اینکه مانع از جویدن درست لقمه‌های غذا می‌شود، می‌تواند مشکلات گوارشی زیادی را به‌ وجود آورد. همچنین نداشتن دندان باعث می‌شود تا در روند صحبت‌ کردن نیز مشکل ایجاد شود و برخی از حروف به‌ درستی تلفظ نشوند.

در پاسخ به این سوال که دندان مصنوعی چسبی چیست؟ باید بگوییم که این محصول، همان دندان مصنوعی است که با چسب مخصوص دندان روی فک و دهان ثابت می‌شود. جنس این دندان‌ها از پلاستیک یا اکریلیک یا فلز است که دوام و ماندگاری بالایی دارند و انتخاب جنس بستگی به نوع دندان و نظر دکتر متخصص دارد. 

مزایای دندان چسبی چیست؟

  • روش ساخت دندان چسبی ساده و سریع است.
  • نیازی به جراحی ندارد.
  • قیمت مناسبی دارد.
  • تنظیم و اصلاح آن‌ها در صورت نیاز آسان است.
  • اگر استخوان فک یا لثه شما ضعیف باشد یا از سلامت کمتری برخوردار باشد، انتخاب مناسب‌تری است.
  • پروتزهای دندانی از ماهیچه‌های صورت حمایت می‌کنند. این باعث می‌شود که ظاهر صورت شما دچار فرورفتگی نشود.

دندان مصنوعی ژله ای

دندان مصنوعی ژله ای چیست؟ دندان مصنوعی ژله ای تشکیل شده است از پایه و پروتز دندانی یا همان قسمت تاج دندانی که کار جویدن غذا را انجام می دهد. مواد تشکیل دهنده دندان مصنوعی ژله ای تشکیل شده است از مواد اکریلیک ، کروم کبالت که یک نوع فلز است و نایلون خاص دندانپزشکی.

این مواد با ترکیب اصولی و عملیات خاص و فرایند پیچیده ای که دارد در تبدیل به پروتزهای دندانی در لابراتوارهای دندانپزشکی مراحل مختلفی را سپری می کنند.

پایه نایلونی دندان مصنوعی ژله ای که تشکیل دهنده این پروتز است، می تواند به صورت خیلی خوبی ارتجاعی باشد و با انعطافی که دارد راحتی در دهان و لثه ها ایجاد کرده و مجیطی خوشایندی در دهان ایجاد می کند.

مزیت های دندان مصنوعی ژله ای نسبت به دندان مصنوعی معمولی

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که بین دندان مصنوعی ژله ای و معمولی، کدام یک بهتر بوده و باید آن را انتخاب کرد:

  • انعطاف پذیری دندان مصنوعی ژله ای
  • اولین و مهمترین برتری دندان مصنوعی ژله‌ای، انعطاف پذیری پایه دندان است. در نتیجه مشکل التهاب و درد لثه را نخواهید داشت.
  • عدم حرکت دندان مصنوعی ژله‌ای در دهان

یکی از مشکلات افرادی که دندان مصنوعی معمولی دارند این است که از حرکت دندان در دهان گلایه می کنند. در واقع بیمار در ابتدا، به سختی می تواند پروتز دندانی را بر روی فک نگه دارد به همین دلیل در غذا خوردن نیز دچار مشکل خواهد شد. اما با استفاده از دندان مصنوعی ژله‌ای، این مشکل حل می شود چون پایه نایلونی به خوبی را فک جور شده و حرکت نمی کند.

  • رنگ طبیعی پایه دندان مصنوعی ژله ای

به رنگ پایه دندان مصنوعی معمولی نگاه کنید. رنگ آن غیر طبیعی است. کسانی که لب های کوچک دارند، در حین صحبت کردن رنگ لثه های آن ها مشخص شده و از این بابت ناراحت هستند. اما دندان مصنوعی ژله‌ای، این مشکل را رفع کرده است چون پایه بی رنگ و شفاف بوده و باعث می شود رنگ طبیعی لثه ها دیده شود.

دندان مصنوعی تکه ای

دندان مصنوعی تکه ای یا پروتز پارسیل در علم دندانپزشکی شناخته می شود و به متظور جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته قابل استفاده می باشد. همچنین می تواند مشکل عملکردی (جویدن و گاز گرفتن) و البته مشکل زیبایی (ظاهر) که از طریق یک یا چند دندان از دست رفته به خطر افتاده را حل نماید.

این نوع از لوازم دندانپزشکی به طور معمول شامل یک یا چند دندان مصنوعی می باشد که روی یک پایه فلزی یا پلاستیکی قرار می گیرد. پروتزهای جزئی متحرکی می باشند که احتیاج به تمیز نمودن منظم دارند. به گونه ای طراحی گردیده اند که همچون ایمپلنت دندان به عنوان یک وسیله ثابت در دهان شما قرار بگیرند و کارایی داشته باشند.

در صورتی که فرد دندان های خود را در نواحی مختلفی از دهان از دست داده باشد، پروتز پارسیل نمی تواند به گونه ای طراحی گردد که روی دندان های مجاور بسته گردد و تمام نواحی را ساپورت نماید.

مزایای  دندان مصنوعی تکه ای ژله ای

زمان ساخت آن ها اغلب سریعتر از پروتز هایی با زیر ساخت فلزی است. ظاهر بسیار زیبایی دارد، چرا که مواد آن شفاف بوده و لثه های شما از طریق دندان مصنوعی قابل مشاهده است.با استفاده از چسب دندان یا چفت های فلزی، به راحتی به لثه های شما می چسبند. در صورتی که بیماران نسبت به پروتز های فلزی یا اکریلیک تکی واکنش نشان دهند، می توان از پروتز های ژله ای استفاده کرد.انعطاف پذیری دندان مصنوعی، باعث افزایش استحکام آن ها می شود و آن ها را در برابر ضربه های مختلف مقاوم می کند. پروتزهای انعطاف پذیر در برابر بو و لکه ها مقاوم بوده و زیست سازگار ترین نوع از انواع مختلف پروتز های تکی هستند.

دندانسازی

دندان مصنوعی ثابت

دندان مصنوعی ثابت یا پروتز دندان ، وسیله ای است که می‌تواند عضو از دست رفته بدن را جایگزین کند. همانطور که برای دست و پای قطع شده از اعضاء مصنوعی استفاده می شود، پروتز دندان هم می تواند ساختار از بین رفته را بازسازی کند و زیبایی و کارایی دندان را به آن برگرداند.

دندانهای طبیعی می توانند در اثر پوسیدگی، شکستگی، ضربه یا تصادف، بیماری های لثه و … از دست بروند. و علاوه بر مشکلات زیبایی، اختلال در صحبت کردن و جویدن و حتی اعتماد به نفس فرد را در پی داشته باشند. بنابراین نیاز است که آنهارا  با انواع دندان مصنوعی جایگزین کنیم. اگر تعداد دندانهای از دست رفته کم باشد، معمولا می توان آن را با دندانهای ثابت جایگزین کرد. انتخاب های مختلف را در زیر بر می شماریم:

دندان مصنوعی پروتزی است که به جای دندانهای طبیعی قرار می گیرد و تکیه گاه آن لثه و بافتها است. دو نوع دندان مصنوعی وجود دارد: کامل و نیمه (پارسیل). دندان مصنوعی کامل زمانی استفاده می شود که همه دندانها کشیده یا افتاده باشند و دندان مصنوعی نیمه زمانی استفاده می شود که تعدادی از دندانها هنوز در جای خود قرار دارند.

جدول بهترین مارک دندان مصنوعی

اگر به طور اختصاری بخواهیم انواعی از بهترین برند های دندان مصنوعی خارجی و ایرانی را معرفی کنیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

ایوکلار ویوادنت ( آلمان ) ، ماژور  ( ایتالیا ) ، ویتا  ( ایتالیا ) ، شوفو  ( ژاپن ) ، هراوس  ( آلمان ) ، نچرال  و ایده آل ماکو  و کمان دنت  ( ایران )

دندانسازی کرمان | عرب مدائنی

آدرس سایت : https://dandansazi24.ir

آدرس :  کرمان،چهارراه طهماسب‌ آباد، ابتدای‌ بلوار فردوسی، نبش کوچه 11،ساختمان پزشکان عمارت آفتاب، طبقه دوم

شماره تماس ها :

۰۹۳۶۸۸۳۲۸۲۹
۰۹۳۰۳۶۱۱۸۳۰
۰۳۴۳۲۲۳۸۱۷۱

منبع: dandansazi24.ir
  |   لینک کوتاه : https://iranmedicalinfo.com/?p=111934

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ایمان گفت:

    سلام، من می‌خواهم دندان مصنوعی بگذارم. چه نوع دندان مصنوعی برای من مناسب‌تر است؟

    1. کارشناس روابط عمومی گفت:

      سلام، انتخاب نوع دندان مصنوعی به عوامل مختلفی مثل تعداد دندان‌های از دست رفته، وضعیت لثه، بودجه و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. انواع اصلی دندان مصنوعی شامل:
      دندان مصنوعی کامل: برای جایگزینی تمام دندان‌های یک فک استفاده می‌شود.
      دندان مصنوعی جزئی: برای جایگزینی چند دندان در یک فک استفاده می‌شود.
      ایمپلنت‌های دندانی: پایه‌های تیتانیومی هستند که در استخوان فک کاشته می‌شوند و دندان‌های مصنوعی به آن‌ها متصل می‌شوند.