اگر در حین غذا خوردن یا ورزش و فعالیت متوجه شدید که انتهای سیم خارج شد، باید بدون هول شدن، اقدامات سادهای انجام دهید تا سیم را سرجای خود برگردانید. سپس در اولین فرصت به ارتودنتیست خود مراجعه کنید. ما در این مطلب، اقداماتی که باید در این شرایط انجام دهید را به شما توضیح خواهیم داد.
خارج شدن انتهای سیم ارتودنسی از دستگاه
گاهی اوقات انتهای سیم ارتودنسی از جای خود خارج میشود و میتواند دهان را تحریک کند. به نقل از aaoinfo، در این شرایط میتوانید از یک گوش پاک کن تمیز، موچین یا پنس ضد عفونی شده استفاده کرده و سعی کنید سیم را سر جای خود برگردانید.
اگر این روش برایتان جواب نداد و نتوانستید سیم را جابجا کنید، بهتر است روشهایی که در ادامه معرفی میکنیم را امتحان کنید.
انتهای سیم را سر جای اول بازگردانید
برای اکثر افرادی که ارتودنسی کرده اند ممکن است پیش بیاید که انتهای سیم ارتودنسی شل شود و یا از براکت های متصل شده به دندان، خارج شود. اولین گام برای رفع این مشکل این است که سعی کنید با انگشت خود، انتهای سیم را به داخل براکت هدایت کنید.
برای اینکار میتوانید از یک آینه و پنس نیز کمک بگیرید. ابتدا وسط سیم را گرفته و آن را خم کرده، سپس انتهای سیم را به داخل براکت هدایت کنید.
اگر احساس کردید که انتهای سیم همچنان شل است و احتمال دارد که دوباره از براکت ها جدا شود، میتوانید به طور موقت از موم ارتودنسی برای محکم کردن سیم در جای خود استفاده کنید.
بهتر است در شرایطی که سیم ارتودنسی شل شده و ممکن است مجدد جدا شود، با دکتر ارتودنسی تماس بگیرید و مشکل را شرح دهید. در این شرایط متخصص شما تصمیم میگیرد که برای فیکس سیم ارتودنسی نیاز به مراجعه هست یا میتوانید تا جلسه بعدی معاینه صبر کنید.
چسباندن موم ارتودنسی به عنوان محافظ
بعد از اینکه دکتر ارتودنسی کار نصب بریسها را به اتمام رساند، در همان جلسه مقداری موم ارتودنسی در اختیار شما قرار میدهد. در چنین شرایطی که برای سیم ارتودنسی مشکل پیش میآید، میتوانید از این ماده استفاده کنید. برای این منظور باید طبق مراحل زیر پیش بروید:
- مومهای ارتودنسی به شکل نوارهای باریکی داخل یک جعبه کوچک هستند. مقداری از موم را از یک نوار جدا کنید و بین انگشتان خود حرکت دهید تا به شکل توپی در بیاید.
- با دست دیگر، لب و گونه را از محل جدا شدن سیم ارتودنسی دور نگه دارید و چند ثانیه صبر کنید تا آن قسمت، در تماس با هوا کمی خشک شود.
- تکه موم را روی سیم بیرون زده قرار داده و به آرامی فشار دهید.
اگر دکتر به شما موم نداده یا تمام شده است، به راحتی میتوانید آن را از داروخانه تهیه کنید.
خم کردن سیم ارتودنسی
روش دیگری که میتوانید بعد از خارج شدن انتهای سیم ارتودنسی از دستگاه انجام دهید، خم کردن سیم به سمت عقب است. اگر سیم به قدری بلند بود که امکان پوشاندن آن با موم وجود نداشت، باید کمی آن را با انگشتان خود به سمت عقب برگردانید. البته نباید سیم را به قدری خم کنید که از براکت جدا شود.
کوتاه کردن سیم ارتودنسی
در صورتی که سیم ارتودنسی بلند بود و به دلیل محکم بودن، نتوانستید آن را به عقب خم کنید، ناچارید با یک سیم چین یا ناخن گیر تیز و کوچک، سیم را قطع کنید.
در حین انجام این کار، حتما به نکات زیر توجه داشته باشید:
- سیم چین یا ناخن گیر را ضدعفونی کنید.
- تا حد امکان، سیم را از انتها قطع کنید.
- باید مراقب باشید که به براکت آسیبی وارد نشود و سیم را با احتیاط قطع کنید.
- حواستان باشد که تکه سیم قطع شده را قورت ندهید.
- روی تکه سیم به جا مانده موم بزنید تا دهان و دندان شما را اذیت نکند.
عواقب شکستن سیم ارتودنسی
خارج شدن انتهای سیم ارتودنسی از دستگاه، میتواند مشکلات زیر را به همراه داشته باشد:
- این مشکل میتواند به بافت داخل دهان شما آسیب زده و باعث زخم شدن و التهاب لثه شود.
- شکسته شدن سیم، در فرایند ارتودنسی دندان اختلال ایجاد کرده و مانع از اعمال نیروی کافی برای حرکت دندانها خواهد شد. به این ترتیب، مدت زمان درمان را افزایش میدهد.
- این مشکل میتواند هزینههای اضافی زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.
با این اوصاف، بهتر است برای جلوگیری از این مشکلات، اگر مسئله ای مانند خارج شدن سیم ارتودنسی از دستگاه برای شما اتفاق افتاد هر چه سریعتر به متخصص خود مراجعه کنید.
در این مطلب سعی کردیم راهکارهایی برای مشکل خارج شدن انتهای سیم ارتودنسی از دستگاه به شما آموزش دهیم. اگر در این شرایط قرار گرفتید، بسته به وضعیت سیم، باید یکی از راهکارهایی که گفتیم را انجام دهید.
فراموش نکنید که این وضعیت نباید برای مدت طولانی ادامه پیدا کند و به محض اینکه توانستید، برای رفع مشکل به صورت تخصصیتر به پزشک خود مراجعه کنید.
سلام، سیم ارتودنسیام از براکت جدا شده و خیلی آزاردهنده شده. چه کار کنم؟
سلام. جدا شدن سیم ارتودنسی از براکت اتفاقی رایج است. نگران نباشید، اما بهتر است سریعاً اقدام کنید تا از آسیب بیشتر به لثه و دندانهایتان جلوگیری شود.