آیا درمان قطعی برای پسوریازیس وجود دارد؟

آیا درمان قطعی برای پسوریازیس وجود دارد؟

متاسفانه باید بگویم تا به امروز درمان قطعی برای پسوریازیس کشف نشده است.

راهکارهایی که اغلب ارائه می‌شوند، با هدف کنترل علائم و بالابردن کیفیت زندگی شما عمل می‌کنند. درواقع سعی می‌شود علائمی مثل خارش، پوسته‌ریزی، قرمزی و التهاب در پوست شما کم شود. علاوه بر استفاده از توصیه‌های پزشکی، شما باید سبک زندگیتان را نیز تغییر دهید. خشم و استرس دو عامل بسیار مهم در عود علائم شما هستند. همچنین مصرف برخی میوه‌ها مواد غذایی حساسیت‌زا مثل توت فرنگی، گوجه‌فرنگی، بادنجان، بادام زمینی و … نیز توصیه نمی‌شود. در این میان، استفاده از محصولاتی مانند کرم پسوس رام که به عنوان “قاتل پسوریازیس” شناخته می‌شود، می‌تواند تأثیر چشمگیری در کاهش علائم این بیماری داشته باشد.

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که در آن بدن شما بر علیه سلول‌های بدن خودتان مقابله می‌کند. در این حالت رشد سلول‌های پوستی، سریع‌تر و بیشتر از حالت نرمال می‌شود. هنوز دلیل اصلی ایجاد این اختلال مشخص نشده است اما با احتمال زیادی، ژنتیک و عوامل محیطی در ایجاد آن دخیل هستند.  پسوریازیس، اغلب زانوها، آرنج، پوست سر و تنه را درگیر می‌کند.برخی افراد دچار پوسته ریزی در پشت سر و گوش نیز می‌شوند.

علائم پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس عموما منجر به ایجاد پچ‌های پوستی قرمز، خشک، متورم، خارشی به همراه پوسته‌ریزی می‌شود. اگر پوست شما تیره باشد، ممکن است پج‌های پوستی به رنگ بنفش با پوسته‌های خاکستری خود را نشان دهد و اگر پوستتان روشن باشد، پچ‌های صورتی یا قرمز و با پوسته‌های سفید خود را نشان دهد.

علائم پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس چند نوع است؟

پسوریازیس ممکن است به 6 شکل خود را نشان دهد:

  1. پسوریازیس پلاکی: این نوع پسوریازیس، رایج‌ترین نوع پسوریازیس می‌باشد. در این پسوریازیس، لکه‌های پوستی خشک، خارش‌دار و برجسته بر روی پوست ایجاد می‌شود که با فلس پوشیده شده است. این نوع پسوریازیس اغلب در آرنج، زانو، پوست سر و کمر ظاهر می‌شوند.
  2. پسوریازیس ناخن: پسوریازیس ناخن، ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کنند. در این حالت ممکن است حفره، رشد غیر طبیعی ناخن‌ها و تغییر رنگ آن‌ها را شاهد باشید. در برخی موارد، ممکن است ناخن‌ شما از بستر جدا شود و حالت شکننده پیدا کند.
  3. پسوریازیس گوتیت یا قطره‌ای: این نوع پسوریازیس اغلب کودکان و نوجوانان را درگیر می‌کند. عموما این اختلال پس از یک عفونت باکتریایی مثل گلودرد استرپتوکوکی ایجاد می‌شود و منجر به ایجاد لکه‌های کوچک و قطره مانند بر روی پوست تنه، بازو یا پاها می‌شود.
  4. پسوریازیس معکوس: پسوریازیس معکوس عموما چین‌های کشاله‌ی ران، سینه و باسن را درگیر می‌کند. در این حالت پچ‌های صاف بر روی پوست ملتهب ایجاد می‌شود که با تعریق و اصطکاک ممکن است بدتر شود. عفونت‌های قارچی ممکن است تحریک‌کننده ایجاد این پسوریازیس باشند.
  5. پسوریازیس پوسچولار: در این نوع پسوریازیس، پوست اغلب دچار تاول‌های پوستی و چرکی می‌شود و ممکن است در نواحی کف دست یا پا خود را نشان دهد.
  6. پسوریازیس اریترودرمیک: نادرترین نوع پسوریازیس، پسوریازیس اریترودرمیک است. در این حالت ممکن است تمام بدن از راش‌های با خارش زیاد و سوزش پر شود. این نوع پسوریازیس ممکن است کوتاه‌مدت یا بلند مدت باشد.

چه عواملی پسوریازیس را تحریک می‌کنند؟

شما ممکن است تا سالیان زیادی بدون علائم زندگی کنید و در نهایت در یک وقفه‌ای از زندگیتان، با پسوریازیس رو به رو شوید. برخی عوامل ممکن است این رویارویی و تحریک را ایجاد کنند که عبارتند از:

  1. عفونت‌های باکتریایی مثل گلودرد استرپتوکوکی یا عفونت‌های پوستی
  2. آب و هوا، خصوصا آب و هوای خشک و سرد
  3. آسیب رسیدن به پوست در اثر آفتاب سوختگی، بریدگی، نیش حشره و …
  4. سیگار کشیدن و یا قرارگرفتن در معرض دود آن
  5. مصرف زیاد الکل
  6. قطع ناگهانی برخی داروهای کورتونی
  7. استفاده از برخی داروهای اعصاب، فشار خون و ضد مالاریا

چه عواملی پسوریازیس را تحریک می‌کنند؟

آیا ابتلا به پسوریازیس ممکن است شما را از پا دربیاورید؟

در صورتی که علائم شما کنترل نشود، ممکن است پسوریازیس شما منجر به ایجاد برخی اختلالات جدید در شما شود، از جمله:

  • ابتلا به آرتریت روماتوئید و درگیری مفاصل
  • چاقی
  • دیابت نوع 2
  • فشار خون
  • ابتلا به برخی اختلالات خود ایمنی دیگر از جمله مشکلات گوارشی (مثل بیماری کرون)
  • ابتلا به اختلالات عصبی مثل افسردگی
  • ابتلا به بیماری‌های چشمی مثل ورم ملتحمه، بلفاریت و …

آیا درمان قطعی برای پسوریازیس وجود دارد؟

متاسفانه تاکنون درمان ریشه‌ای برای این اختلال یافت نشده است. به دلیل آنکه عوامل ژنتیکی نیز تا حدودی در ایجاد آن دخیل هستند. اما راهکارهایی که اغلب ارائه می‌شوند، برای کنترل علائم و بالابردن کیفیت زندگی شما هستند.

ممکن است راهکارهای مختلفی بنابر نوع پسوریازیس که شما را درگیر کرده است و شدت آن برای شما تجویز شود.

در ادامه به بررسی برخی از این راهکارها می‌پردازم:

  1. کرم پسوس‌رام: استفاده از کرم‌های با پایه‌ی گیاهی و ویتامین: برخی ترکیبات مثل عصاره و روغن بادام، روعن کرچک، ویتامین‌ A و E، زینک اکساید و …، در کاهش خارش‌های پوستی شما، کاهش التهاب و از بین‌بردن کامل پچ‌های پوستی موثرند. پسوس رام کرمی است که به منظور کاهش خارش، التهاب، پوسته‌ریزی و بهبود تقریبا کامل پچ‌های پوستی پسوریازیسی طراحی شده است و در طول مدت 6 ماه، در حدود 90 درصد از پچ‌های پوستی شما را از بین می‌برد.. همچنین این کرم از هر سنی قابل استفاده است، در همه‌ی نواحی بدن و به طور دائم قابلیت استفاده دارد و کاملا بی‌خطر است.

کرم پسوس رام

  1. کورتون‌ها: در موارد ملایم تا متوسط پسوریازیس، ممکن است کورتون برای شما تجویز شود. کورتون‌ها ممکن است به شکل کرم، پماد، لوسیون و … باشند. این کورتون‌ها ممکن است بنابر ناحیه‌ی درگیرکننده، ممکن است ضعیف یا قوی باشد. بنابراین حتما باید تحت نظر پزشک استفاده شود و به شکل طولانی‌مدت قابلیت مصرف ندارد.
  2. آنالوگ‌های ویتامین D: این دسته، رشد سلول‌های پوستی را کاهش می‌دهند. از جمله مثال‌های این دسته، می‌توان به کلسیتریول و کلسیپوترین اشاره کرد و اغلب گران‌تر از کورتون‌ها هستند.
  3. رتینوئیدها: این دسته به شکل ژل یا کرم موجود هستند. رتینوئیدها اغلب ممکن است منجر به حساسیت و تحریک پوست شما شوند. تازاروتن، یکی از رتینوئیدهای رایج مورد استفاده، در دوران بارداری و شیردهی و قبل از اقدام به بارداری قابلیت مصرف ندارد.
  4. مهارکننده‌های کلسی‌نورین: این دسته از داروها، مثل تاکرولیموس، راش‌های پوستی‌ها کنترل می‌کنند و از ساخته‌شدن فلس‎‌های پوستی جلوگیری می‌کنند. این دسته در نواحی که پوست نازکی دارد، مثل اطراف چشم، قابل استفاده است. این دسته در دوران بارداری و شیردهی و درصورتی که قصد باردارشدن دارید، مجاز به استفاده نمی‌باشد. همچنین در صورت مصرف طولانی‌مدت، احتمال ابتلا به سرطان پوست و لنف وجود دارد.
  5. سالیسیلیک اسید: این ترکیب اغلب در کنار سایر درمان‌ها تجویز می‌شود و منجر به کاهش پوسته‌ریزی پوست می‌شوند و بدون نسخه نیز قابل تهیه هستند.
  6. کل تار (قطران زغال سنگ): کل تار، التهاب، خارش و پوسته‌ریزی را کاهش می‌دهد. این ترکیب بدون نسخه قابلیت تهیه دارد اما ممکن است منجر به حساسیت پوستی شود، بوی قوی داشته باشد و منجر به لکه‌دار شدن لباس‌ها و ملحفه شود. همچنین در دوران بارداری و شیردهی قابلیت مصرف ندارد.
  7. آنترالین: آنترالین یک کرم قطران است که رشد سلول‌های پوستی را کند می‌کند. این کرم را نمی‌توان در نواحی حساس استفاده کرد و اغلب منجر به تحریک پوست و لکه‌دار شدن لباس‌ها می‌شود.

علاوه بر موارد ذکرشده، شما باید استرس و خشم خود را کنترل کنید، ترکیبات حساسیت‌زا مثل گوجه‌فرنگی، بادام زمینی، کیوی، بادنجان، ترکیبات و دمنوش‌های گیاهی، عسل، اکیناسه و … را مصرف نکنید و به هنگام حمام‌کردن، از آب خیلی گرم استفاده نکنید.

منبع: samanik.ir
  |   لینک کوتاه : https://iranmedicalinfo.com/?p=111425

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *