0

چگونه از شر سرگیجه خلاص شویم: چند درمان کاملاً طبیعی

چگونه از شر سرگیجه خلاص شویم: چند درمان کاملاً طبیعی
بازدید 90

چگونه از شر سرگیجه خلاص شویم: چند درمان کاملاً طبیعی

مجموعه: بیماری ها و راه درمان

سرگیجه اختلالی در تعادل است

 
سرگیجه را به زانو درآورید! با این روش های ساده و علمی 
درمان سرگیجه موضوعی است که در این مقاله از بیتوته به آن خواهیم پرداخت. سرگیجه اختلالی در تعادل است که می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند مشکلات گوش داخلی، افت فشار خون، کم خونی، کم آبی بدن، داروها و اضطراب باشد. 
تا به حال بعد از اینکه صبح زود خیلی سریع بلند شده‌اید احساس کرده‌اید که اتاق دور سرتان می‌چرخد؟ معمولا سرگیجه فقط بعد از حرکات شدید یا در طول بیماری حرکت رخ می‌دهد. اما برای برخی از افراد، حملات سرگیجه می‌تواند بدون هیچ دلیلی به وجود بیاید. این حالت، همراه با احساس عدم تعادل، به عنوان سرگیجه شناخته می‌شود.
دانشمندان کشف کردند سرگیجه ناشی از مسمومیت مغز است و کارهایی است که می‌توانید از همین امروز برای رفع آن انجام دهید.
 
سرگیجه با سایر انواع احساس گیجی متفاوت است زیرا برای تجربه آن نیازی به حرکت ندارید. بسیاری از افراد به دنبال راهی برای خلاصی از سرگیجه هستند، اما درمان آن کاملاً سرراست نیست. در حالی که حملات سرگیجه می آیند و می روند، برخی عوامل می توانند آن را تحریک کنند. بلند شدن خیلی سریع، حالت تهوع، ورزش بیش از حد، استرس و کمبود خواب همگی می توانند این وضعیت را تشدید کنند. سرگیجه به هر دلیلی که ممکن است ناتوان کننده باشد، یک علامت است نه یک بیماری.
جالب اینجاست که برخی از انواع سرگیجه حتی بدون درمان های رایج هم برطرف می شوند.
 

انجام تمرینات ورزشی منظم برای بهبود سلامت کلی و درمان سرگیجه

 
تشخیص سرگیجه
شایع ترین علت سرگیجه مشکل گوش داخلی است. به طور خاص، این معمولا ناشی از مشکلی در اندام های تعادلی گوش داخلی است. این به عنوان سرگیجه محیطی شناخته می شود. از طرف دیگر، می تواند ناشی از اختلال در سیستم عصبی مرکزی باشد. این سرگیجه مرکزی نامیده می شود.
 
سرگیجه ممکن است در ابتدا مانند سرگیجه معمولی احساس شود، اما معمولاً با موارد زیر همراه است:
• کاهش شنوایی
• وزوز گوش
• تهوع
• استفراغ
• احساس پری در گوش
سرگیجه محیطی زمانی رخ می دهد که لابیرنت گوش داخلی به دلیل التهاب، عفونت، آسیب یا مسمومیت دارویی جابجا شود. این همچنین می تواند ناشی از تجمع مایع یا کریستال های کربنات کلسیم در مایع گوش داخلی باشد.
 
از طرف دیگر، سرگیجه مرکزی زمانی رخ می دهد که اختلالی در ساقه مغز و مخچه وجود داشته باشد. همچنین می تواند زمانی رخ دهد که پیام های ارسالی و دریافتی از تالاموس به درستی منتقل نشوند. این ممکن است با سردرد و میگرن همراه باشد یا نباشد.
 
در حالی که اینها شایع ترین علل هستند، سرگیجه می تواند به دلایل دیگری مانند سکته مغزی و حمله iskemik گذرا (TIA)، تومور مخچه، نوروم آکوستیک و مولتیپل اسکلروزیس نیز رخ دهد.
 
علائم سرگیجه عبارتند از:
• چرخش
• کج شدن
• تلو تلو خوردن
• عدم تعادل
• کشیده شدن به یک جهت
• احساس تهوع
• استفراغ
• حرکات غیرطبیعی یا تکان دهنده چشم (نیستاگموس)
• سردرد
• تعریق
• وزوز گوش یا کاهش شنوایی
اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود صحبت کنید و درخواست تشخیص رسمی را در نظر بگیرید.
 

اگر سرگیجه شما شدید یا مداوم است مهم است که به پزشک مراجعه کنید

 
چگونه از شر سرگیجه خلاص شویم؟
در حالی که پزشک شما ممکن است آنتی‌بیوتیک، داروهای خاص یا حتی جراحی را تجویز کند، این روش‌های درمانی را اول امتحان کنید. اگر نمی‌دانید چه چیزی باعث سرگیجه شما شده است، چند مورد را امتحان کنید و ببینید چه چیزی برای شما موثر است!
 
1. نیم‌چرخ معلق
این تمرین برای درمان سرگیجه در خانه است. این تمرین باید به شما بلافاصله احساس بهتری بدهد و می‌توانید آن را در هر جایی انجام دهید!
1. روی زانوهایتان بنشینید، کمرتان را صاف کنید و سرتان را عقب ببرید تا به سقف نگاه کنید.
2.گوش خود را وارونه بین کف دست‌هایتان قرار دهید و بازوهایتان را تا آرنج به پهلو بیاورید، انگار که می‌خواهید شیرجه بزنید.
3. سر خود را به سمت آرنج چپ بچرخانید.
4. وقتی دیگر احساس سرگیجه ندارید، سر خود را به حالت اولیه برگردانید.
5. تا زمانی که دیگر احساس سرگیجه ندارید صبر کنید و به سرعت به عقب تکیه دهید.
 

حرکت نیم‌چرخ معلق تمرینی برای درمان سرگیجه

 
2. شانموخی مودرا 
یوگا راهی عالی برای پیدا کردن تعادل، غلبه بر محدودیت‌ها و تنظیم مجدد بدن شماست. این حرکت برای سینوس‌های شما هم عالی عمل می‌کند! 
1. برای انجام این کار، به راحتی روی یک زیرانداز مخصوص مدیتیشن بنشینید و با پاهای ضربدری و ستون فقرات صاف بنشینید.
2. پای راست خود را روی ران چپ خود قرار دهید و برعکس.
3. چشم‌هایتان را ببندید و دست‌هایتان را روی زانوهایتان بگذارید.
4. برای چند نفس نگه دارید.
5. بازوهای خود را با آرنج‌های بیرون به پهلو جلوی صورتتان بلند کنید.
6. با انگشت‌های شست گوش‌هایتان را بگیرید، با انگشتان اشاره پلک‌هایتان را ببندید و با انگشتان وسط سوراخ‌های بینی خود را بگیرید. از دو انگشت آخر هر دست برای بستن دهان خود استفاده کنید.
7. انگشتان وسط خود را رها کنید و نفس عمیقی بکشید. سوراخ‌های بینی خود را با انگشتان خود ببندید و تا جایی که راحت هستید نفس خود را نگه دارید. انگشتان وسط خود را رها کنید و نفس خود را بیرون دهید.
8. این چرخه را به مدت کامل ۵ تا ۱۰ دقیقه تکرار کنید.
9. با برگشتن به حالت اولیه با دست‌های روی زانو، کار را تمام کنید.
 

حرکت شانموخی مودرا راهی برای درمان سرگیجه

 
3. نادى شودهان پرانایاما 
این حرکت با تنفس از یک سوراخ بینی در یک زمان، ذهن شما را آرام می‌کند. همچنین می‌تواند به شما کمک کند در هنگام سرگیجه آرام شوید.
1. به‌طور راحت بنشینید، ستون فقرات‌تان صاف باشد و شانه‌ها رها باشند. لبخند ملایمی روی صورت خود داشته باشید.
2. دست چپ خود را روی زانوی چپ قرار دهید، کف دست‌ها به سمت آسمان یا به شکل چين مودرا (انگشت شست و اشاره به آرامی نوک انگشتان را لمس کنید).
3. سر انگشت اشاره و میانی دست راست را بین ابروها، انگشت حلقه و انگشت کوچک را روی سوراخ بینی چپ و انگشت شست را روی سوراخ بینی راست قرار دهید. ما از انگشت حلقه و انگشت کوچک برای باز و بسته کردن سوراخ بینی چپ و انگشت شست برای سوراخ بینی راست استفاده خواهیم کرد.
4. انگشت شست خود را روی سوراخ بینی راست فشار دهید و به آرامی از طریق سوراخ بینی چپ نفس خود را بیرون دهید.
5. حالا از سوراخ بینی چپ نفس بکشید و سپس سوراخ بینی چپ را به آرامی با انگشت حلقه و انگشت کوچک فشار دهید. برداشتن انگشت شست راست از سوراخ بینی راست، از راست نفس خود را بیرون دهید.
6. از طریق سوراخ بینی راست نفس بکشید و از چپ بازدم کنید. شما اکنون یک دور از نادى شودهان پرانایاما را کامل کرده‌اید. به طور متناوب از سوراخ‌های بینی نفس بکشید و بازدم کنید.
7. دم و بازدم را از سوراخ های دیگر بینی ادامه دهید.
8. 9 دور از این قبیل را با تنفس متناوب از هر دو سوراخ بینی کامل کنید. پس از هر بازدم، به یاد داشته باشید که از همان سوراخ بینی که از آن بازدم کرده اید، نفس بکشید. چشمان خود را در تمام طول مدت بسته نگه دارید و بدون هیچ زور یا تلاشی به نفس های طولانی، عمیق و صاف ادامه دهید.
 

حرکت نادى شودهان پرانایاما برای رفع مشکل سرگیجه

 
4. حرکت ایستادن روی سر (Salamba Sirsasana)
ایستادن روی سر احتمالا آخرین کاری است که می خواهید هنگام سرگیجه انجام دهید، اما می تواند به حرکت مایعات در گوش شما کمک کند. این حرکت را می توانید به عنوان ادامه حرکت نیم چرخ معلق در نظر بگیرید.
 
1. از یک پتوی تا شده یا تشک برای محافظت سر و ساعد خود استفاده کنید و روی زمین زانو بزنید. انگشتان خود را در هم قلاب کنید و ساعدها را روی زمین قرار دهید، به طوری که آرنج ها به اندازه عرض شانه از هم فاصله داشته باشند. بازوهای بالایی را کمی به بیرون بچرخانید، اما مچ های داخلی را محکم به زمین فشار دهید.
 
2. کف سر خود را روی زمین قرار دهید. اگر تازه شروع به تمرین این حرکت کرده اید، کف دست های خود را به هم فشار دهید و پشت سر خود را به دست های به هم گره خورده فشار دهید.
 
3. نفس بکشید و زانوهای خود را از روی زمین بلند کنید. با احتیاط پاهای خود را به آرنج های خود نزدیک کنید، پاشنه ها بالا رفته است. به طور فعال از طریق قسمت بالای ران ها بلند شوید و یک “V” معکوس تشکیل دهید. تیغه های شانه را به پشت خود بچسبانید و آنها را به سمت استخوان دنبالچه بلند کنید تا قسمت جلوی تنه تا حد امکان بلند بماند. این به جلوگیری از فشار وزن شانه ها روی گردن و سر شما کمک می کند.
 
4. بازدم کنید و پاهای خود را از روی زمین بلند کنید. هر دو پا را همزمان بلند کنید، حتی اگر به معنای خم کردن زانوها و پریدن آرام از روی زمین باشد. همانطور که پاها به صورت عمود بر زمین بالا می روند، استخوان دنبالچه را به پشت لگن فشار دهید. قسمت بالای ران ها را کمی به سمت داخل بچرخانید و به طور فعال پاشنه ها را به سمت سقف فشار دهید (زانوها را صاف کنید، اگر برای بلند شدن آنها را خم کرده اید). مرکز قوس ها باید روی مرکز لگن قرار گیرد که به نوبه خود باید روی تاج سر قرار گیرد.
 
5. بازوهای بیرونی را به سمت داخل محکم کنید و انگشتان را نرم کنید. به فشار دادن تیغه های شانه به پشت، پهن کردن آنها و کشیدن آنها به سمت استخوان دنبالچه ادامه دهید. وزن را به طور مساوی روی دو ساعد نگه دارید. همچنین ضروری است که استخوان دنبالچه همچنان به سمت پاشنه ها بالا برود.
 
6. هنگامی که پشت پاها به طور کامل از طریق پاشنه ها کشیده شدند، آن طول را حفظ کنید و از طریق برجستگی انگشتان بزرگ پا فشار دهید تا ساق پا کمی بلندتر از قسمت بیرونی پا شود.
 
7. به عنوان یک مبتدی، 10 ثانیه در این حالت بمانید. به تدریج هر روز یا هر چند روز، 5 تا 10 ثانیه به زمان ماندن در حرکت اضافه کنید تا زمانی که بتوانید به راحتی برای 3 دقیقه در حرکت بمانید. با بازدم به پایین بیایید، بدون اینکه بالاتنه را خم کنید و در حالی که هر دو پا همزمان زمین را لمس می کنند.
 

ایستادن روی سر حرکتی برای درمان سرگیجه

 
5. حرکت هالاسانا (Halasana)
این حرکت باعث کشش عضلات گردن، شانه، شکم و کمر می‌شود. همچنین به برقراری تعادل در سیستم عصبی کمک می‌کند که برای افرادی که از سرگیجه مرکزی رنج می‌برند بسیار مفید است.
1. از حرکت ایستادن روی سر (Salamba Sarvangasana)، با یک بازدم از ناحیه لگن به آرامی خم شوید و انگشتان پا را به سمت زمین پایین بیاورید، به طوری که از سر شما هم بالاتر و جلوتر باشند. تا جایی که ممکن است، بالاتنه خود را عمود بر زمین نگه دارید و پاهایتان را کاملاً صاف و کشیده نگه دارید.
2. در حالی که انگشتان پا روی زمین هستند، قسمت بالایی ران و دنبالچه را به سمت سقف بلند کنید و کشاله ران داخلی خود را به عمق لگن بکشید. تصور کنید که بالاتنه شما از ناحیه کشاله ران آویزان است. همچنان چانه را از جناق سینه دور کنید و گلو را شل نگه دارید.
3. می‌توانید با فشار دادن دست‌ها به پشت بالاتنه، کمر را به سمت بالا و سقف فشار دهید و در عین حال پشت بازوها را به سمت پایین روی تکیه‌گاه فشار دهید. یا می‌توانید دست‌های خود را از پشت رها کنید و بازوها را پشت سر خود روی زمین، مقابل پاها دراز کنید. دست‌ها را به هم گره بزنید و با فشار دادن فعال بازوها روی تکیه‌گاه، ران‌ها را به سمت سقف بلند کنید.
4. تا ۵ دقیقه در این حالت بمانید و در تمام مدت نفس عمیق بکشید.
 

انجام حرکت هالاسانا برای رفع مشکل سرگیجه

 
۶. طب فشاری
طب فشاری به تدریج می تواند به تنظیم مجدد سیستم عصبی شما برای تسکین سرگیجه و بهبود ارتباط حسی کمک کند. این نقاط همچنین اضطراب را کاهش می دهند.
در اینجا چند نکته برای امتحان وجود دارد:
• چشم سوم: انگشت شست خود را به ناحیه ابرو بین چشمان خود بیاورید و به مدت 2 دقیقه با فشار ثابت نگه دارید.
• پریکارد 6: چینی را که در آن دستتان با ساعدتان برخورد می کند پیدا کنید و دو و نیم انگشت از چین فاصله بگیرید. با استفاده از انگشت میانی، فشار ثابتی را به نقطه بین تاندون های خود وارد کنید. به مدت 1-2 دقیقه نگه دارید. روی ساعد دیگر چند بار در روز تکرار کنید.
 

طب فشاری می تواند به تنظیم سیستم عصبی و کاهش سرگیجه کمک کند

 
7. سینوس های خود را تخلیه کنید
مانند مایع لنفاوی، مایعات احتقاقی در سینوس های شما می تواند فشار روی گوش ها و چشم های شما وارد کند و سرگیجه را بدتر کند. در اینجا یک درمان ساده 20 ثانیه ای برای رفع سریع آنها آورده شده است!
1. برای اینکه سردرد سینوسی را متوقف کنید، زبان خود را به سقف دهان فشار دهید، در حالی که انگشت شست خود را درست بین ابروهای خود فشار دهید.
2. فشار را به مدت 20 ثانیه نگه دارید. هنگامی که آن را رها می کنید، استخوان وومر در حفره بینی شما را تحریک می کند و باعث لرزش آن می شود. بلافاصله، سینوس های شما به داخل بینی و گلو تخلیه می شوند و کمی تسکین می یابند.
3. در صورت نیاز هر ساعت یا بیشتر برای درمان سردردهای سینوسی و فشار سینوسی تکرار کنید.
 
8. به اندازه کافی بخوابید
کمبود خواب می تواند مغز شما را گیج کند و سرگیجه را بدتر کند. از آنجایی که سرگیجه نیز می تواند باعث کمبود خواب شود، این روغن های ضروری می توانند به شما کمک کنند.
– 4 اونس روغن منیزیم
– 10 قطره اسانس اسطوخودوس
– 10 قطره اسانس بابونه رومی
همه مواد را در یک بطری اسپری شیشه ای مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و تکان دهید تا روغن ها کاملا مخلوط شوند.
قبل از رفتن به رختخواب، 3 تا 5 بار در پایین هر پا اسپری کنید تا تمام سطح را بپوشانید.
  
9. غذاهای ضد التهاب بخورید
اگر التهاب بر مغز یا گوش داخلی شما فشار وارد می کند، مهم است که مراقب غذاهایی که می خورید باشید. در حالی که غذاهای زیادی وجود دارد که می توانید هر روز برای مبارزه با التهاب بخورید، این نوشیدنی یک راه عالی برای شروع است.
– 1/2 قاشق چایخوری زنجبیل تازه یا پودر شده ارگانیک
– 1/2 قاشق چایخوری پوست یا پودر دارچین ارگانیک
– 1/2 قاشق چایخوری پودر زردچوبه ارگانیک
– 1 قاشق چایخوری روغن نارگیل ارگانیک، تصفیه نشده، سفید نشده و بدون بو
– 1 قاشق چایخوری عسل ارگانیک
– 1 فنجان آب داغ
آب را در یک قابلمه یا تابه به جوش بیاورید.
زنجبیل، زردچوبه و دارچین را در یک کاسه کوچک، سرامیکی یا شیشه ای قرار دهید.
آب داغ را روی ادویه ها بریزید، روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید مخلوط حداقل 10 دقیقه دم بکشد.
چای را از ادویه ها در یک لیوان بزرگ صاف کنید و روغن نارگیل و همچنین عسل را در چای حل کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
 

یک رژیم غذایی سالم به کاهش سرگیجه کمک می کند

 
10. آبرسانی خود را حفظ کنید
کم آبی بدن می تواند سرگیجه را بدتر کند و همچنین عارضه جانبی سرگیجه وضعیتی خوش خیم است. همچنین یکی از دلایل اصلی سردرد است. برای اینکه بدنتان آب مورد نیازش را به دست آورد، این اسموتی هندوانه پر از الکترولیت را امتحان کنید.
– ۲ پیمانه تکه های هندوانه یخ زده
– ۲ پیمانه آب نارگیل
هندوانه و آب نارگیل را داخل مخلوط کن بریزید و تا اسموتی صاف و یکدست بدست آورید.
 
11. گوش های خود را تمیز کنید
سرگیجه ممکن است به طور موقت زمانی که مایع در حین عفونت گوش جمع می شود یا مجرای گوش شما با موم مسدود می شود، تجربه شود. درمان زیر به خوبی عمل می کند، اما در صورت پارگی پرده گوش نباید انجام شود.
سرکه سفید و الکل طبی (برای تمیز کردن گوش با احتیاط استفاده شود)
توجه داشته باشید: اگر پرده گوش شما سوراخ است، از این روش استفاده نکنید. در صورت شک به پارگی پرده گوش، به پزشک مراجعه کنید. این روش برای زمانی که عفونت گوش یا تجمع جرم باعث سرگیجه شده است مناسب می باشد.
1. یک ظرف کوچک بردارید و آن را تا نصف با سرکه سفید و الکل طبی (به مقدار مساوی) پر کنید.
2. سر خود را به یک طرف کج کنید تا گوش شما تراز شود و بتواند مایع را نگه دارد، سپس به آرامی حدود یک قاشق چایخوری یا چند قطره از مخلوط را داخل گوش بریزید.
3. به مدت یک دقیقه بی حرکت بمانید، سپس بنشینید و اجازه دهید مایع از گوش خارج شود.
4. در صورت نیاز، این کار را دو بار در روز تکرار کنید تا ناراحتی و سرگیجه فروکش کند.
 
سخن پایانی
سرگیجه می تواند یک تجربه بسیار ناخوشایند باشد. می تواند باعث عدم تعادل، حالت تهوع و حتی استفراغ شود. اگر سرگیجه را تجربه می کنید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت آن را مشخص کنید و درمان مناسب را دریافت کنید. در این مقاله، تعدادی از علل شایع سرگیجه و همچنین برخی از درمان های خانگی را که می توانید برای تسکین علائم خود امتحان کنید، بررسی کرده ایم. اگرچه این درمان ها ممکن است به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید، اما مهم است که به یاد داشته باشید که آنها جایگزینی برای مشاوره پزشکی نیستند.
 
اگر سرگیجه شدید یا مداوم را تجربه می کنید، حتما به پزشک مراجعه کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا علت سرگیجه خود را مشخص کنید و بهترین روش درمان را برای شما تعیین کنید.
 
گردآوری:بخش سلامت بیتوته 
 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *